CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Thursday, 22 September 2011

Penyokong Jepun cakap "Nippon BOLEH" [Malaysia VS Japan]

http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif 
 Wohooooo. I'm pretty sure by now semua dah tahu pasal keputusan perlawanan bolasepak Jepun Olimpik VS Malaysia Olimpik malam tadi yang berakhir dengan keputusan Jepun 2-0 Malaysia.


+- nak join korang dalam bulatan tu sekali leh tak? tapi ahkak nak diri sebelah abg baju hijau tu aummmm -+


Gol pertama Jepun: 9′ – Higashi dan gol ke-2 Jepun: 76′ – Miyashi. Rilek ar, baru 1st leg ni, sempat lagi kejar balik masa lawan kat Malaysia 22 Februari 2012 nanti.

 


Despite the fact that we lost in this first leg,  I'm proud of our Malaysian goalkeeper for his superb performance last night. Kitorang siap cakap yang Apek main sorang je malam tadi, sebab bola asyik pergi kat Apek je mrgreen  hahahaha. 

 +- busy nya Apek -+

+- terbaiklah Apek!. Gomo Apek Gomo -+


Walau pun Malaysia gagal mengancam kubu Jepun, tetapi benteng pertahanan Malaysia yang diketuai oleh Khairul Fahmi berjaya menyekat 16 serangan merbahaya mereka. Statistically, Apek had saved 87.5% of the goal attempts made by Japan; yang bolos 2 tu kira gol saguhati je lah kat team Jepun jelir kui3x.

+- gaya seorang Kapten -+

 
 +- sorang gentel bola, sorang lagi buat gaya nak terkentut tu kenapa? -+


Gambar ada banyak gila yang snap malam tadi, but tak sempat lagi nak pilih. Esok lah I update gambar banyak-banyak untuk menunjukkan kemeriahan suasana sewaktu di stadium malam tadi. Lagipun esok seluruh Jepun bercuti *bukan sempena menang bola tapi sempena Autumn Equinox*. Malam tadi sampai rumah dah pukul 12 malam dan pagi ini pun lambat pergi lab sebab bangun lambat. SN pergi nursery pun tak sempat mandi mrgreen .

 +- opocot, jatuh -+

+- bawak lari bola jauh-jauh dari gol Malaysia pleaseeeee -+

 
 +- dah gaya macam main takraw pulak player jersey no 8 tu ambik bola -+


I complained to hubby that gambar Apek sikit je yang hubby snap. Tapi hubby cakap, google je gambar Apek, berpuluh ribu ada. Eleleleleh, Abe Sayamm jeles lertewwww tu malam tadi I jerit "Apek" kuat-kuat jelir. Sebenarnya I nak jerit "Abe" eh..tapi terjerit "Apek" pulak ngeeeeeeeeee.  


+- tepuk pengakap!...eh silap..tepuk semangat! -+

+- Aummmmmmm Abe Apek *statement tak sedar diri dari org yg umur dah nak masuk 3 series* -+


Ini I update laju-laju masa lunch break. So, untuk korang yang tak pergi dan nak tengok macamana suasana kat dalam stadium sewaktu game malam tadi, sila lah PLAY video kat bawah ini.


Jumlah penonton kat Stadium Tosu, Fukuoka malam tadi 22 504 orang manakala penyokong Malaysia cuma 100 orang, so faham-faham sendiri lah betapa kecilnya suara kami malam tadi bila nak di bandingkan dengan diorang. 
 
+- jersey untuk penyokong Malaysia, tajaan TM -+

 +- muka diorang keluar TV kot sebab diorang berdiri depan sekali sepanjang perlawanan -+

 +- Hang Tuah Buah dengan Hang Jebat Lebat pun tengok perlawanan malam tadi jelir -+



Dengar tak sorakan penyokong team Jepun tu berbunyi "Nippon Boleh". Dalam video ini korang tengok penyokong Malaysia diam sebab ini dah nak dekat-dekat habis perlawanan. Semua pun dah pasrah dengan kekalahan kecil itu. 

+- sebahagian penyokong Malaysia -+

+- muka seposen habis -+


Yang paling best dalam video (0:41 - 0:54) itu ialah gambar seorang mommy yang tengah tergedik-gedik goyang badan untuk tidurkan anak dia yang dah mengamuk sebab mengantuk.

+- anak dah mengantuk, mommy tetap semangat menyokong -+


Well anyway, tahniah kepada pasukan Malaysia sebab berjaya menghalang Jepun dari membelasah Malaysia dan berjaya menyekat serangan yang bertali arus Samurai Biru.  Again, tahniah kepada Apek dan rakan-rakan. 

