CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Thursday, 19 April 2012

The answer to the YAY or NAY

http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif
Nampaknya ramai yang vote for YAY instead of NAY dalam entry semalam tu. If you are one of my twitter friends, you'd probably knew the answers by now --> e.g.:  ; , and

Also, if you pay attention on some small details I did mentioned in few of my latest blog entries, you might get the idea by now e.g. =*NuRo0L* = spotted the hint in the entry Hi Hi Daddy ... Bye Bye Cik Lin


Play this video, and you'll get the answer to it.




Cut the story short, for those yang malas nak play video tu....... yes I'm pregnant!. Alhamdulillah...Alhamdulillah..Alhamdulillah. Terima kasih Allah atas nikmatMu ini.


CafeMom Tickers 


Sebenarnya dah lama tahu, but I decided to keep it low until the first trimester is over. Orang 1st yang tahu of course my darling hubby, followed by my sister Cik Lin. Lepas tu baru bagitahu kat my other siblings. Then bila dah nak masuk 3 bulan, baru lah bagitahu kat other family members and since today my baby hit the 13 weeks 4 days (i.e the beginning of 2nd trimester); so I decided to announced it officially in my blog.


Mula2 masa tak tahu yang diri ini pregnant, heran jugak apsal asyik naik darah je kat Cik Lin & SN *masa tu Cik Lin stay kat sini lagi dengan I, and hubby masih di Malaysia*. Then bila period lambat 1minggu dari yg sepatutnya terus pergi beli 4 Home Pregnancy Test Kit dan itulah result yang I dapat macam kat dalam entry semalam. Walaupun agak confused, but I'm pretty sure that I'm pregnant sebab tiba2 je tak lalu nak makan spaghetti walaupun itulah one of my fav fod sebelum ni.

Tunggu hubby datang sini, baru pergi check up kat hospital untuk mengesahkan. Kali ni pergi check up kat hospital kerajaan pulak instead of Nagano Sanfujinka macam masa pregnantkan SN dulu. Nanti2 lah kat entry lain cerita pasal hospital pulak *kalau sume cite dalam satu entry kang, takde modal pulak nak update blog eheh*. 


I'm happy for this pregnancy as I believe this is the perfect time for an addition in our family. Plus, SN pun dah nak masuk 3 tahun; by the time adik baby lahir dia dah 3 tahun setengah, hopefully dah cerdik untuk tolong mommy jaga adik. Also, kalau baby lahir ikut due date..Insya Allah I pun dah habis study masa tu. 

+- dah nak masuk 3thn pun berdukung lagi, nanti dah ada adik baby..tak tau lah camne -+

Yang paling best ialah, bukan I sorang saja yang akan dapat 2012 babies in my family; tapi my elder sister i.e Kak Nur pun memang tengah pregnant dan di jangka bersalin on June 2012. My expected due date for this Baby SN Jr will be on 19th October 2012. Meanwhile my SIL i.e Fiza (Pein's wife) pun tengah pregnant jugak and expected due date just few weeks after me. 

+- Kak Nur, Fiza and I...sepakat jadi mak buyong 2012 -+

Maknanya, abah akan dapat 3 cucu tahun ni..dan adik beradik kami akan dapat 3 orang anak saudara tahun ni...rabak duit diorang nak beli hadiah baby muahahahahaha.


Pssssttt : ramai jugak kawan2 blogger yang lain akan dapat 2012 babies i.e
DRAMA MAMA, N@N@ ,BabyIbu, My lil' dreamz,CUTE MUM, Mrs Imran, izzah azfar and PRECIOUS INNOCENT®.Tahniah untuk u all jugak, kalau ada yang tertinggal do let me know..leh I update lagi listnya kat sini.

Psssttt lagi : Mohon doa dari kalian agar kandungan ini di permudahkan dan mommy-baby sihat2 saja.

~ Thanks for reading this (^-*) ~ 
 

34 words of wisdom & comments:

zailamohamad said...

jelesnya aku..

nak pregnant juga:)

semoga kandungan yati selamat & banyakkan baca quran selalu:))

=*NuRo0L* = said...

yeaa!!SN nak dapat adik baby.. i'm happy for you akk.. mintk2 msa mjlis pernikahan kt nti,kak ti dh balik msia for good..

CIK NANA said...

hehe. tahniah yatie. :)
Happy for u, semoga semua dipermudahkan untuk u and me, as well as others. :)

*azni* said...

tahniah kak yati..semoga dipermudahkan segalanya...

mygoldpen said...

Rase doh mse bc entri cik lin tu - yatie ade kate dokleh bwk brg berat owk :p nk tnye tp dok tnye2 sapala ari ni hehehe..nway, congrats ur 2nd SN (SN gopla kn?hihi)

♥MAMASYAZA♥ said...

wahhh lepas ni boleh tgk yatie, tembam ckit, kalo tidak, kurus ajekan. take care

zietyrahman said...

patutlah..bila tgok pic yg latest ni, kak.ti nmpk berisi skit dr sebelumnya,...

zietyrahman said...

patutlah..bila tgok pic yg latest ni, kak.ti nmpk berisi skit dr sebelumnya,...

