CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 27 April 2011

Orang Tua tak sedar diri

Pernah tak rasa macam tak puas jalani hidup sebagai kanak-kanak?

Kadang-kadang, pernah tak rasa macam nak kembali ke zaman di mana kita tidak perlu memikul apa-apa tanggungjawab melainkan menghabiskan masa untuk bermain sahaja?.

Masa kecil-kecil dulu sibuk membayangkan nak cepat-cepat besar, nak ada duit sendiri, nak kerja dan boleh pergi ke mana sahaja tanpa di marahi. Masa kecil-kecil selalu main pondok-pondok dan kahwin-kahwin sebab gatal miang tak sabar nak tunggu besar. Alih-alih bila besar, gedik-gedik pulak nak jadi budak kecil semula, apa kes?.


Anyway, sebagai melunaskan hasrat terpendam di lubuk hati yang terdalam...maka tercetus lah perbuatan di dalam gambar-gambar di bawah ini. Gambar-gambar di bawah ini sebagai bukti bahawa sifat keanak-anakan masih menebal di dalam diri seorang wanita di hujung 20-an sebelum memasuki usia 3-series.

(1) Tempat: Odo Park, Fukuoka

This is a park with an untouched nature adjoining the sea and yacht harbor. This park facing one of the most scenic coastlines in Fukuoka. There is a large grassy area in the north section with a view of nearby Nokonoshima Island, and on holidays and weekends, families and groups of friends enjoy a walk and small children have fun on the playground equipment.


+- niat asal ialah untuk temankan anak main slide, sebab slide panjang konon2 macam bahaya bagi baby main sorang2 -+


+- temankan baby sampai naik atas sebab takut baby jatuh kalau jalan sorang-sorang -+



+- last2, mommy lagi over excited
sengihnampakgigi dari baby bila dapat turun slide tu -+


(2) Tempat: Momo Land, Aburayama, Fukuoka.

Located on Aburayama Mountain and overlooking Fukuoka City, this quasi-ranch is a great place to take the kids for a day. Even if they are not interested in the cows (which you can sometimes milk), sheep, pigs, and other livestock, then a small park and the wide open spaces may give them impetus enough to exhaust their pent-up energy. There are several educational facilities, restaurants, and an area for riding horses as well. The park is free, but parking is JPY300.


+- mula-mula tolong letak baby kat slide sebab takut baby kena tolak dengan budak-budak lain yang lebih besar -+


+- tengok muka mommy tu lagi bersemangat dari baby SN -+


+- muka baby SN dah cuak nak turun slide, tapi muka mommy pulak tak sabar-sabar nak turun slide tu -+


+- mommy yang tak sedar diri pakai skirt pun nak main slide, nasib baik pakai seluar kat dalam skirt huhuhu -+


Even if you are an adult, you may have as much fun as the kids. Atau dalam bahasa sebenarnya yang berterus terang dan telus --> orang tua tak sedar diri pun boleh bermain di playground dengan syok nya! sengihnampakgigi eheh.

OK, sekarang ni sila angkat jari dan taip komen di keyboard kalau korang yang tengah baca entry ni pun mengalami sindrom "tua tak sedar diri" seperti penulis blog ini. gatai

Psssstt : untung jugak ada anak kecik ni, boleh buat-buat nak temankan anak walaupun sebenarnya mommy yang lagi over.

12 words of wisdom & comments:

Nadiah Sidek said...

kecik2 dulu tak puas main slide ke yatie? hehe..

kite belum tua..kite muda lagi..takde la mengalami sindrom tua tak sedar diri :p

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ingat orang tua mana tadi tak sedar diri..hehehe
me pun sonok jugak main swing kalo gi playground..hahahahahaha

Min Aina Ila Aina said...

Penah ada hati nak cuba..tapi takut sangkut.kahkahkahkah. Kang malu pulak Sofiy uminya sangkut kat gelongsor tak dapat turun.kihkihkih.Tak sanggup nak membayangkan, kena pulak yang macam terowong tu.

Main buai dengan jongkat jongket je la..tupun kalau Sofiy belah sana, umi belah sini..Sofiy je yang terjongket.

i_sofia said...

yatie!
sofia mmg sentiasa ambil kesempatan main skali ngan anak kalau pg taman.. kalau yg indoor tu pulak, lambat lepa org x nampak, confirm masuk skali..hahaha.. untung badan petite nih... bak kata adik sofia .. dulu masa kecik2 mana ada mainan camne. ada pun mak x bagi main.. =)
*taip sebelah tgn sambil sebelah lgi angkat tangan* :p

Heartilyina said...

eheh xpe je naik skali. kalau tak sian la anak kiter xdpt merasa kan. but ofkos la mak2 yg lg suka hihi. nihonjin pn buat mcm ni gak naik sama2 dgn anak yg kecik. kalau anak dh bsr tu segan gakla kan. so naik jgn xnaik slagi anak xbaper bsr ni hihi

Nanak said...

sy pun kdg2 fikir mcm tu.takpe, tunggu Fredo besar skit, sy pun nak main slide tu..ahaks!

syayassir said...

hehe...
nak buat tak sedar diri tak boleh.. sebab punggung tak muat masuk slide budak2... hihi

nieda said...

seronok..i pun kalau pergi playground mesti nak naik slide.kena pandang kiri kanan juga, silap hari bulan kena saman. kwn i penah kena saman sebab naik buaian.haha sebab utk kids je..

Cikpid said...

yatie san,

saya jeles okeh..sbb saya teringin nak main slide tapi kat sini kan org tgk mak budak main slide mcm ape laa plak..

tapi series i teringin..hahahahaha..kalau buai tu mmg selalu main..konon2 riba AFieqlaa kan..tapi sebenarnye,..muahahaha..

yatie chomeyl said...

nadiah : kecik2 dh main slide puas2, tp bila dh 'matang' ni, ttp gedik jugak nak main eheh

eliss : lps ni main slide pulop la :p

aina : ekekeke, try la dulu, if tersangkut baru la insaf okeh

yatie chomeyl said...

sofia : ahahha, bagus2 jujur mengakui perbuatan tidak sedar diri itu ekekeke

Ina : btol2x, ambik kesempatan selagi anak masih kecik nih :D

nanak : cuba jgnx cuba..nanti teringat-ingat if tak naik slide tu :)

yatie chomeyl said...

sya >> pulak dah, ekekekke

nieda >> aiyoyo...kena saman eh? nsb baik kat sini OK je. if not, dah banyak kalilah I kena saman..phewww, legaaa.

cik pid >> kalau gitu cubit afieq bagi dia nangis, lps tu leh la u cpt2 naik kat atas slide tu nak tlg afieq ehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...