CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 20 April 2011

Daddy & SN's day out without mommy

Hari ni pukul 5 pagi dah kena bangun dan bersiap-siap. As I've mentioned yesterday, hubby is going to Tokyo to pick up his new passport. His flight was at 7 a.m; thus we had to be at the airport by 6:30 a.m.

Since Nazhan is having chicken pox, he was not allowed to go to the nursery for the whole week. Yesterday I've already took a day of from lab. Thus, today I have to go to the lab to carry on with my research.

Therefore, I have no other option than to agree with hubby's suggestion to let him bring Nazhan along with him to Tokyo.
This will be hubby's and Nazhan's 2nd time of a trip to Tokyo without mommy tagging along. Their first trip to Tokyo were on August 2009 when Nazhan was only 3 months old at that time.

http://3.bp.blogspot.com/-GW7favjt3zI/Ta4i2nek1jI/AAAAAAAAKys/INBqW9LUQGA/s1600/DSC_0064-1.JPG
+- dua hero pujaan hati mommy -+


Nazhan was having quite a hard time last night. I bet Nazhan feel itchy because he was scratching his head and also other parts of his body last night. It is difficult to keep his hand away from scratching the spots as this can lead to scarring. He wasn't really sleeping last night, so I hope Nazhan is not that cranky and giving hubby hard time today.


At first, I refused to let hubby bring Nazhan to Tokyo with him today. Banyak sebab kenapa I tak berapa nak setuju hubby bawak Nazhan hari ni. I am well aware of the fact that hubby can take great care of Nazhan and that everything will be under control. I also knew my boy is a well-behaved boy. The thing is, I risau dengan keadaan kesihatan Nazhan yang tak berapa menentu tu. I juga rasa risau orang lain akan terjangkit dengan Nazhan pulak. Tapi, kami memang dah tiada pilihan lain.


  • Nak cuti lab lagi sehari hari ni, I ada few datelines kerja yang kena siapkan hari ni.
  • Nak tinggal kat rumah member Malaysia yang lain pun, takut jangkit kat anak diorang pulak.
  • Nak bawak datang lab pun kalau dia merengek je, takut ganggu orang lain pulak.
  • Hubby nak bawak pergi Tokyo tu pun, kitorang risau jugak takut dia sebar virus tu kat orang lain pulak.

Sigh~ ibaratnya di luah mati emak di telan mati bapak.
Macamana pun, kami tetap kena ambil salah satu keputusan di atas.


I just hope their journey today went well. Nazhan pun pagi tadi masa kat airport excited sebab nak naik aircraft dan dapat jalan-jalan dengan daddy kat Tokyo. Tak sabar tunggu flight diorang balik ke Fukuoka pukul 8 malam ni.
Nasib baik diorang pergi balik hari je, tu pun mommy dah rasa resah gelisah serba tak kena mengenangkan kedua-dua lelaki kesayangan mommy ni ke Tokyo tanpa mommy.


I guess this is the price that we have to pay when hubby & I decided to further our studies in a foreign country, far away from our family. Semoga pengorbanan kami sekeluarga tidak sia-sia.


Psssstttt : kadang-kadang rasa bersalah membuak-buak dalam diri bila terpaksa mengorbankan kepentingan anak demi kepentingan lain. Ya Allah, tepatkah keputusan yang telah ku ambil ini?.

24 words of wisdom & comments:

bobhandburry said...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

Nadiah Sidek said...

takpe yatie..dah takde pilihan lain. kdg2 mmg terpaksa ambil keputusan mcm tu. moga diorang berdua selamat pergi & selamat balik & moga nazhan cepat sembuh..

mazni_azis said...

InsyaAllah betul la keputusan yg diambil..semuanya Allah yg tentukan..Caiyok3

Roza Assurin said...

yatie..anak k.yin yg umo sama umo dgn anok yatie pn baru lps kena chicken pox dalam 2 minggu lps. mmg ksian gila tgk dia. tp sbnrnya lebih ok dia kena time dia kecik dr bila dah bsr. sbb kena time kecik tak teruk sgt n cepat baik. k.yin bwk p jumpa doktor. ikut pengalaman k.yin, bila dah mkn ubat antibiotik, spots tu akan kering n akan turun ke kaki dgn lebih cpt. bila dah nampak turun kat kaki, baru yatie bg minum air kelapa. as you said, air tin kelapa pun takpe la kalo dah takdok air nyoq fresh. insyaAllah tak sampai seminggu akan baik. dont worry too much..

isabelle said...

insyaAllah..
kalo niat kita baik, Allah permudahkan jugak

Huda said...

moga semuanya dipermudahkan kak..amin, jgn give up k!

