CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Tuesday, 27 September 2011

Nuffnang earnings for blog Yatiechomeyl

 http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif
Dah dekat 2 tahun lebih dah blog Yatie Chomeyl ini di temani oleh iklan dari Nuffnang. Terlintas niat nak share pasal Nuffnang ni bila ada kawan-kawan I kat sini yang baca blog I *lambai2 tangan kat diorang* yang tanya pasal iklan Nuffnang ni. 

Untuk yang baru nak berkecimpung dengan Nuffnang kat blog diorang sepatutnya kena tahu pasal :-
1) Para Blogger akan mula menjana pendapatan apabila iklan disiarkan daripada pihak Advertiser di Nuffnang

2) Secara umumnya terdapat dua jenis iklan berbayar: CPC (Cost Per Click) dan mCPM (Metered Cost Per Impression).
• Bayaran untuk iklan CPC akan diberi berdasarkan jumlah klik unik terkumpul daripada setiap iklan CPC yang disiarkan.
• Kempen mCPM membenarkan pihak Advertiser memilih senarai blog yang akan memaparkan iklan mereka.  Klik tidak diperlukan untuk menjana pendapatan, tetapi anda boleh mendapat bonus sekiranya markah CTR (click through ratio) anda tinggi.
 
3) Perkara yang amat dilarang bagi setiap ahli Nuffnang ialah melakukan aktiviti click fraud. Click fraud didefinisikan sebagai perlakuan memanipulasi bilangan klik yang diterima unit iklan di dalam blog (contoh: klik unit iklan di dalam blog secara berulang-ulang, menukar alamat IP komputer sendiri, atau meminta pihak lain melakukannya). 
• Anda dibenarkan untuk klik pada unit iklan sendiri sekiranya berminat dalam produk/perkhidmatan yang disiarkan, tetapi ia adalah satu kesalahan sekiranya anda ingin memanipulasi bilangan klik kerana ini melanggar terma perkhidmatan Nuffnang. (maksudnya klik sekali pun dah cukup, tak perlu klik banyak-banyak kali konon-konon nak cepat-cepat tambah duit Nuffnang tu).

4) Setelah pendapatan anda mencapai minimum RM50, anda boleh memilih untuk mengeluarkannya ke dalam bentuk cek bayaran.


So, I harap penjelesan ini dapat menjawab persoalan yang bersarang di minda kawan-kawan I. If kawan-kawan yang tengah baca blog I ini berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang iklan yang di siarkan di blog I ini, sudi-sudikanlah klik kat banner area Commercial Break di sidebar blog ini.



Setakat ini I belum lagi cash out earnings terkumpul hasil iklan yang tersiar kat blog ini. Masa mula-mula I letakkan Nuffnang kat blog I, hubby gelakkan je tengok earnings I RM 0.25. Sekarang ini, Alhamdulillah dah menjejak ke tiga angka lah earnings yang I kumpul tu.

+- current earnings untuk blog Yatie Chomeyl -+


I pernah bagitahu hubby I akan cash out bila earnings I dah sampai RM1000 *saja nak bagi motivation untuk diri sendiri*. Agak-agak korang bila lah earnings Nuffnang I nak sampai 1K ni?.


Pssssttt : I always remind myself that my first intention to write in this blog is to share my thoughts and experiences. Tapi dah alang-alang ada orang nak bayar iklan, apa salahnya I grab the opportunity ye tak?.


~ Thanks for reading this (^-*) ~ 

34 words of wisdom & comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai punya x sampai 100 hengget pow ngeee

アヌム ちゃん said...

wahh banyaknyaaa..sy pnya sikit je..bru letak april haritu..heeee..moga cpt smp 1k..boleh cpt2 cashout and shopping^^

Soo Hae Daa said...

wahhh..byknye...sy punye mula2 dulu bape sen je..ehhehe..xpe2..sikit2 lame2 jd bukit... =)

Teratak Hami said...

Akak pun baru mendekatkan diri dgn Nuffnang. Orang kata kalau nak dapat BE, kena rajin update survey tapi survey takle banyak sgt pun nak selalu update. Camne ye??

Berapa bulan after you registered baru dapat BE?

CikLilyPutih said...

banyak gak tuh... chayok2 tau

♥MAMASYAZA♥ said...

akak pun sama tak cecah lagi rm100...hehehehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

me cash out every 100++ . skang tgh tunggu cek yang ketujuh :)

Rai said...

waaahhh..jelesssnyyaaaa...cukup 1k buat kenduri doa selamat ok..

