CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Friday, 14 May 2010

Hadiah yang sungguh chomeyl untuk Mommy yang perasan chomeyl

The celebration of Mothers Day in Japan are quiet happening and it is evident by looking at the decorations in the shopping mall and etc. The carnation flowers is reckon as the official flowers for the mothers day celebration in Japan. This year is my first time to celebrate mother's day as a mommy to my cutie little sweetie pie. Knowing darling hubby; I am pretty sure that there wont be any celebration rindu or surprise or even gift to be presented to me on this very day itself.


Last week; we went to a newly opened shopping mall known as FukuokaLucle AeonMall for window shopping. As we walk inside the mall and passing through the carnation flowers gift section, I mumble to myself |"Sie ko mommy, tok dapat hadioh pong on Mother's Day"|. Darling hubby overheard it and replied |"Aah la, sie ko mommy; Nazhan tok bagi hadioh pong ko mommy"| with a grin on his face. *Ceh, apekahhh..soal salahkan baby SN pulak huhuhu*. After listening to his response, I totally aware of the fact that I wont received any gift for Mothers Day and I didn't really mind it as it's not REALLY a big deal *ayat pujuk hati nak cover kekecewaan*.


From the mall, we headed straight to
Tosu Premium Outlet for another window shopping session → *refer entry Tips shopping untuk lelaki dan perempuan!*. As we passes through one of the famous boutique at the outlet, I could see that the particular shop was so crowded with people. So I decided to pay a visit inside the boutique even though deep in my heart I realize that I wont afford to buy anything from the boutique. *I pun nak jugak sibuk2 masuk walaupun duit ada beberapa sen je dalam wallet takbole eheh*. Upon entering the boutique, we were given a 20% discount card to spend only on that particular day.


Sambil jalan2 dalam butik yang penuh sesak dengan manusia tu, I ada la pegang2 jugak items dalam butik tu tapi dalam hati tak ada niat nak beli pun sebab sedar yang di luar kemampuan I nak beli "barangan" tu. Most of the items are on sale from 20%
peace up to 60%. Lagi best boleh juga guna kad diskaun 20% yang dapat masa mula2 masuk butik tu tadi...memang diskaun giler2 lah. Tapi macam I cakap lah kan, "barangan" ni memang agak mahal jadi bila ada diskaun tu pun still mahal jugak.


I tengok orang2 Jepun selamba je angkut 2-3 "barangan" setiap sorang, agaknya murah la bagi diorang harga "barangan" tu. I je duk terkebil belek2 sambil lap air liur yang meleleh kat tepi bibir sebab teringin nak beli tapi tak mampu
gile eheh. Alih2 masa I dok belek2 tu hubby suruh tanya kat salesgirl tu berapa harga "barang" yang I tengah pegang tu. Bila salesgirl bagitahu "barang" tu ada 70% less dari harga asal, hubby tiba2 cakap :|"berkene ko? kalu nok, ambiklah"|.


I was like...|"WHATTTTT?"|
hah ..terkejut occay. Sebab takde angin takde ribut taufan tiba2 hubby bermurah hati nak belikan I "barang" yang I berkenan tu. I mula2 macam malu2 kucing lah, so buat2 refuse sambil cakap |"eh, mahal la..betul ko abe nok beli ko ayg?"|. But then, bila hubby replied :|"Nok ke toksey?. Taware buko semetar jah ni"|; sebaik sahaja I dengar 'ugutan' tu., I terus panggil salesgirl dan bagitau I nak "barang" tu dan cepat2 gi beratur kat kaunter ekekekkeke


Akhirnya merasa jugaklah I untuk dapat "barang" yang I berkenan tu. Mungkin bagi orang lain, "barang" ni biasa2 je..tapi bagi I ni ialah hadiah paling mahal yang pernah hubby bagi I sejak lepas kahwin. Bak kata orag, hadiah material tak penting..yang penting ialah kasih sayang dan ingatan tu duit *tapi kan, kalau orang dah nak bagi "hadiah" takkan nak tolak kot?* ekekekeke. Apakah "barang" yang I maksudkan itu? Jeng jeng jeng.....


