CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Monday, 27 February 2012

Majlis resepsi Yusry - Lisa Surihani di PICC

 http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif 
Hoih pompuan sorang ni tak habis2 lagi cerita pasal wedding YLS ni. Dah kata die hard fan kan, harussssss lah kena setia untuk terus mengikuti perkembangan Yusry walaupun terpisah jauh beribu batu gitu. 


Hari Sabtu malam tu memang duk tercongok je depan laptop sebab nak tengok live streaming Walimatulurus YLS, sambil tengok sambil sengih sorang2. Apsal la sweet sangat diorang berdua ni, rasa macam I pulak yang angau...jangan sweet sangat leh tak, boleh kena diabetes pulak gatai .

+- Walimatul Urus Yusri & lisa -+
 
+- Romantiknya Yusri & Lisa -+


Semalam pulak (Ahad 26 February 2012) berlansungnya majlis persandingan mereka di dalam suasana yang cukup meriah di Pusat Konvensyen Putrajaya (PICC). Majlis dihadiri kira-kira 2000 tetamu terdiri daripada ahli keluarga, sanak saudara kedua-dua belah pihak, kenalan artis dan rakan media.

20120226-220628.jpg
 +- the dais. credit pic: MiG Online -+ 

 +- bride & groom. credit pic : FB  Ministry Of Moment -+


+- pasangan mempelai. Credit pic: Syokkahwin -+


Bertemakan konsep ala 'French Vintage', yang diinspirasikan daripada Marie Antoinette (Ratu Perancis) oleh KS Entourage, Lisa kelihatan anggun dengan busana putih rekaan Putra Aziz dari butik Cosry manakala Yusry pula segak dengan baju Melayu warna sedondon yang juga rekaan Putra.



+- pasangan mempelai. Credit pic: Syokkahwin -+


Bila tengok betul2, baju sanding Lisa ni lebih kurang sama dnegan baju wedding Kate Middleton, ye tak?. Tak kisahlah sama ke tak, yang penting Lisa tetap cantik menawan.

+- Baju Lisa dinspirasikan dari baju Kate Middleton. Pic credit: Syokkahwin -+ 

+- the gorgeous Lisa Surihani. Credit pic: FB Irwan Effendy -+

Suasana dewan yang dihiasi dengan paduan bunga berwarna tampak sederhana tetapi cukup elegan.

+- credit pic:  -+


Acara bermula pada pukul 9 malam dengan ketibaan pengantin perempuan, diiringi pula dengan pengantin lelaki. 

+- Acara merenjis pengantin Lisa & Yusri. credit pic: MiG Online -+

Turut disertakan acara berbalas pantun sebelum pengantin lelaki duduk di atas pelamin.

+- Makan beradap. Kredit pic : Instagram Iestatiptra -+

 
 +- Makan beradap. Kredit pic : -+

+- potong kek pulut kuning. Kredit pic: Ezhanstudio -+

 +- meh nak suap meh...nganga mulut..aaaaa. Kredit pic: Ezhanstudio -+


Majlis persandingan Lisa dan Yusry ini dihoskan oleh Faizal Ismail Hot fm dan Vanidah Imran.

+- MC majlis : FBI & Vanidah Imran. credit pic: MiG Online -+


+- Vanidah & FBI jadi MC. Credit pic :
-+


Antara selebriti yang kelihatan pada majlis tersebut adalah, Jaclyn Victor, Marion Counter dan suami, Sein (Ruffedge) dan isteri, Dephne Iking, Aizat, Stephen Rahman, Atilia, Sazzy Falak dan suami, Rabbani dan ramai lagi.


+- Liyana Jasmay, Scha & Awal. Credit pic : Syokkahwin -+


+-Natasha Hudson, Nora Danish and Catriona Ross. Credit pic:
-+

+-Sazzy Falak & Nazril Idrus. Credit pic: -+

 +- Adik Mia Sara pun ada. Kredit pic: Ezhanstudio -+

 +- Nana, Sein dan Mia Sara. Pic credit: -+

 +- Sazzy Falak, Cheryl Samad & Aishah Sinclair. Credit pic : -+

 +- Farish, Scha, Dynas Mokhtar, Sazzy, Awal. Credit pic : blog Dynas -+

Souvenir #weddinglisayusry *cantikkan* :)
+- souvenir wedding YLS. kredit pic : twitpic @ImmaUCU -+


Harapan I selaku peminat Yusry *sejak I umur 11 tahun sampai sekarang dah nak masuk 3 series*, semoga hubungan mereka kekal bahagia dan hidup dalam rukun damai sehingga akhir hayat.

20120227-003520.jpg
 +- love birds ♥♥♥♥. credit pic: MiG Online -+

+- love birds ♥♥♥♥. credit pic: Ezhanstudio -+


+- dalam video ni Dzul salah cakap --> "Wedding Lisa Yusry Surihani" (0:35)...kui3x mrgreen -+


+- video Aizat performing LOVE SONG for Lisa & Yusry-+

Thanks to everyone yang sudi share gambar2 ni kat twitter, FB dan website diorang; dapatlah orang2 yang tak dapat attend wedding ni tumpang merasa kemeriahan majlis tu. I dah letak credit link untuk tuan empunya gambar tu, so kalau korang ambik pic2 dari entry ni jangan lupa letak credit pada yang sepatutnya ye.

Psssstttt : apsal la diorang gi honeymoon kat europe?. Kan bagus kalau diorang honeymmon kat Japan, mrgreen  ngeeee.

~ Thanks for reading this (^-*)

 

4 words of wisdom & comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hamboiiiii ni mmg peminat setia Y&L ekk....yes benda sama yg ckp kt twit smlm same design gaun lisa & kate...for me nak copy tue blh tapi jgn la nmpk sgt....design something yg unik...sapa yg letak tiara lisa tue senget ekk....but lisa mmg gorjesss...badan pong slim teringin masa kawen dulu *tetiba jer*

Asmara said...

selamat menjadi Lisa Surirumah. hehe...

transformed housewife said...

mano kelah gi Jepun yah. hehe. Europe baru oghe soho sket.

yatie chomeyl said...

lady ayu : naisb baiklis alawa, xpe la pakai macam kate eheh

kak As : moga lisa jd isteri solehah utk yusry ;)

Kak nur : jepun la best :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...