CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 23 May 2012

SN's 3 years old birthday presents in advanced

http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif
Sometimes, picking out gifts can be just plain hard. Either, the child has too many toys already or you have no idea on what they like or into at the moment. SN will turn 3 years old this becoming Saturday (26th May 2012).

At first, I couldn't decide on what I want to get for his 3 years old birthday present. My son is enthralled by farm animals/jungle safari animals. But the thing is, he has so many animals toys so I think I better get something else for him.

Apparently after some deep thinking into this matter, I finally decided to get him these items as his birthday gifts. *Kira nya ini hadiah birthday in advanced la, sebab dapat awal beberapa minggu dari tarikh birthday yang sebenar*.

(1) Islamic Soft Book - Alif to Ya : Animals (Learning Hijaiyah Alphabet).
--> bought at Muslim Kids and Parenting  at the price of RM35.00
-->  he enjoy reading this book before going to bed *sekarang unta dah tak panggil "camel" tapi dah panggil "Jamaaaal"*

2) Soft Felt Prayer Mat 
-->  bought at Muslim Kids and Parenting  at the price of RM65.00
-->  walaupun dia complaint cakap tapak tangan dan kaki tu besar sangat, tapi rajin jugaklah dia susun2 bahagian2 tu semua lekat2 kat atas sejadah

+- tengah solat pun sibuk nak tengok kamera haisyy la budak kecik ni -+


3) Muqaddam bergambar 
--> bought at Muslim Kids and Parenting  at the price of RM15.00
--> selain dari menarik minat SN untuk baca muqaddam, ianya bagus untuk mommy & daddy jugak sebab ada tafsiran untuk setiap surah. Secara tak lansung, masa bacakan kat SN; mommy & daddy dapat faham maksud ayat2 Al-Quran tu jugak.

+- ini masa parcel baru sampai dari Malaysia, suka bukan main tengok banyak hadiah untuk dia -+


4) Imaginarium Double Sided Easel 
--> bought at Toys R Us during sale
--> yang ni memang dari tahun lepas mommy dah berniat nak beli tapi sabar tunggu SN besar sikit.
--> Suka betul dia 'berkarya' kat easel ni. Memang berbaloi2 beli sebab double sided easel : whiteboard + blackboard dan lagi best sebab siap ada dengan magnetic alphabets 2 set


+- Imaginarium Double Sided Easel -+

+- sibuk2 nak tolong daddy pasang jugak -+


+- kusyuk berkarya, btw daddy tak pasang habis kaki easel tu sebab tinggi sangat untuk SN. tunggu SN dah besar sikit baru pasang easel tu sepenuhnya; sekarang ni pasang kaki separuh saja -+


Oh oh oh, please don't get me wrong. Karang ada yang kata I menunjuk-nunjuk pulak sebab tulis entry pasal hadiah macam2 untuk birthday SN ini. Entry ini sebagai kenang-kenangan untuk mommy, daddy & SN di masa hadapan. Entry ini jugak mungkin boleh bagi idea kat kawan2 yang tengah buntu nak cari idea nak beli hadiah apa untuk birthday anak korang.


"Dear SN, I may give you any birthday present you ask for, but it will never be enough compared to the present that you are to me. I love you my dearest son. Have a rocking birthday this coming Saturday....I promise to help you do that!". 

Psssstt : kira hadiah ni seimbang la dari segi ukhrawi dan duniawi gitu..tanda kasih yang menggunung dari mommy & daddy buat SN. ♥.

~ Thanks for reading this (^-*) ~
 

17 words of wisdom & comments:

Nanak said...

i pun sdg berkira2 nak beli yg pic last tu tp tak terbeli beli lg..mgkn kena tunggu next year..hehe..
tp bangku kecik kaler biru tu i ada..beli kat daiso..rm5 je..ehe
happy bday in advance SN :)

azzamoro said...

wah i nak carikla sejadah tu. cool betul. thanks sbb share pasal ni.

btw happy birthday SN :)

Gieyana said...

cutenya SN...hepi birhday in advance ye SN..:-)

Kamalia said...

mana ada menunujuk-nunjuk pun..i suka sbbnya terus mengidam nak belikan twin imaginarium Double Sided Easel tu..haha.ni nak kena pi cari kat toys r us jugak ni..
happy birthday in advance SN.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

cute tgk SN solat kawaiiiii
semua hadiah uols kasi semua nyer berilmu dan berguna, moga jadi anak yg bijak n soleh na SN

F.I.Z.A said...

yatie, peningkn bila fikir psl hadiah utk anak. i pn tak nak manjakan anak dgn benda bkn2, takut jadi spoil brat pulak.baiklah bg benda2 yg berfaedah mcm yg u bg kt SN.

Teratak Hami said...

Bagusnya mommy & daddy ... cute kan mainan budak2 skrang. Anak akak dah besar2, hadiah pun demand. Klu dapat 5As, nak telescope la, ensiklopedia (betul ke ejaan ?? )la ... masa kecik2 tahu mainan murah2 jek.

zailamohamad said...

berkenan betul dengan hadiah no 4 tu..lama dah dok cari ko budak2 ni tp dok jupo

transformed housewife said...

beli buku2 paling bagus utk anok2. Easel tu Knur pun mace kene tapi loni kalu beli tak dop tepat nok letok.

yatie chomeyl said...

Nanak : aah I pun beli kerusi tu kat Daiso gak hehe

Azza : u r most welcome dear :)

yatie chomeyl said...

Gieyana : thanks for the wish :)

Kamalia : I beli masa sale GW hari tu, dapat dengan harga 2497yen ..kalau harga masa xde sale 3999yen rasanya

yatie chomeyl said...

Lady ayu : Insya Allah, ameen

FIZA : aah, mmg pening kepala nk fikir hadiah utk budak2 yg x reti nk request lagi ni hehe

yatie chomeyl said...

Teratak Hami : wah gitu..siap mintak telescope..hehe

Zaila : try cari kat toys r us, ambo beli ni di toys R us

yatie chomeyl said...

Kak nur : nanti dh masuk rumoh baru, leh la beli ko budok 2 ore tu

Xeea said...

I wish I can be like u. In terms of education, you're a very dedicated Mommy. Bravo!

Btw, Happy Birthday SN! bujanggg dah dia. Boleh mintak adik gegerl pulak pasni :)

Nur-nba said...

Tentu SN suka sangat dengan hadiah2 ni..

Kita akan berikan yang terbaik untuk orang insan yang kita sayang.. :)

Kak Nur doakan semoga SN membesar menjadi anak yang bijak dan soleh.. Amin.

yatie chomeyl said...

Xeea : mana ada dedicated sgt pon, I pemalasss jugak skrg ni..awal2 dulu je rajin sikit hihihi

Nur-nba : tu la, apa saja utk insan tersayang kan kak? ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...