@e_da said...

tabah ya yatie.. kejayaan memerlukan pengorbanan.. walaupun perit untuk di telan.. auntie doakan nazhan n daddy selamat pergi dan pulang ya..

Min Aina Ila Aina said...

Ye, jadi ibu yang bekerja + belajar ni memang menuntut pengorbanan suami dan anak-anak. Bila dikira jumlah masa mereka bersama kita, rasa sedihnya. Tapi apakan daya, cepat-cepat pulun bagi habis k!

Affieza said...

Semoga Baby SN cepat sembuh...

ddiini said...

xpo eh mugo buke ngan org lain, ayah dia akan jago molek eh....kalu dio garu pun kecik2 nie parut hilang jagn bimbang la...dua2 anak aku alhamdulillah kna ms baya2 nazhan n parut hilang tapi jgn bagi kena hujan tau

transformed housewife said...

Takpola. Nok wat ghano. Knur dgn Abe Ariff pun baru gilir2 jago budok2 ni sakit. Ni pun Knur & Abe Ariff pulok sakit. Jange putus aso pulok sbb ni. Teruh jah gapo hok Tie dok wat ni.

Oyis said...

get well soon nazhan :(

e.l.i.z.@ said...

siye nyo ko nazhan
*kekok sero panggil nazhan mugo duk beso sebut baby SN tep

kalu sy jd awok pun dalam dilema gok.takut jakit ko budok tep..ciken pox ni jakit time dio nk kering tuh

Heartilyina said...

xpela anggap je itu kptsn terbaik ye. moga nazhan cpt sembuh. moga daddy n nazhan slamat blk. mommy sabar ye menunggu. mungkin boleh baca alam nashrah atau summassabilayassarah byk2. moga urusan diorg lancar je

Aleyn said...

Anak I baru lepas baik dari chicken pox....adalah 2 minggu tak gi kindy..and I n hubby gilir2 work from home...I ada buat entry..

Anyway...hope that Nazhan quickily recover and that no scratch mark on his body especialy the face...insyaAllah

kakyong said...

Ini lah namanya pengorbanan Tie.. Insya Allah, semoga semuanya selamat & Nazhan pun cepat sihat...

.m.u.n.i.r.a. said...

semoga cepat sembuh nazhan!

kakyong said...

dah publish n3... ;)

http://kakyong.com/?p=4518

yatie chomeyl said...

bonhandburry >> thanks sudi jenguk n singgah sini :)

nadiah >> yup, mmg xde pilihan lain dah

angah >> insya Allah..harap2nya gitu lah

yatie chomeyl said...

Kak Yin >> OK, ore x bg inum lagi air nyo..tunggu tubik belako dulu

isabelle >> insya Allah..Ameen

Huda >> Doa akan akak snetias akuat semangat ye

yatie chomeyl said...

@eda >> yup, pengorbanan tu mmg sentiasa kena ada dlm hidup kan?

aina >> baik...nak pulun laju2 hehe

affieza >> ameen , insya Allah

yatie chomeyl said...

Ddini >> tu la, sie tgk dio duk garu2

k/nur >> kade2 meme nk gve up raso..letih doh sero huhuhu

oyis >> insya Allah, ameen

yatie chomeyl said...

eliza >> ihi..sajo ore gedix..kade2 nk guno SN..kade2 nk guno Nazhan :P

ina >> mommy mmg xsbr tunggu diorg balik..rindu membuak2 wpon ejap je diorg pergi huhu

aleyn >> i c, sam alah kita..I pun gilir2 stya at home with hubby jugak. nk wta camne kan

yatie chomeyl said...

k/yong >> tu la, kalau kat msia leh jugak hntr kat kampung mintak mak tlg jaga ye dak :)

munira >> insya Allah, ameen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...