Huda said...

bnyknye kak :) best2..tgh gigih kumpul balik :)

zailamohamad said...

zaila haritu cashout RM200++ loni dok tunggu genap seratus..lambat kakloh tapi takpolah buke keno g cedung pon kan:P

cuma teringin nak buat iklan berbayar tapi nak wak ghano..blog xberapo nk gelemer lagi..huhuhu

nieda said...

wow hebat tu ..banyak tu..insyaallah tak lama lagi boleh cecah rm1k

transformed housewife said...

hok knur tok sapa RM10 pun lg. huk huk.

firahadifa said...

kalau dah kaya jgn lupa blanja aku naaa

Hanis MY said...

alhamdulillah rezeki...

Hamizah said...

lumayan jugok tuh..

Affieza said...

Smoga berjaya mcapai 1K..hehe..

Oyis said...

keep up the good work sis :)

I am Chipfida... said...

uiii.. banyaknyerr! aku nyer baru 4hengget lebey... hoho.. lama nyer nak dpt achive amount yg boley withdrw tu... hihihi...

Sidratul Muntaha said...

sama la..
ayu punya dae 2 rat lebih jer..
so..
kumpul2 jerlah smpai 1k nnti
insyaa Allah..

*∽ IZAN ∽* said...

bagus entry nih.. sharing is caringgg.. muahhhh

Ummi Dania Yasmine said...

wahhhhh hebat tu yatie :-)

Mama Hanim said...

banyok dh tu, x lama dh nk ckp 1k.

Alhamdulillah, blog ambo plok dh bt duit 1k stakat ni, tp ambo cashout 1@2 bulan skali. Rezeki2.

Ummi Hanie @ AnNisa Fadzil said...

wah,dah byk gak tu ;) tahniah kak yatie

sy ni jenis xsabor2 nak cash out..baru rm100+ dah xsabor2 nk cash out..heheh :p tp skrg ni azam nk kumpul bebyk dulu

yatie chomeyl said...

lady Ayu : xpe, dh leh cash out tu :)

Anum : trafik blog anum tinggi, mesti cpt je dpt kumpul earnings nanti :)

soo hae da : btul2, akak punya udlu2 pun sen2 je jugak hehe

yatie chomeyl said...

teratak Hami : alamak dah x ingat la brp lama br dpt BE, tp takpe..akak updat eje blog regularly. Insya Allah nanti ada la BE or ME tu :)

cik lily putih : tenkiu. nk ikut jejak langkah cik lily putih gak la ni ;)

mama syaza : jom kita sama 2kumpul lg kak hehe

yatie chomeyl said...

Eliss : coz I stay jepun, tu yg mls nak cash out lagi tu. tungu blk msia br cash out, leh terus guna duit tu ngeee

Rai : ekeke, molek jugak idea u tu :)

huda : x de la byk mana pun tp OK la buat kumpul sikit2 ye dak?

yatie chomeyl said...

zaila : jolo doh, bukeletih supo gi cedung pong kui3x

nieda : insya Allah, Ameen

kak nur : tie pun lps 2 thn lebih br dpt amount ni. sabar deh :)

yatie chomeyl said...

firahadifa : kalau dh kaya, aku order handbag dr ko lagi la ngeeeeee

hanis : btul2x, Alhamdulillah

k/hamizah : x la lumayan mano tp Ok la dr takdop lansung deh eheh

yatie chomeyl said...

Affieza : yosh, gambatte!

oyis : thanks dear

chip : ko br tulis letak iklan tu, logik la kot. aku pun tunggu 2 thn lebih br dpt gini eheh

yatie chomeyl said...

Ayu : btul2, jom kita kumpul2 smp 1K, then br cash out

k/izan : u r most welcome :)

Ummi Dania Yasmine : xde la hebat pon, sikit je ni. u lg best selalu dpt hadiah besa2r mahal2 thru contest :)

yatie chomeyl said...

mama hanim : tu la, demo cash out sokmo. mabo nk tgu 1k la br cash put hehe

ummi hanie : akak pun klu duk msia dh lam acash out, nsb baik je duk sini..xleh nk tunaikan cek so malas la nk cash put :)

e.l.i.z.@ said...

wahhhh byk nyohhhhhhhhhhhhhh...eli x sapa 200 lg..tgh kumpul jgk ni..xse cash sapa sudoh kot :P

ummuabdullahsyaakir said...

Rexezeki ni kak...seronk tgk kawan2 blogger dapat kumpul byk.Apapun blh buat pmbakar smgat nak update blog selalu,kan?

yatie chomeyl said...

Eliza : x byk mano pon, tp buleh la wat sopim doh eheh

Ummu AS : yup, kena selalu update blog la kot utk maintain traffic :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...