CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Thursday, 8 September 2011

Hantu Anpanman

http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif
Dah lama rasanya tak bercerita pasal tuan putera pujaan hati I ni. Sekarang ni SN dah pun 2 tahun 3 bulan. Ya, I know mesti ada yang nak cakap "it's about time for him untuk dapat adik". Sebelum korang tulis cenggitu kat komen, I dah tulis sini dulu..so jangan copy paste komen tu lagi jelir  eheh. Kita tunggu sahajalah bila Allah nak bagi rezeki untuk SN dapat adik, OK bebeh?.


Hari ini I nak share pasal kegilaan SN towards karakter kartun Anpanman. Dulu I pernah cerita kat dalam entry SN's 20th & 21st months milestones tentang kegilaan SN terhadap Anpanman. Masa itu SN baru ada koleksi gitar, truck, bus, soft toys dan kereta Anpanman sahaja.

http://1.bp.blogspot.com/-DPi3KVHJ3hM/TXQ1x7WPb6I/AAAAAAAAKWw/3F4IrHgxqEw/s1600/blog2-2.jpg


Soreike! Anpanman (Go! Anpanman) is one of the most popular anime cartoon series for young children in Japan. As of 2011, the titular Anpanman is the most popular fictional character among people age 0 to 12 years in Japan in 10 consective years, according to research by Bandai.[Wikipedia]

http://2.bp.blogspot.com/-ig1RkkT3wJQ/TlRxlYTK__I/AAAAAAAALr8/oh1XxlMzx7M/s1600/blog-1.jpg
 +- Poster Anpanman kat mall pun turut jadi sasaran untuk posing -+


Kegilaan SN terhadap kartun Anpanman ini bukan sahaja pada barangan koleksi, tapi juga sampai lah ke furikake *serunding ikan* yang di tabur ke atas nasi dia. Yang itu pun kena jenama Anpanman.

 
 +- makan furikake gambar Anpanman -+


Pakaian t-shirt bercorak Anpanman dan sut terbang Anpanman turut menjadi pujaan hati SN.  Mungkin SN bajet dia boleh terbang dan ada superpower macam Anpanman bila pakai baju Anpanman tu, haisy.


+- left pic: t-shirt dan seluar yang ada gambar Anpanman di bontot -+
+- right pic: kasut Anpanman pakai masa beraya -+

http://3.bp.blogspot.com/-WQ2X5ep06kQ/TlRxlMTseLI/AAAAAAAALr0/nNnkbUF22tQ/s1600/blog.jpg
 +- bajet boleh terbang la tu bila dapat pakai sut terbang Anpanman -+


Kalau jalan-jalan kat shopping mall, kat bahagian arcade game itu bila dia  nampak je booth Anpanman; berdesup dia lari tinggalkan mommy & daddy. Terus buat macam semua itu mainan dia sendiri; tak tahu yang mainan tu semua kena masuk coins baru gerak. Lepas tu bila tak gerak, meraung dan start drama tantrum kat situ...haisyy.

 
 +- dua budak botak -+


So, "terpaksa" lah mommy & daddy temankan SN main sekali mainan itu. Bukannya apa, takut SN tak pandai je nak main sorang-sorang; dia kan kecik lagi *alasan!*.


+- (video) : bukti mommy "terpaksa" temankan SN main game Anpanman -+

+- main drum, tapi tak bubuh coins pun; daddy tipu SN je mrgreen  -+


http://3.bp.blogspot.com/-eI_J4EajytU/TlRxlp2e-lI/AAAAAAAALsE/u0SA60y4rlI/s1600/blog-2.jpg
 +- Nampak macam mommy lagi excited dari SN kan?, padahalnya mommy "terpaksa" je temankan SN naik kereta pusing-pusing tu -+


Kadang-kadang kalau mommy terlebih rajin, mommy akan ikut jugaklah keinginan dia dan buatkan kek Anpanman untuk SN *setakat ini baru 2x mommy buat, nampak sangat mommy tak berapa rajin pun sebenarnya* jelir.

