CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 4 April 2012

Kesian dia..makan sorang2 je

http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif
Semalam I dah share gambar2 bunga-bunga indah di waktu spring kat taman. Hari ni nak share gambar-gambar sakura dan Japanese Pieris Blossoms yang ada kat kampus I pulak. Tak payah pergi jauh-jauh, kat dalam Chikushi Campus, Kyushu University ni walaupun bangunannya dah lama, dah cukup cantik sangat pemandangannya especially during autumn & spring season.

http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/SxM3vOPwrMI/AAAAAAAAFvY/d1jWuLsU5ls/s1600/aidiladha+09.jpg
+- gambar lama masa SN baby lagi, Autumn 2009 di Chikushi Campus, Kyushu University -+


Yang kat bawah ni ialah gambar-gambar terbaru fresh from the oven yang di tangkap pada hari Sabtu lepas. Pagi2 buta kitorang gerak ke airport untuk hantar kawan-kawan yang dah habis belajar balik Malaysia. On the way nak balik rumah, singgah kampus kejap untuk sesi photoshoot SN's family.

+- SN's family under the Japanese Pieris Blossoms tree -+

+- SN's family under the Cherry Blossoms Tree -+


Cantikkkkk kan?. Oh, mungkin tak berapa cun sebab ada gambar kami bertiga menyemak kat pemandangan pokok2 yang cantik itu. Takpe, I remove gambar kitorang...kasi can korang layan gambar pokok je Very Happy eheh. 

Gambar-gambar sakura ini di ambil pada waktu2 yang berlainan...check it out!.

+- deretan sakura di Chikushi Campus, Kyushu University : 7.30pagi -+

 +- deretan sakura di Chikushi Campus, Kyushu University : 9.30pagi -+

+- deretan sakura di Chikushi Campus, Kyushu University : 6.30petang -+


Orang2 Jepun biasanya ada custom untuk picnic kat bawah sakura i.e hanami. Kalau I ada geng kat kampus ni, best jugak leh picnic and have lunch under the trees. Tapi sebab student Malaysian yang lain kat kampus ni semua geng bapak2 je, tak dapat lah I nak berpicnic bagai bawah pokok waktu lunch. Geng2 gegirl student Malaysia mostly kat main campus...I je tercampak sorang2 kat sini.


Maka nya, tiap2 hari I had my lunch Eating  sambil menghadap pemandangan 2 skrin PC di hadapan ku ini sahajalah. Bukak bekal, basuh tangan, sinsing lengan baju dan ngap....... Lepas dah habis makan tu, satu lab bau semerbak lauk2 yang I bawak. Nasiblah kalau hari yang I bawak sambal belacan, air asam or budu...sila bayangkan sendiri lah macamana budak2 Jepun tu memicit2 hidung diorang....Ngeh2x.

+- nampak tu, ada sudu garfu pun tetap guna jari..baru lah masyukkk nak makan -+

+- close up jejari runcing gempal mengupas kulit udang -+

+- pemandangan "indah" yang menemani lunch hour daku -+


Sedar tak sedar, dah nak dekat 2 tahun setengah I makan sorang-sorang masa lunch hour. Bukan tak nak join budak2 lab, tapi diorang makan kat cafe, I pulak bawak bekal. Lagipun sementara diorang pergi cafe tu lah I rasa selesa sikit nak solat kat dalam lab ni. Plus, I punya waktu makan is every 2-3 hours *konon2 metabolisme tinggi, memanjang lapar je kerjanya*.

Pssssttt : Lunch sorang2 ke ramai2 ke, I tetap makan like there's no tomorrow. Dasar pompuan kuat makan jelir.

~ Thanks for reading this (^-*) ~

 

14 words of wisdom & comments:

@e_da said...

bagus yatie.. air tgn sendiri lg terbaek kan... budu belacan lg umphhh hihi


cantik tul pemandangan kat sana.. bertuah yatie rasa duk sana

Nadiah Sidek said...

metabolisme yatie memang tinggi pun...makan banyak tapi tak gemuk-gemuk :D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai suker waktu skrng kirei sgt
eh sure dah luruh sakura tue since smlm taufan teruk khen

Mama Hanim said...

comey sugoh view tu.. Tenang je rasa tengok..

Xpo make sore pun, janji licin jugok..hehe..

Rai Ourkizuna said...

eh pandai la u pilih baju ikut season..bila aki bergambar dengan baju merah2 gitu.. masa haru dengan baju putih..hehe..

makan like there's no tomorrow.. i loike!

adianiez AIDA said...

aduhai! indah sungguh pemandangan sana. mendamaikan :) kat area rumah aida pun ada pokok-pokok ala-ala gitu tau. developer memang tanam selang seli bunga kaler pink and pink. cantik bila merimbun bunga tu, tak nampak daun :) nanti la aida share pic nyer, tunggu berbunga lagik... hi hi...

Affieza said...

Bestnya...all of u look really cheerful under the Japanese Pieris Blossoms tree

yatie chomeyl said...

@eda : tu la, tp kesian diorg terpisat2 tututp hidung hahaha

nadiah : xlama lagi gemuk la ... tungggguuuu eheh

yatie chomeyl said...

lady ayu : x luruh..wpon ribut kuat tu, cun lagi bunga2 tu ;)

mama hanim : licin sokmo klu bab make hehe

yatie chomeyl said...

Rai : haruslah baju ikut tema musim gitu ngeee

AIda : nanti dh amik pic, roger kat sini tau..nk tgk gak ;)

yatie chomeyl said...

Affieza : x nampak sgt kan muka tak mandi kitorang tu? errrkkk kantoi

June said...

yatie nak tanya . planning next year g fukuoka utk time cherry blossom nie . slalu nyer timing mcm mana yg elok pegi tu . tq

yatie chomeyl said...

June : timing utk cherry blossoms ada update kat website http://www.japan-guide.com/blog/sakura12/120404_fukuoka.html

usually start from end of mac-early april

June said...

thank you =) xcited padahal lg 1 tahun baru nk g .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...