*"barang" yang di idam2kan love sudah dapat dimiliki*


*model tak bertauliah posing tak semenggah akibat di paksa gatai ekekeke*


Sebenarnya I nak pilih handbag yang kecik sikit tapi hubby cakap nanti tak muat nak buh diapers baby SN huhuhu.
Sejak2 dah jadi mommy ni, handbag semua gedabak sebab senang nak bubuh diapers + pakaian extra baby + toys + baby food huhuhuhu. Walaupun jauh di sudut hati rasa macam tak 'masuk' jer bila designers handbag untuk isi diapers tapi I tetap redha jer lah hohoho.


*penuh dengan barang2 baby SN je*


Kalau ikutkan, sebenarnya I cuma nak hadiah "foldable baby changing mat" je untuk hadiah Mothers Day. Tapi dah hubby bermurah hati nak belikan 'barang" berupa handbag idaman hati tu untuk I, maka TERPAKSA lah I terima
*terpaksakah?* jelir eheh. But still, I tetap request "baby changing mat" tu sebab dah berkenan sangat2 hahahaha. Tapi bila tengok mat tu chomeyl sangat, rasa sayang pulak nak guna untuk buat lapik masa nak change diapers baby SN gelakguling hik3x.

http://1.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/S-wBMXeZvkI/AAAAAAAAHjA/E4LkiewOvWA/s1600/changingmat.jpg
*foldable baby changing mat*



Psssssttt : malam tadi, lelaki kesayangan dah selamat pulang ke pangkuan dua budak chomeyl . Hari ni dah tak payah kayuh basikal untuk hantar & jemput baby SN dari nursery dah, legaaaaaaaaaaaaa celebratehehehe.

30 words of wisdom & comments:

mygoldpen said...

wahh, sudah mendapat coach...bestnyer...nk kene cpt2 jd mommy gak ni, nk claim coach jugak kt En hubby..hahaha..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wah coach beb! tak terfikir dek akalku..hehehe.

Jiji said...

wooot!!!!!!!!!

"hubby cakap nanti tak muat nak buh diapers baby SN huhuhu"

ni la kan mentality bapak bapak! kes takmo bawak diaper's bag semua kita yg kena hangkut dlm handbg kita. sama je kes laki aku! huhuhuhu

Huda said...

coach tu :) syioknye...best2..

Heartilyina said...

cntik la mommy! i pn kalau xsale jgn harap la nk bli. even kalau 20% or 30% sale jgn harap la nk amik. lain la kalau duit berkoyan2. br2 ni bli purse amik yg clearance aje. itupn jd ler. sbb purse lama dh 6 thn pakai. ni dh bli br kene la pakai lbh lama. kalau xtahan mmg saja laa sbb nama pn branded kan hihi.

Aleyn said...

Wahhh...dpt Coach for Mothers Day...birthday nanti mesti lagi gempak...so sweet ur hubby

Aleyn said...

Wahhh...dpt Coach for Mothers Day...birthday nanti mesti lagi gempak...so sweet ur hubby

Almiraz said...

Wow wow...Coach!! Kat Jepun pulak tuh.......bestnya...I will only get it in my dreams...(itupun kalau dream)....jaga baik2 beg tu...make sure susu n air baby SN letak dlm small beg baru letak kat dalam...sbb..trust me, nnti ada incident tumpahan pulak...sedih pulak nnti...

lieza said...

wah, best ye dpt hadiah coach..Hehehe..Untung jd mommy..

Sukma SuKkma said...

Nama mak kita sama eh?
Innalillah...ye ke Yatie...sebak pula rasa..semoga arwah ibu Yatie ditempatkan di golongan orang2 yg beriman..amin hendakNya..

p/s: handbag coach isi brg baby? guess sy pun kena mcm tuh..walopun xsemahal yatie punya, tp mcm x sesuai juga la isinya mcm tuh..kikiki...

xeea said...

perghhhhh!!! coach tu.
habis gaji ai 3 bulan, tau.

nampaknya, ada org tido pelok handbag le malam ni :p

Nadiah Sidek said...

ari tu ms gi iowa, masuk jgk kedai coach..hubby duk suruh pilih yg mana berkenan tp kite tolak sbb tgk harganya...uhuhu..'murah' sgt walaupun ada diskaun. bertuahkan my hubby dpt isteri mcm ni? :p

eRaY said...

coach wahh!!
sgt seronok :)
foldable changing diapers pun sgt shumell...

