CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Sunday, 16 May 2010

Tolong! Help! Bitte! Ayudar! Onegai shimasu!

||| Sticky mode entry ||| → kindly scroll down for latest entry

I'm going back to Malaysia *again* next month. This time I'll be attending a 2 months internship program. Therefore I need to find a place to stay for that 2 months.


The details are :-
(1) tempoh sewa : bulan Jun & July 2010 (2 bulan)
(2) tempat : seksyen 9, bandar baru bangi (area berdekatan pun boleh jugak)
(3) preferably : fully furnished house
(4) rent : affordable (janglanlah mahal tahap sewa penthouse pulak kan hehe)

http://thumbs.dreamstime.com/thumb_251/12063622954npwZW.jpg
*pic credit: dreamtimes*


Kalau ada tahu siapa2 yang nak sewakan rumah ataupun kalau sendiri nak sewakan umah untuk I, kindly inform me eh. Kalau malu atau tak nak tinggal komen, leh directly e-mail to me at dasar_chomeyl@yahoo.com. I prefer kalau rumah tu fully furnished since I'll be staying for 2 months only..jadi macam malas lah nak beli barang2 rumah. Tapi kalau nak sewakan rumah kosong pun akan di pertimbangkan jugak.


Sorry for this short notice but I would appreciate your help into this matter. Sayangggggggg kat korang semua yang sudi tolong....mekaceh sengihnampakgigi *yang tak tolong pun sayang jugak sebab sudi jenguk blog I dan baca entry nih eheh*. Thanks in advance for your help.


Psssttt : sepanjang I kat Malaysia 2 bulan tu nanti, takde ke mana2 blogger gathering lagi? kalau ada, leh gak I join kenyit hehe

34 words of wisdom & comments:

azieazah said...

Selamat kembali semula ke Msia. Semoga selamat. Dan semoga dapat rumah sewa tu..

Ye la kan? Kalu ada gathering blogger bleh gak join, kan?

@e_da said...

wah baby SN nak balik Msia.. nti kalau ada kami bgtau naaa....

Min Aina Ila Aina said...

Yatie, saya tinggal kat Bandar Seri Putra. Kira-kira 20 min dari Bangi. Saya pun belajar kat Bangi jugak. Kalau Yatie rasa ok boleh saya tengok2 iklan kot ada rumah kosong.

yatie chomeyl said...

aziezah >> kalau xde blog gath, kita buat gath sendiri je la jumpa kat mana2 ..suka2..borak2..mkan2..hik3x

aina >> boleh2x, pertolongan sgt2 di hargaiiii...mekaceh sgt2 :)

rosemyn said...

woghihhhhh!! bulih jupo la nati deh??? rumoh ore seksyen 3 bangi!! dekak benar doh tu...

Huda said...

hehe..bestnye nak blk malaysia:) apsal kene duk bangi kak? intern kat area tu ke? bnyk umah sewa situ tp mahal or murah tu lom sure lg :)

nadnye said...

Yati, kalau area Kg dato harun ada la.. member sorang nie

tapi sebab dah cakap cayang kat atas tu yg komen nie.. hehehe

Ummi Salsabila said...

selamat pulang ke malaysia..seronoknya.:)

Alimaz-Kembara Terasing said...

welcome home...

R28est said...

ma, umah kita xnak???hehehehe..nk dkt dgn UKM ke pe???

Miela77 said...

Salam yatie...wa..nak balik sini eh..

Maksu k.iela ada umah dkt dgn Giant Kajang..skrg adik duk..not realy fully furnised..tp ada la peti ais, tv, peralatan memasak..serba sikit..adik da nak abis bln nie..so kosong..

if minat email daku eh... sewa RM500 rasanya.. depan surau..komunity melayu..umah teres setingkat 3 bilik 2 bilik air..

firahadifa said...

dear , ko bawak baby sn balik sekali ker??

yatie chomeyl said...

woghih >> insya Allah buleh, xdop hal ;)

Huda >> aah internship kat situ

nadnye >> semakin syg sbb u sudi komen hehehe

yatie chomeyl said...

