CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Thursday, 9 February 2012

Patah seribu hatiku

http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif 
 Awal minggu ni mommy agak busy sebab kena hantar segala mak nenek report internship sepanjang kat Malaysia hari tu dan jugak kena prepare for the presentation. Last Tuesday, Alhamdulillah dah pun selesai presentation nya. Harap-harapnya  I dapat markah yang tinggi lah untuk subjek ni sebab dah banyak jugak masa yang I've spent for this East Asia Environmental Strategist course.


+- gorengggg pun sodap -+

+- dah gaya macam tgh ceramah politik la pulak...terjuih2 mulut tu -+


Macam biasa, bila mommy terlebih busy maka terabai lah sikit hati & perasaan serta tumpuan kat tuan putera mahkota SN tercinta. Dah lah dari pagi sampai petang dia duduk dengan Cik Lin je, bila sebelah malam nak bermanja dengan mommy pun tak di layan sebab mommy sambung buat kerja2 sekolah kat rumah.


Mommy pun layan anakanda ala kadar je, suap nasi dengan keadaan memaksa. Cepat 2x, hayaku 2x, main sumbat je dalam mulut anak janji nasi semangkuk habis. Konon nya bila SN kenyang, senang nak tidurkan dia dan mommy boleh sambung buat kerja. 


Alih-alih SN muntah dengan banyaknya dan keluarlah semua nasi2 yang mommy suapkan tu. Nasib baik jugak SN meragam bila mommy dah siap presentation tu. Nasib baik jugak I balik rumah dulu lepas presentation dan tak terus gerak ke kampus. 


So hari selasa lepas memang half day saja kat university, half day lagi ke imigresen menguruskan hal2 visa and the rest of the day dari petang sampai ke tengah malam sibuk menguruskan SN yang mengalami diarrhea + runny nose + vomiting (complete package!).:yawn:


Adoiyaiiiiiii..Patah seribu hati ku berkeping2 hancur berderai jadi nya bila tengok SN muntah. Rasa kesian dan bersalah mencucuk2 dalam dada (typical feeling mak2). Rasa menyesal sebab paksa dia makan dan rasa diri ini kejam sangat bila tak menjalankan amanah & tanggungjawab sebagai seorang mommy dengan baik..isk3x...sob sob sob..dah lah Daddy jauh, maka rasa simpati kat anakanda bertambah lagi 15x ganda.

+- mengada2 request nak guna blanket masa baby, konon2nya sejuk lah tu -+


Pagi semalam bawak tuan putera ke Kodomo Ito clinic. Alhamdulillah, diarrhea + vomiting have completely stop. Tak ada apa yang nak di risaukan lagi sebab Dr cakap it was just a viral infection and his condition now is not so serious. Si kecik tu pun dah aktif macam biasa dan dah cakap banyak macam biasa.


+- tunggu turn jumpa Paed -+


+- main toys kat klinik macam toys sendiri -+


I'm pretty sure other mums pun mengalami perasaan patah seribu ni bilamana anak sakit. 

Ketahuilah adik-adik muda remaja yang tengah membaca entry ini bahawasanya perasaan patah seribu yang di alami seorang ibu jauh berbeza dengan perasaan patah seribu yang adik2 alami dalam menjalani masalah cinta. 

►►► Perasaan patah seribu seorang ibu ini lagi "sakit" daripada perasaan putus cinta, lagi "perit" dari perasaan di tinggalkan lelaki idaman dan lagi "pedih" perasaannya dari perasaan tatkala mengetahui yang boipren kita tu pasang 2-3 gepren. **indirectly nak pesan kat adik2 kesayangan ku supaya tak usah terlalu gedik emosi melayari cinta di usia muda jelir **


+- dah kembali aktif bermain -+


Alhamdulillah, syukur pada Mu ya Allah kerana telah mengurniakan kesembuhan buat tuan putera mahkota ku. Tiada apa yang lebih menggembirakan hati seorang ibu selain melihat anaknya membesar sihat dan sempurna. Yosh, hati mommy yang patah seribu tadi dah bercantum semula menjadi satu ♥.

Psssssttt : Shila Amzah jangan marah ye, I ambil lagu u buat tema entry ihikhik.


17 words of wisdom & comments:

Hanis MY said...

mujur SN baik doh, ore loni nok wak kijo cepat2 sebelum deliver tapi gak sokmo sero tok cekak wuwuwu... take care...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

serius bila baca tajuk di atas ingatkan tajuk lagu. tepat sekali bila anak seusia SN macam-macam kes boleh jadi. Allahmduliah SN dah sihat bukan??? saya sangat suka melihat jaket putih yang tesarung di badan awak itu. SEKIAN karangan hari ni.



p/s::sedaya upaya nak guna BM ngan betul ni hahahaha copy ayat u gak

e.l.i.s.s.m.i.e said...

seb baik SN segar doh ;p kalo dok makin patoh laa hati mok dio :p

cik norai said...

lor sakit ke sian..mmg skang musim adoila.odaijini ne

Asmara said...

yatie, SN dah tak hantar hoikuen ke? odaijini SN. mommy dia pun kene la rehat2 badan dan minda. ;D take care!

Affieza said...

Thanks ats pesanan tu kak...hehe

isabelle said...

bila anak sakit, mmg berderai2 patahnye..dah x tau lebih drp 100 ke x.hahaha

heee...i pun mcm u.kalo tgh sibuk, main sumbat je. hehehe.keji

MyKhalish said...

sobb soobb... betul tuh. ms kita sebok or dorg wat perangai, mmg kita geram or xlayan sgt dorg. bila dorg skt... ohh tidak.. tiap ms nak dkt dgn dorg...

transformed housewife said...

Hr ni Fizah sakit. Male dio mutoh2. Abe Ariff ambik cuti. Knur gi kijo pun tok sedap hati. Nasib baik ado Awin tengok2 Nazhan.

atoyis said...

faham2..last year bila kimi kena diagnose ruptured omental cyst rasa macam kena timpa dengan bangunan KPJ tu jek..dh la apak kimi takde..sib baik SN dh sembuh

ddiini said...

Mmg g2 la rs bila ank sakit.kdg2 samp xtido mlm.mu lg la, suami xdop d sisi..kena kuat.. insyaallah urusan mu d permudahkan.menuntut ilmu tue kan jihad

ddiini said...
This comment has been removed by the author.
Nadiah Sidek said...

muka nazhan takde nampak gaya sakit pun :D

yatie chomeyl said...

Hanis : gambarre ne..meme cpt x cekak time pregnant2 ni

lady ayu : tahniah, percubaan anda berjaya hahahahha

eliss : tu la, kalu dop patoh berderai2 hati mok dio

yatie chomeyl said...

cik norai : u too, odaijini nee

kak as : skrg ni xhantar sbb hari tu cuti lebih dr 2 bulan, so xleh hntr nursery lg, kena brenti dulu. kena tggu next intake bln 4

affieza : u r most welcome ;)

yatie chomeyl said...

Isabelle : ok, at least I know I am not alone :P

mykhalish : btol3x...mak2 mmg ada personality disorder mcm ni kan huhuuuh


kak nur : fizah jangkit dgn nazhan dari jauh ko? hehehe

yatie chomeyl said...

atoyis : tu dia, mcm kena timpa bgunan KPJ terussss ngeeee (perumpaan lg dasyat dr I)

ddini : insya Allah, mung doa2 la ko aku sokmo deh

nadiah : harus la muk aishat je, pergi klink yg penuh dgn toys...sakit pun terus sembuh hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...