CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 7 September 2011

Malaysia is NOT so SAFE anymore!

 http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif
 What had happened to our country?. Kes jenayah macam melampau-lampau sangat sampai rasa dah macam kat negara yang tengah berperang je. But in our country, the battle is between public VS bandit.


Sekarang ini nak makan kat kedai pun tak tenang, perompak datang dengan parang terus. Tak peduli yang ada kanak-kanak kat kedai itu, pastu main renggut je handbag dengan laptop orang yang tengah makan. Seriuosly, dah tak ada tempat yang selamat kot kat Malaysia sekarang ni. Kat rumah pun selamba je perompak masuk, kat kedai makan pun perompak siap berparang datang, kat masjid pun ada pencopet tabung masjid dan jugak pencopet handbag masa orang tengah solat...haisy.


Untuk yang tak tahu apa yang I bebel-bebel ni, check out this video of robbery at Mamak's Restoran Subur Seksyen 15 Shah Alam on raya eve (28th August 2011) at 4.00 a.m.


+- 0:11 that woman is much stronger than the thug; 0:23 the guy who took the cash register fell down ROFLOL, 3:36 even the cockroach run away *lari macam lipas kudung* -+


Right after watching the video in You.Tube; come a news about a bus being hijacked and robbed in Ipoh. Now you tell me what should we do to avoid all this?. Naik kereta pun, ada yang kena samun. Naik public transport ramai-ramai pun tetap kena samun?. Habis itu takkan semua orang nak beli private jet and hired bodyguards macam those tycoons kot.

PECAH...cermin bas yang rosak  selepas diserang sekumpulan empat samseng lebuh raya, malam kelmarin.
+- PECAH...cermin bas yang rosak selepas diserang sekumpulan empat samseng lebuh raya, malam kelmarin. -pic source: my metro -+ 
IPOH: “Saya terkejut apabila dihujani tumbukan dan tidak dapat mempertahankan diri ketika diserang,” kata pemandu kedua sebuah bas ekspres yang dibelasah sebelum disamun sekumpulan ‘samseng lebuh raya’ di sini, malam kelmarin.

Dalam kejadian jam 7.30 malam kelmarin, Trans Liam, 45, cedera di kepala dan anggota badan selepas dibelasah dua lelaki dan dua wanita berhampiran kilometer 265.8, Lebuhraya Utara-Selatan kira-kira dua kilometer dari Plaza Tol Jelapang, di sini.


Kejadian tidak diduga itu turut mengejutkan 25 penumpang bas ekspres berkenaan selepas mendapati pasangan samseng berkenaan meluru dan terus membelasah mangsa.

Tidak cukup dengan memukul mangsa, empat samseng terbabit turut merampas kunci bas dan mencuri kad Touch n’ Go sebelum melarikan diri dengan sebuah kereta.



Kejadian berpunca apabila bas Ekspres KKKL terbabit yang dalam perjalanan dari Hatyai, Thailand ke Singapura terlanggar belakang sebuah Perodua Alza menyebabkan kereta berkenaan terbalik dan terhumban ke dalam longkang.


If London police can already identified, arrested, and put into trials to those bastards who have beaten and robbed Asyraf based on the footage from You.Tube; I hope PDRM can also identified and arrested those culprits who have been arrogantly buat jahat tak kira bulan puasa, tak kira masa dan tempat; based on the footage from the CCTV. 

Go PDRM go *jangan duk sibuk kat kes-kes tak penting macam tangkap orang yang bagi ceramah agama je*. May those bastards rot in hell!.


Pssssttt : I trauma tengok video dan berita ni sampai mimpi buruk yang rumah I kat Fukuoka ni pun di pecah masuk malam tadi. Pagi tadi terjaga dalam keadaan terkejut bila dengar ketuk-ketuk yang kuat kat tepi tingkap, padahalnya jiran tengah jemur tilam daaaaa.




 

16 words of wisdom & comments:

Huda said...

mmg dh x slmt dh kak..pemimpin semuanya kaki corrupt, rakyat smpi bile pun x akan maju dan slmt :(

Reflisia said...

Ya Ampun...ngerinya tgk Vedio tue..sangat takut skang ni...pg kejer drive sesorang plak tue...memang berhati2 la..harap dilindungi olehNYA..

KambingBujang said...

aahh, dorang ni tak kire masa.asyik nak wat jahat jer (mode hilang kete masih hilang)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

yes agree with u
not safe anymore
but alhamdulliah in japan better than mesia rite...kowaii tgk video tue x berani nk kuar mkn lewat2 mlm dah uwaaa

Hamizah said...

sunggoh dih,yatiey..
hok dok sembur cuko getoh pon hari2 dok baco..
takut pulok sero..

Oyis said...

tu la, tmpt open macam ni pon kena. pls la abg2 polis, tolong la up kan keselamatan rakyat, tolong tangkap org2 mcm ni. mcm mana nak jd negara maju, benda asas mcm keselamatan pon x leh provide. rakyat semua nak jd samseng.

nieda said...

mmg scary je tgk...sebenarnya kedai 24jam mmg tak selamat kt malaysia ni. Baru2 ni burger king kt sek 13 pun kena rompak..Banyaklah laptop student kena rompak.

R28est said...

ma... tajuk ni boleh bagi impact yg besar kat negara.... tukar la sikit...

transformed housewife said...

Nanti pihak polis akan kata "tu kes2 terpencil". huhu. Mungkin nanti semua org kena tahu mcmmana nak pertahankan diri & kena masuk kelas bagaimana nak bertindak dlm keadaan bahaya mcm tu.

yatie chomeyl said...

Huda : tu la pasal, bila la pemimpin semua nk sedar ye

reflisia : hati2 tau, I doakan u sentiasa dilindungi..Ameen

Kambing bujang : of coz la trauma, kalu I jadi u pun haruslah trauma bila keta hilang cenggitu je

yatie chomeyl said...

lady ayu : tu la, tp i puny atrauma tu smp ke jepun pun i fikir x selamt dah huhuhu, padahal kat sini tidur x kunci rumah pun Alhamdulillah je

k/hamizah : tu la, hok jenis cuoh asid tuu lg byk kes huhu

oyis : abg2 polis ntah la baca ke x luahan hati rakyat jelata mcm kita ni ye

yatie chomeyl said...

nieda : kiranya tmpt ada ifi skrg ni dh x selamt jugak la kan?

r28est : dh tukar, tmbh perktaan "so" jadi not so safe, ok tak?

kak nur : kalu dlm keadaan parang gitu, xdey nok silat/taekwando doh kot..lari jah the best option huhuh

thenunu said...

omg..so scary la.cube bayang kiter yang ada anak anak ni.tentu takut nak bawak anak gi jalan jalan..polis mesti buat sesuatu..they should take an action tentang ni kan.part yang tangkap orang bagi ceramah tu saya sangat setuju..yg penting tankap samseng2 tu dulu...

NB KARA said...

yatie yang kes di tol jelapang itu bukan kes samun tetapi pemandu bas telah melanggar kereta tersebut tetapi cabut lari. Jadi penumpang dan pemandu kereta geram dan kejar bas tersebut. Kemudian serang pemandu bas untuk melepaskan marah..

yatie chomeyl said...

the nunu : tu la kan, samseng2 xde org nk tngkp; org yg menyeru kebaikan pulak kena tangkap

kak NB : tp dlm berita tu ckp pemandu bas tu pun kena samun kan?.

Rai said...

yatie, seriously..jangan balik malaysia..hahahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...