CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 21 September 2011

Samurai VS Harimau Malaya

http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif 
Happy Wednesday guys.

I'm in good mood today as there will be two special occasions that will be happening today.

(1) The arrival of Naznin (my SIL) in Japan
Hubby's little sister Naznin; will be arriving in Fukuoka this evening at 4 p.m. Right now, she has arrived safely in Osaka airport and is waiting for her next flight from Osaka - Fukuoka this evening. She'll be staying here for about 2 months. I can't wait to see her and the foods that she bought for us from Malaysia mrgreen  LOL. 

*SILs & I : Naznin + Adik Ain during SN's aqiqah*


(2) Japan Olympic vs Malaysia Olympic (under 22)
Skuad Olimpik negara akan turun menentang Jepun pada 21/9/2012 di Stadium Tosu, Fukuoka, Jepun pada aksi sulung Kumpulan C. Khabarnya, pasukan Jepun tidak memandang remeh terhadap kebangkitan skuad Olimpik negara apabila menyenaraikan hampir 10 pemain yang memenangi pingat emas sukan Asia di Guangzhou 2010.


Untuk bola sepak Kelayakan Olimpik 2012 (London) pusingan ketiga, Malaysia berada dalam kumpulan C bersama pasukan Syria, Jepun dan Bahrain.

Jadual perlawanan Malaysia vs Jepun Kelayakan Olimpik 2012:
1st leg:
Tarikh: 21 September 2011
Tempat: Stadium Tosu, Fukuoka, Jepun

2nd leg:
Tarikh: 22 Februari 2012
Tempat: Malaysia

Jadual Perlawanan Kelayakan Olimpik 2012 melibatkan pasukan Malaysia :-
  • Jepun vs Malaysia – 21 September 2011
  • Malaysia vs Syria – 23 November 2011
  • Malaysia vs Bahrain – 27 November 2011
  • Bahrain vs Malaysia – 5 Februari 2012
  • Malaysia vs Jepun – 22 Februari 2012
  • Syria vs Malaysia – 14 Mac 2012

Kumpulan C Pusingan Ke-3 Kelayakan Olimpik London 2012


Barisan Pemain Skuad Olimpik Malaysia 

Barisan Pemain Skuad Olimpik Jepun


 
Skuad Olimpik Malaysia :

PENJAGA GOL :-
Zamer Selamat - Izham Tarmizi Roslan - Khairul Fahmi Che Mat

PERTAHANAN :-
Zubir Azmi - Nazirul Naim Che Hashim - Amer Saidin - Fandi Othman - Syazwan Tajuddin - Nazmi Faiz Mansor - Mahalli Jasuli - Muslim Ahmad.

TENGAH :-
Ferris Danial Mat Nasir - Wan Zaharulnizam Wan Zakaria - Faizal Abu Bakar - Abdul Shukur Jusoh - Azrif Nasrulhaq Badrul Hisham - K. Gurusamy.

PENYERANG :-

A. Thamil Arasu - Syahrul Azwari Ibrahim - Ahmad Hazwan Bakri - Izuan Solahuddin - Izzaq Faris Ramlan.

DIPINJAMKAN KEPADA FC VION ZLATE MORAVCE :-

Wan Zack - Fadhli Shas - Irfan Fazail (Akan bersama 22 pemain lain apabila tiba saat untuk ke Japan)



Skuad Jepun U23:
Jurulatih: Takashi Sekizuka


Penjaga Gol - Shuichi Gonda (FC Tokyo), Takuya Masuda (Ryutsu Keizai University), Shunsuke Ando (Kawasaki Frontale)


Pertahanan - Yusuke Higa (Ryutsu Keizai University), Daisuke Suzuki (Albirex Niigata), Yutaka Yoshida (Ventforet Kofu), Hiroki Sakai (Kashiwa Reysol), Mizuki Hamada (Urawa Reds), Gotoku Sakai (Albirex Niigata), Shohei Takahashi (Tokyo Verdy)


Tengah - Kosuke Yamamoto (Jubilo Iwata), Hiroshi Kiyotake (Cerezo Osaka), Kazuya Yamamura (Ryutsu Keizai University), Naoki Yamada (Urawa Reds), Keigo Higashi (Omiya Ardija), Hotaru Yamaguchi (Cerezo Osaka), Takahiro Ogihira (Cerezo Osaka)


Penyerang - Kensuke Nagai (Nagoya Grampus), Ryohei Yamazaki (Jubilo Iwata), Yuya Osako (Kashima Antlers), Genki Haraguchi (Urawa Reds)




I'm super excited and was on cloud nine this whole week because we are going to the stadium to watch the game LIVE, together with Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek. In fact, petang ini pun ada special program dengan beliau kat hotel, tapi kitorang tak pergi sebab nak jemput SIL kat airport then terus gerak ke Stadium Tosu (~ about 1 hour with car). 
 
Sekarang ini kepala otak dah terbayang kan kemeriahan kat Stadium Tosu je. Hubby and I bersemangat nak ke stadium siap buat banner guna kotak cereal last weekend. Mula-mula nak tulis "MALAYSIA BOLEH" tapi tak cukup kotak pulak, last2 dapat tulis "MALAYSIA" je, kira OK la tu kan?.



Also, I dah kirim jersey dan bendera Malaysia dengan SIL, so malam ini boleh lah pakai jersey Harimau Malaya sambil mengibarkan bendera Malaysia. 



Bak kata Allahyarham Mokhtar Dahari, "If you are ashamed to stand by your Colours, you better seek for another Flag "


Psssstt: rasa nya ada tunjuk LIVE jugak kat TV malam nanti. Jangan lupa sokong Malaysia ye kawan2. Yosh, gambatte Malaysia!.


~ Thanks for reading this (^-*) ~ 

8 words of wisdom & comments:

umi nuha said...

nak sokong nihon buleh?? ihik

Asmara said...

wah syioknye u dapat tengok live lagi! Gambate Maresia n Nihon!! ahaha..

transformed housewife said...

semangatnyo sampai gi tengok kat stadium.

Affieza said...

Bestnya...nnt update lah cite g stadium plk...hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

curlasttt uols terjah stadium ek
nmpk ramai student undergrad kat citu....aimi pergi juga ek...dpt free ticket harus terjah khen

Hanis MY said...

mestilh napok..maso kamera fokus ke penyokong mesia terus napok dio duk dukung SN, pah ko ore ala2 nepik eh tu yatiey dgn anok dio..sungguh padahal ore lain hak masuk tiwi haha...

yatie chomeyl said...

umi nuha : mano buleh, pembelot :p

kak as : aiyark, sokong dua2 ek? kui3x

affieza : mesti lah, seminggu x habis cite bola ni je eheh

yatie chomeyl said...

lady ayu : yg family pun ramai gak pergi, angkut semua baby. aaah aimi pun pergi

hanis : yo ko? silap x pese mitok hanis amik gmbr ore di TV hahahaha *over dop?*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...