US >> x sbar nak balik nih hik3x

alimaz >> mekaceh3x

r28est >> umah awak leh bwk masuk laki daku dgn baby SN sekali x ? ahaks

yatie chomeyl said...

k. iela >> ok dah tu, peralatan basic macam tu lah yg penting. nanti k iela e-mel kan alamat dan contact no mak su k iela eh kat e-mel yatie → dasar_chomeyl@yahoo.com..nk suruh adik tolong gi survey rumah tu utk yatie. cayanggggggggggggggggg k iela.

fasham said...

sis...nak balik malaysia ker...huhu x der ole2x ker ...dari jepun...huhu nak sgt something dari jepun...kalo sis tolong belikan nanti saya bayar leh x...huhu

dbalkis said...

Yatie kalau u dah masa kecederaan tak dapat nanti I rasa I ada option tapi start mid June kot umh tu available. bukan awal Jun.tapi juga bukan area bangi..dekat2 sket ngan Bangi..n tak furnish cume dapur masak mungkin ada kalau u nak..skarang malay dok so x yah samak segala..

rumah ni akan kosong next month sementara tunggu tenant baru..cume tak suit sangat ur spec tu..like i said kalau dah masa kecederaan can email me ha..i give u detail..

~Eila @ Along~ said...

ler..
sek 9 ke..
dekatnyeeeee dgn umah eila tu..
tp tak sure la ade org sewakan tuk 2 bulan je..huhu

temp. housewife said...

tok sabarnyo nok jupo Ti dgn Nazhan! harap2 dptla cari rumoh sewo. kalu dop, keno mitok tolong POk Cik Hasyim la, dio dok tok area Bangi/Kajang jugok.

Drama Mama said...

i tak dapat tolong tapi u sayang i jugak kan sebab i baca entry nih. hahaha

welcome back to malaysia, even if it's only for a while. :-) baby SN ngn ayah nya ikut tak?

http://twinkywinkystars.blogspot.com

E.L.I.Z.A said...

wowieeeeeeeeee balik mesia..yea yea yea happy pulok aku :P

bandar baru bangi dekat gok la nge umoh eli kt kaje ..leh kito jupo neh..

p/s: sowie xtau sgt psl umoh utk disewa hop fully furnished

yatie chomeyl said...

fasham >> nak ole2 apa? xsure la smpt menjelajah kedai ke x sbb dah nak dekat balik ni

dbalkis >> ok dear, thanks 4 the suggestion. kalau masa kecederaan tu nanti i'll let u know ;)

eila >> tu la kan,ssh sikit sbb nk sewa kejap je

k.nur >> we toooooo

yatie chomeyl said...

drama mama >> mestilah sayangggg hehe

eli >> insya Allah kalu ado pelue, leh kito jupo..buleh ore cubit2 riri yg comeyl tu :)

ita zakaria said...

mahu saja jumpe kamu nanti... boleh di ajak Ian, Nabila dan yang lain2 utk jumpe Shafiq! roger2 yer bile dah sampai Mesia!

Momma Mia said...

bestnya nk balik m'sia... insyaAllah nnti tanya member kita ek ada tak kosong kat area rumah dia. dateline kene bgtau bila?

Farah said...

welcome back yatie!!!

i takde umah sewa nak kasik sewa..sendiri pon menyewa hahaha

wan sujaihah said...

alaaa.. nak tolong tapi ..tapi....tak leh tolong,..takder umah nak disewakan,,,:)

faye said...

hehe kalo sempat beli kalo x ...xpe lor...huhu saya x kesah...saje jer...hehe

mast@work said...

lerr... kite nak pi sana dia nak mai balik.. hihihihi..

nanti kita jumpa ek yatie..

Aleyn said...

Ohh...nak balik m'sia...baby SN tak ikut ker?

I berbesar hati nak award blog u, sila ambil yer

faye said...

hai sis yatie...nie ada tag contest jawap yea...

http://fasham87.blogspot.com/2010/05/imanina-cute-give-away.html

yatie chomeyl said...

ita >> i'd be ver happy to meet sara * Ian dan semua anak2 hensem yg lain tu ;)

momma mia >> dateline nye lu leh hjg bulan ni

farah >> hehe, xpe.i ttp syg u sbb sudi bc entry ni hehe

wan sujaihah >> tolong baca entry ni pun takpe ;)

yatie chomeyl said...

faye >> mm x smpt je huuhu

mast@work >> xpe, yk masa lg kita leh jumpa hik3x

aleyn >> mesti la baby NS ikut dear, dia kan bergayut susu dgn I lagi ;)

faye >> ok, nti akak singgah utk kutip tag tu ;)

Hanz said...

Babe..tempat lama lagi dikenang tu...used to live in Bangi...

Selamat Kembali soon. Do contact me, ya. :>

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...