Farah said...

muahahah dapat coach sebijik ek..wajib beranak lagi ni yatie pasti hadiah lagi gempak hahaha

~: UmmiNor:~ said...

wah coach tuuuuuu...........
:jeles jeles: bila la saya buleh beli beg lagu ni pulok :lap peluh dan air liur:

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

ada model beg tu yg tak tahan tu..

adda said...

terujanye tgk hbag baru tu. cantik sgt

Mommyyus said...

waa..coach.! bile i bleh beli ek? i minat wallet dia. Cantik lah yatie beg u

Jiey^Mien said...

Memey chomeylicious la.. =)

aliaa said...

wah3...dah agk dh....hehe nice coach btw...

Nasebla sy nyer kecik ajew....dh xdek baby dpt beli yg kecik2 jelahh(^_^)

IZAN said...

woohoooo!!!!! Coachhh tuhhhhhh!! memang betulll.. hand bag hantaran kawen tahan setahun je.. lepas ada anak bila beli hand bang siap test masukkan botol susu dgn pamperrss!! ha ha ha. Adoi naseb la dah jadi mama.. pikul hand bag bukan setakat nak bergaya.. kena pikul tanggung jawab sekali!! kui kui kui

AbdulRahim said...

Waa... 70%?????? Wowww.. weee.. memang wajib angkut kalau 70%... jarang jarang terjadi hehe... jeles jeles hihi..

-dyna-

NORHAYATI BERAHIM said...

yatie masa pergi jepun hari tu pun coach dia sales sampai 70%, tapi ntah mengapa tak beli sebab akak nikan jenis yang gila sling beg, tapi coach tak ada pula ..

Momma Mia said...

wahh TERPAKSA TERIMA bestnyerrrr...coach tuh... best2...

kakyong said...

chomeylnya beg...
dah beranak ramai ni, henbeg pun kena seiring dgn bilangan askar..

ada tag contest.. buat sblm 20 May ya..
http://kakyong72.blogspot.com/2010/05/di-tag-contest-senyuman-paling-menawan.html

yatie chomeyl said...

mygoldenpen >> btul2x, cpt2 dp baby pastu tuntut hadiah dgn hubby hehe

eliss >> tak terjangkau akalku jugak mula2 tu, skrg ni pun mcm x percay alg dh dpt hoho

jiji >> kannnnnnnnnnnnnnn!. dia x kisah pun beg tu mahal ke murah, janji leh sumat segala brg2 anak dgn brg2 dia sekali haha

huda >> mmg best ;)

heartylina >> tu la pasal, masa golden week hr tu ada sale gila2.u yg xtahan tengok tu

yatie chomeyl said...

Aleyn >> tak tau la lagi sbb usually hubby x suka bg hadiah kat I. kalau di aras anak bg, kena cepat2 ambik hahahaha

almiraz >> susu baby SN bergantung kat dada I je eheh, kalau tumpah leh request beli beg lain tak agak2 erk? kui3x

lieza >> sekali sekala je ni dpt appreciation gini,kalu selalu2..tokey balak pon bankrap

sukma >> thanks utk doa u tu. :)

xeea >> xbleh tdo peluk handbag, nti ken aair liur basi. dah lah baby SN tidur dgn sgt lasak..karang habis handbag mommy kene lenyek eheh

yatie chomeyl said...

Nadiah >> iye ke? bertuah2x ;)

eray >> shumel kan? nak jugak ke? kalau nak leh yatie belikan gak utk eray ;)

farah >> tu la pasal farah, tp mcm kena tungu lps hbs study la ni..br dpt anak baru a.k.a mintak hndbag baru hik3x

ummi nor >> boleh2x, nti ngejas dgn hubby ummi nor retep hehe

yatie chomeyl said...

mama miya >> model tu terpaksa posing, ngikutkan je kerenah bini dia hahaha

adda >> cantik ke? mekaceh2 puji bag i hehe

mommy yus >> wallet dia pun cun2 ;)

jiey >> key..key..key..chomeylicious :)

alia >> yg keciklg cun..besr2 ni x cun sgt tp OK la, sbb dpt free kan hehe

yatie chomeyl said...

k. Izan >> aah kan, handbag tu 80% isi brg anak je kui3x

dyna >> kat sini kalau sale , mmg le smp 70%...best woooo

kak NB >> skrg dh ada sling bag.tp yg sling bag jarang sale, sellau nya handbag & tote bag yg byk sale-diskaun

momma mia >> aah, TERPAKSA terima ekekekeke

k.yong >> ni branak sorang pun dah beg besar ni..kalu anak rmai, harus heret luggage je la mommy hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...