@e_da said...

yatie.. i'm happy for u.. but i;m happy to share i;m pregnant too. hihi sama2 kita kali ni.. but ida tak share kan di blog pun.. i share dgn beberapa bloggers je.. ida kan byk kali keguguran but i;m worried nak terlalu heboh2kan.. tp bila baca entry yatie tergerak nak share ngan yatie... ida dah masuk 11 minggu.. bergantung dgn ubat.. dan berdoa dan harap agar baby ni kekal hendaknya sehingga selamat lahir nanti.. aminnn.. u tk care k...

MyKhalish said...

congrat...congrats.... xsbr nak tgk bb SN.. ehh nak ltk SN jgk ke. hihi... anyway semoga semua berjln lancar ye... sgt teruja dgr org preg... ;)

F.I.Z.A said...

yatie, congrat and take care :)

Sidratul Muntaha said...

patut la dok perati status fb ko kate lenguh la.pitam la..ahhaa..
ade berisi rupanya.
ni bautan org la ni.
selamat2 yati.
saing dgn kak nur kan?ke injak thun depan?!kak nur bila due?!

norliha said...

akak mcm dah perasan, yatie tulis kat blog yatie masa cik lin masih ada kat jepun cik lin angat barang yang agak berat tuu...
anyway take care baby dlm kandungan tuu..
harap2 biar baby girl, dapat sepasang.

Affieza said...

Congrats and take care always sis...eh Fiza tu bkn ke adik ipar bkn biras kan??

Nadiah Sidek said...

tahniah yatie! semoga yatie, kak nur, fiza dan baby masing-masing sihat sentiasa. take care :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

omedetouuuuu uols
happy hear that news
dah agak masa uols post kat blog srikandi tue....

izzah azfar said...

eh nama zah ada :)

tq kak!

semoga selamat ehh

Hanis MY said...

congrats skali lg.. semoga semua berjalan lancar... oo nak masuk 2nd trimester doh..ingtkan baru th preggy... kalu SN takdop masalah hok ni lagilah ok sebab ado pengalamey doh... ado saim la akachan i...

zara zaman said...

Tahniah Yati ... Take care ye...

Irfa said...

tahniah..
tumpang happy utk awak

yatie chomeyl said...

nurool : bila tarikhnya ? ;)

cik nana : tahniah 2 u too ;)

azni : Insya Allah, ameen

yatie chomeyl said...

mygoldenpen : kali ni SN jr la pulok hihihi

mama syaza : takut kang tembam banyak pulak, akak xkenal saya dah hahaha

ziety rahman : ye ko? alamakkk, keno diet ni hehehe

yatie chomeyl said...

@eda : tahniah ida, semog ababy ida pun sihat2 je hendaknya :)

mykhalish : jom join the club gak eheh

FIZA : thanks babe :)

yatie chomeyl said...

Ayu : kak nur bulan 6, ti bulan 10, adik ipar bulan 11 hehe

norliha : ameen, minta2 dapat girl jugak ;)

affieza : aah la adik ipar...silap pulak ngeeee

yatie chomeyl said...

Nadiah : insya Allah, ameen

lady ayu : thanks ayu, tu yg i bnyk tny tu hehehe

izzah azfar : semoga selamat utk zah jugak ;)

yatie chomeyl said...

hanis : lamo doh tahu, sajo tggu masuk 2nd trimester baru nk oyat ko org lain ;)

zara zaman : thanks :)

Irfa : mekaceh :D

=*NuRo0L* = said...

insyaallah kalau ikut perancangan kami June2013.. tp ade yg dok bunyi2 xblh sbb dh nk puasa.. paling lambat pun dec2013 la insyaallah.. ape2 nti sy roger akk..

lailasani said...

alhamdulillah...
tahniah.. tahniah...

Lily@MamaZaraZareef said...

congrats 4 the new pregnancy ye..semoga selamat sumenye hingga saat melahirkan..:-)

Umie said...

yatie, omedetou!!!

sama2x lah kita menghasilkan baby 2012 but mine due on 26 Sept...;-)

so, nnt deliver kat sini ke? ke blk mesia dah masa tu? apa2x pun take care tau..

yatie chomeyl said...

nurool : Insya Allah..kalau ada rezeki nak pergi, akak pergi ye :)

k/laila : arigatou :)

yatie chomeyl said...

Lily : Insya Allah..ameen. doakan ye :)

Umie : omedetou 2 u too. my EDD will be on 19th Oct, probably dh balik msia lah masa tu

Eliss Mie said...

Tahniah dear :) dah pregnant :) baby made in japan la ni yer. kalau tak eliss tengah berpantang ni..huhuhu..sedih pulak teringat. ni nak kena usaha lagi ni..

aNgAh_aLiFaH said...

congratz yatie.. jaga diri elok2 ye.. tgk video tu, nazhan happy je nk dpt adik ek.. good boy sungguh..

oh, sebaya la abdullah solleh ngn baby yatie nnti.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...