 +- kek Anpanman comot hasil keras tangan mommy -+


Walaupun Anpanman ni karakter kartun Jepun, tapi harga barangan Anpanman ialah agak mahal berbanding dengan koleksi barangan Disney di sini, which I dont know why. So usually hubby and I akan beli mainan Anpanman kat kedai Second Hand sahaja, baju Anpanman pulak beli masa ada diskaun. Furikake (serunding ikan) tu je beli yang baru, * ye lah, takkan makanan pun nak beli 2nd hand kot* jelir.

http://1.bp.blogspot.com/-WWpyF8UatNg/TlRxl-c7hJI/AAAAAAAALsM/De5ecP-FBbw/s1600/IMG_0500.JPG
 +- Anpanman SN with Anpanman's Mommy -+


Awal-awal dulu kami bagi juga SN tengok kartun Anpanman, tapi lepas attend talk kat SN's nursery pasal type of cartoon that kids can watch, we decided not to let him watch Anpanman anymore. Sebab Anpanman ada scene lawan-lawan and gaduh-gaduh. Tak elok untuk perkembangan minda anak-anak umur 0-6 tahun. Nanti I cerita pasal talk tu ye, Insya Allah.


Pssssttt: sekarang ni SN gila kan Upin Ipin pulak, nasib baik kat sini tak ada jual. Selamat duit daddy mrgreen  eheh.

~ Thanks for reading this (^-*) ~

18 words of wisdom & comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sugoiiii
anak ai dulu kecik2 mickey mouse jer
biler dah besar minat ker lain dah
cartoon ni dah kurang...
simpan semua tu even dia dah besar kenangan tue

dbalkis said...

comei gile..terhibur i baca cite anpanman ni..

Huda said...

husna minat upin ipin juga :) disney whatever dia x layan..hehe..

Almiraz said...

Yatie, ni kena pergi Museum Anpanman selalu nih...kekekeke...

I rasa tak best sangat bila Anpanman tu muka merah and then kepala hilang...rasa kelakar....

By the way, sekarang SN minat Anpanman nanti dah besar sikit tukar le tu..Ben10 ke apa ke...tungguuu

Asmara said...

Haqem pun minat sangat, tp suka kat lagu je, suka joget2 la. sama la pantang jumpa, mesti tunjuk2 sebut anpanman! eh2 furikake tu mmg pilihan budak2. awal taun lepas ada bwk blik msia, siap anak2 sedara soh kirim selalu. hihi..

e.l.i.z.@ said...

payoh sero nk sebut anpanman..byk N tep hihih..karektor anpanman tu napok x brapo kiut tp mungkin sbb glamer di jepun, tu SN minat tu hihihi.

p/s: cehhh "terpaksa" kunun :P

Coffee Mama said...

My Lil Rara tengah obses dengan Angry Bird skarang ni..Pantang nampak bantal or keychain or belon Angry Bird mesti sibuk nak!

Affieza said...

Upin dan Ipin ni yg tua2 pn layan gk...hehe...

mazni_azis said...

kegilaan SN ker kegilaan mommy dia nih...:p

Nadiah Sidek said...

mommy pun hantu anpanman jugak kot..hehe. video tu tak boleh tengok la..huhu..

AA said...

kecik2 dh fanatik..hehe

AA said...

kecik2 dh fanatik..hehe

yatie chomeyl said...

lady ayu : tu la, esok dh besar2 nk tunjuk gmb dia pakai sut terbang anpanman tu eheh

dbalkis : happy dpt hiburkan u ;)

huda : bagus jugak, sbb upin ipin byk pengajaran yg elok2

yatie chomeyl said...

Almiraz : dulu dh pergi kat yokohama tu, tp dia baby lg masa tu. lps ni xtau la smpt l ke x nk pergi lg sekali :)

kak as : tu la, hr tu makcik dtg sini pun beli furikake bwk balik Msia eheh

eliza : betul la terpakso, x cayo ko? :p

yatie chomeyl said...

coffee mama : kat sini xde jual lagi brg2 angry birds tu, kat msi ametsi bnyk dah kan?

affieza : akak pun sma gak ngeee

yatie chomeyl said...

angah : mommy gilakan KRU je :p

nadiah : video tu embed dri fesbuk, ada I letak kat FB I :)

AA : tu la pasal, hrp2 x lama la kegilaan dia ni

Ijah EmoTemo said...

waaa ! sgt comeyy hihihi.

アヌム ちゃん said...

byknye koleksi anpanman diaaa..comelll...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...