CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 14 September 2011

Handbag I sama macam handbag Rosmah?

 http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif
 Malam tadi ada member FB yang letak link pasal koleksi handbag Rosmah Mansor. Selaku rakyat Malaysia yang prihatin *read: busy body*; dengan sepantas kilat I klik kat link yang ada gambar 11 koleksi handbag Rosmah itu. Check it out!.












 
Mengikut blog itu, ada 11 handbag dari jenama dan design yang sama cuma berlainan warna yang di miliki oleh Rosmah dan di gayakan oleh beliau ke majlis2 dalam gambar tersebut. Antara warna nya ialah seperti warna Merah, Biru pekat, Biru cair, oren, Hitam, Pink, Coklat pekat, Maroon, Kelabu, Beige dan Light brown.*Read more: koleksi-beg-tangan-branded-rosmah*



Mungkin orang lelaki tak akan faham tentang hakikat yang warna handbag mestilah sedondon/bersesuaian dengan warna pakaian yang di pakai pada waku itu. Lagi satu hakikat yang perlu orang lelaki tahu ialah orang perempuan ini kalau boleh tak nak orang nampak dia pakai handbag dan baju yang sama je setiap kali, sebab tu kena ada banyak handbag; ada faham?. 
 ***Nota: tidak semua perempuan berfikiran begini. sesetengah yang agak obses dengan handbag sahaja yang mempunyai buah fikiran 'bernas' sebegitu*.


Sebaik sahaja terpandang handbag Rosmah itu, I tiba-tiba terperasan yang handbag itu hampir-hampir nak sama dengan handbag yang I bawak pergi lab hari-hari *kelas tak I?, pergi lab bawak handbag macam bini PM*.

 


Eh, tapi I tak lah ada 11 warna yang lain-lain, I ada satu warna je that is biru gelap. Lepas tu design nya tak lah sama sebijik sebab I punya long handle, boleh pilih shoulder strap or under-arm options. Tapi dalam gambar-gambar I ini, I pose untuk under-arm option la sebab nak bagi sehati sejiwa dengan gambar-gambar beliau dari blog itu.




Oh ya, I terlupa pulak nak mention one important fact iaitu handbag I ialah handbag tak ada jenama di beli dengan harga 2000 yen (~RM 80) kat Sacs Bar, AEON Itoshima Jusco. Manakala handbag Rosmah pulak nampak gayanya macam designer's handbag jenama HERMES birkin yang I tak tau di beli di mana dan berapa harga nya. Wallahua'lam.


Psssstt: Patriotik kan I, siap ada handbag nak sama dengan handbag bini PM?.mrgreen Wohooo, berangan je lebih I ni.

~ Thanks for reading this (^-*) ~ 

34 words of wisdom & comments:

*Miss Geli^ said...

apa yang yu tutup kat pergelangan tangan yu tu??
kemain eager nak tau neh (baca : bizibodi)

yatie chomeyl said...

I tutup sbb lengan baju terselak...so nampak lengan I , nanti hubby marah letak gmbr x tutup aurat kat blog :)

*Miss Geli^ said...

ok ok..

saje je tanya ingatkan ape
jgn mara tau..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

gaji PM x der la sampai 100K but byk plak duwet RM beli hermes punya handbag sebab guna kulit buaya or ular ori...seketul handbag hermes boley beli cash umah teres setingkat or keta waja sebiji taw

m-i-o said...

rasa2 macam ada nampak design ala2 gini kat kedai kasut bata. ai pun nak beli jugak la! hihihi. saja nak feeling2 1st lady in my husband's heart.

ecececece :P

sekarang asyik bawak beg medela fs aje. boring lak kan, walaupun takde sapa tau dale tu ada breastpump. ekekeke :P

アヌム ちゃん said...

yang nampak 11..yang tak nampak banyak lagi.ekekeke..kita pun boleh pakai smp 11 bag kaler lain2 kalau satu harga rm30..hahaha

Coffee Mama said...