 
+- we are proud to be Malaysian -+

"If you are ashamed to stand by your Colours, you better seek for another Flag ". - Allahyarham Mokhtar Dahari
 

Psssssttt : ada kawan-kawan yang bagitahu diorang nampak muka I tengah dukung SN masa nyanyi lagu Negaraku malam tadi keluar kat TV *hmmmpphhh hmphhhhhh kembang kempis hidung yang dah sedia kembang ni* mrgreen



~ Thanks for reading this (^-*) ~ 

22 words of wisdom & comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

curlastttt dpt ticket free...jersi pow free bestnyer ai jelezzz hocayyy...semangat tgk uols smlm....

e.l.i.s.s.m.i.e said...

seronok jugak sekali sekala tengok bola kat stadium ni :)

Mama Hanim said...

meme apek superb jaga gol tu.. byk save bola.

kalu buleh tegur apek masa tu mesti kejut dia dgr ore kecek kelate di jepun tu..huhu..

Coffee Mama said...

Seriously!! Memang berdebar coz bola asyik duk ulang-alik depan Apex!Rasa macam nak tolong tepis je..hehehe

アヌム ちゃん said...

jelesnyaaa dpt tgk liveee.huhuuuu^^

*∽ IZAN ∽* said...

ngahahahahah..! kembang jgn tak kembanggg..!

bestt aa dapat tengok live.. ! mesti meriah giler. Seb baik baby SN ngamuk2 manje je he he

Juwita Jamaludin said...

glamour yatie masuk TV.. tula tgk kat Tv je semalam.. kalau kat stadium lagi meriah ye

Affieza said...

Apex mmg tbaekkk lah itu game ni...hehe..

aien said...

seronoknya la hai tgok bola live, apek mmg terbaaaaek ^O^

Hanis MY said...

ore la saloh sore hak napok yatiey daley tibi tu hehe...

transformed housewife said...

sapa ngantuk Nazhan gi tengok bola.

Aleyn said...

Semangat Patriotik tu....I tak pernah tgk live ...masuk stadium pun x pernah...sedih tak?...

Anyway...memang gigih la Yatie...siap bawak anak lagi masuk stadium....

incik neng said...

padu!

Ummi Dania Yasmine said...

Live lagi haaa kat jepun....:-) hehehe suka apeks eh???

Sidratul Muntaha said...

seb abek kembang hidung..
klu badan?
boleh masuk world book of record ni..

#seorang ibu telah tiba - tiba kembang darjah size badannya kerana happy bila ade puji gambo masuk tv time nyanyi lagu kebangsaan malaysia!'

Rai said...

kelas SN kecik2 dah masuk stadium.. acik da nak masuk 3 series pun tak penah masuk lagi.. wahaha..

yatie chomeyl said...

Lady ayu : tu lah, i pulak smnagat beli jersey sendiri. i ftahu diorg nk bg jersey, x yah beli dah jersey eheh

eliss : mmg best, tiap2 hari dpt tgk pun best :)

mama hanim : tu la, serok tekok2 tepik namo apek male tu hahaha

yatie chomeyl said...

coffee mama : tu la, lansung x smpt relax apek mlm tu. keeper jepun siap leh picnic lg depan gol diorg tu :p

anum : mmg sengaj aupdate nk bg anum lg jeles ehehehe

izan : aah, kalau di angamuk pun mommy x pedulik dah. mommy bz tgk apek hahaha

yatie chomeyl said...

juwita : mmg meriah, bila balik sakit tekak terus

afieza : aa, kalu bukan sbb apek..ntah2 dah 10-0 msia kena tibai mlm tu

aien : dpt tgk apek live mmg seronok :)

yatie chomeyl said...

Hanis : napok sipi2 jah deh, ore tgk ulangan. keick jah napok. sharp jugop mato hanis hehe

kak nur : doh time tdo Nazhan kul 9.30; bola habis kul 10 lebih tu yg dio ngantuk tu

aleyn : ramai lg g bawak anak, baby lg kecik dr anak I pun ramai ke stadium mlm tu

yatie chomeyl said...

neng : mesti lah,!

Ummi Dania : wajb lah suka, ore Qelate kan hehe

AYu : elok gak kembang sikit, dh kurus bebenor ni haaa kui3x

Rai : kalau gitu nti Jepun lwn MSia kat KL bulan 2 tahun depan, u ken alah gi jugak. hehe

Huda said...

semangatnye kak :) hehehe..teringin gak nk beli jersi tu nanti :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...