Hehehe...Kelakar ok entri ni...Nak jugak sama..:-P

Ijah EmoTemo said...

ngeee curlastt sgt sama beg dgn bini pm muehehehe

Rai said...

ai pulak hari hari pakai beg tote disney club kale kuning tak mengira baju apa yg dipakai sekali pun..sungguh tidak ada kelas..haha..

Hanis MY said...

comannya beg kala biru... sapa ko tuo tok mampu nok beli birkin tu, baik guno wak mugo lain...

Hamizah said...

kito check doh kat ebay hbag dia tu meme puluh2 ribu dollar..gilo sgh..tp pelek dih brehi dia pakai beg petern samo,warno jah lain..

e.l.i.z.@ said...

olohhh la..ado gamok la dio beli brand tulo tp berlainan kaler.membazir sungguh..kalu eli, prefer beli brand lain² hahah

Teratak Hami said...

Kena check beg2 tu semua ori ke tidak? Sebab empunya muka pun dah tak ori !!!

Soo Hae Daa said...

uihh...mhl tu lau beg hermes tu...isk2..kaya upeye pemimpin kte ni...

salam kak... =))

Run Away♥ said...

/salam kenal...dan salam aidilfitri..

nieda said...

kelasss u ada bag mcmbini pm.hehe

Yan said...

salam kenal..


huhhh..segala warna dia ada ek..memang kelas kan.

*∽ IZAN ∽* said...

kelas entry nko ni yatie ha ha. kantoiii rusmaaa

Nadiah Sidek said...

patut la handbag dia macam sama cuma warna lain2..rupanya memang sama! kalau lain2 pattern best la jugak :p

Juwita Jamaludin said...

wah semuanya sama la... suka design ni je kot.. hihihih

abah khalisha said...

Dia kumpul duit dari kecik tu..hehehhe
Siapa Sabotaj Siti
Petai Gergasi
Siapa nak Pahala Percuma

useryna said...

hahahaha..u just made my day! terkekeh2 baca entry akak yg ni..=)

Asmara said...

bini pm msia sorang je, ahaha.. 1st lady katanya! huhuhu...

Affieza said...

Colourful betul beg dia...hehe...

Huda said...

cantik :) hehehehe...

Jolly Ideas said...

BURKIN TU!!!!!!!!!

yatie chomeyl said...

miss geli : it's OK, x marah pun :)

lady ayu : woooh, mmg x mampu smp bila2 la nmpknya utk i merasa nk sentuh bag tu

m-i-o : sila la ke BATA berdekatan anda skrg juga ehehe

yatie chomeyl said...

Anum : tp kalau yg rm30 pun, x lalu nk beli smp 11 kaler lain2 ye dak?

cofee mama : mestila, baru lah patriotik gitu :p

ijah : curlasstttt kan nok? :p

yatie chomeyl said...

Rai : u should own 11 tote bag disney with different colours, then u'll be the one of the 'it' lady also ;)

hanis : comam ko? beli di jusco jah hahaha

k/hamizah : yo ko? perghhhh mahal gilo tu

yatie chomeyl said...

eliza : taste dio gitu kot, hehe

hami : aiyark, camne nak check?

soo hae daa : ni bukan pemimpin, ni bini pemimpin je :p

yatie chomeyl said...

run away : salam aiilfitri :)

nieda : kellas kan? u nak jugak x, cari lah bag design gini jugak eheh

yan : aaah, design sama kaler lain2

yatie chomeyl said...

k/izan : entry ni namanya entry perasan , nak beli x mampu..maka berangan je la boleh hehehe

nadiah : ada 11 lak tu, kellas kan?

juwita : tu la, design feveret agaknya :)

yatie chomeyl said...

abah khalsih a: aah ye kot *bersangka baik*

useryna : i'm glad i've made u laugh ehhee

kak as : harussss lah, kalau kita jadi 1st lady kita pun nak ye tak? :p

yatie chomeyl said...

affieza : yup, kalah kaler pelangi

huda : yg man asatu yg cantik?

jolly ideas : yup, berkenan gak ye? ngeeeeeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...