CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Tuesday, 27 October 2009

Siri hobi Chomeyl : Mengejar Artis (*_^)

Masa kecik2 dulu, selalu kena isi kat borang2 dan buku rekod kat sekolah tu, apakah HOBI anda?. kenyit Lepas tu susunan jawapan piawai untuk setiap borang ialah mengumpul setem eheh, padahal kumpul setakat 3 keping je dalam masa 3 tahun pun kira hobi ke?. Ngeee...padahal hobi utama masa tu ialah menonton TV, memanjat pokok jambu dan membiarkan kaki terjuntai-juntai, :tendang: bermain basikal sehingga matahari terbenam, main masak2 dan pondok2 tidak lupa hobi kesayangan sepanjang hayat ialah bermain anak patung kertas yang harga 20sen sekeping besar..koyak tepi untuk baju dan seluar ngeeeeee sengihnampakgigi ...pastu siap ada beg, aksesori kat kepala etc..*best2x*.

http://www.projectanime.com/sailormoon/paper_doll.jpg
*gambar ihsan google*


Seiring dengan pertambahan usia dan perkembangan minda, hobi I pun turut berubah dan semakin berkembang. Kegilaan I pada KRU yang di kenal pasti bermula dari usia 11tahun (1993) sejak mereka tampil dengan album pertama dan I semakin menggilai mereka bilamana kad raya yang I hantar di balas...perghh time tu memang tidur pun peluk kad raya tu ahahaha. Kegilaan ini telah menjadi titik tolak pada hobi baru I iaitu : mengejar artis :ngacir: (^_*).


Siri hobi mengejar artis ini bermula dengan siri menyertai KRU & artis2 di bawah KRU Music Group sewaktu mereka ke Kelantan buat pertama kali tahun 1999 untuk perlawanan bola sepak dengan DJ Manis FM. :music: Sebulan sebelum kedatangan diorang, I punyalah bersemangat fikir cara nak minta izin dengan abah untuk gi tengok match tu. Lepas tu siap kumpul duit sebab nak gi dinner kat hotel dengan diorang. Mula2 abah bagi izin gi tengok match bola tu je dengan syarat I kena balik sebelum maghrib. Dinner tu pulak start lepas maghrib hari yang sama, abah tak bagi gi sorang. Aiseh, terpaksa bawak Kak Nur gi sekali..nasib baik dapat beli lagi satu tiket last minute. I bergambar sakan 36keping roll Kodak tu dengan KRU, Elite, X-factor, Indigo, Juliana Banos termasuk gak lah si Milia isteri Edry sekali menari eheh.


*busuk2 busuk bau peluh lepas main bola pun I sanggup menempel ngee*


Lepas tu bila I dah masuk USM, pantang dengar KRU ada show kat Penang, bersemangatlah I mengejar diorang sampai sanggup ponteng kelas. Ngeee...even show kat Perak or Kedah pun I redah gi jugak asalkan dapat jumpa KRU especially Yusry senyumkenyit kui3x. Eh, bukan setakat tu je...masa majlis kahwin Yusry & Erra, I sanggup gi KL dan paksa geng2 matrix untuk join I gi garden wedding party diorang kat Taman Tasik Permaisuri. Masa tu hujan lebat kilat sabung menyabung petir berdentum siap dengan lintah pacat muncul dari celah2 rumput pun I tetap taknak berganjak..eheh..gila kan?. Kengkawan terpaksa tarik I dan paksa I balik selepas 10 biji handphone Nokia 3310 milik kami semua rosak di masuki air..huhuuhuh.

*show kat Gurney Plaza & Carrefour Permatang Pauh*


Demi melaksanakan hobi I ni kadang2 I terpaksa "guna"kan kawan2 I untuk jadi bodyguard dan join I ke mall ataupun show2 tu la. Bukan setakat kawan2 je, my dearest sister pun kena paksa few times untuk temankan I ke sana sini dari Penang sampai ke Bukit Merah , kalau tak silap I masa tu tahun 2004 semata2 sebab I nak jumpa Yusry. :inlove: Alih2 Yusry tak datang, tapi ada lah Fadzlee, X Factor, Mas Idayu dan yang paling best Dato M Daud Kilau. Paling takleh lupa, bila kakak I terpaksa menari dengan dia hahahahah...tapi ok lah dapat hamper sebagai hadiah sakit pinggang akibat bergelek kui3x.


Masa wat Latihan Industri kat Kuantan pulak kebetulan berlangsungnya Fiesta Media Idola buat kali pertama tahun 2005 di mana artis2 berkumpul untuk bersukan beramai2. Memandangkan kali pertama ia di anjurkan, pengurusan security pun tak berapa ketatlah. Peminat2 bebas je berkeliaran di zon artis, jadi I ambik kesempatan lah posing dengan seberapa ramai artis yang I dapat. Ada Erra, Umie Aida, Fasha Sandha, Nabila Huda, eh ramai lagi lah..tak ingat..tapi yang paling best ialah I dapat posing dengan Adam AF2 lah :ayuk:..huhuhu. Adam plak tengah hot time tuh, serius rasa nak pengsan dapat bergambar dengan dia..hahaha silly me!. Plus, I dapat gambar dengan Tity Kamal yang masa tu orang tak kenal pun lagi..tapi memandangkan I suka sangat tengok filem Ada Apa Dengan Cinta, I memang syiok sangat dapat posing dengan dia.

[0_636692800l.jpg]
*from top (left to right): Nabila Huda, Fasha Sandha, Adam AF2, Tity Kamal, Zahid AF2, Erra Fazira*


Bila dah habis degree, hobi tak berfaedah I ni pun terhenti lah sebab dah sambung master kat Germany. Ingatkan dah tak jumpa mana2 artis dah, alih2 Haliza Misbun datang Munich untuk shooting :: rancangan Jurnal Kembara. Tapi kali ni I tak kejar dah la, dia yang kejar I ngeeeee. Sekarang baru I sedar, artis pun orang biasa macam kita jugak..jadi tak perlu nak poyo sangat kejar diorang..ahaks..*mentang2 dah tak terdaya nak kejar*.


*kat OlympiaPark,Munich dengan Haliza Misbun*


Psssssttt:
Mesti ada yang tengah baca entry ni ada HOBI yang sama dengan I kan..kan...kan?.
Ngaku jer lah siul...eheh

24 words of wisdom & comments:

eRiNsZ said...

jawapan utk soklan akhir:
"emm camner u tau ar?
i sanggup panjat pgar asrama u, nk tgok knsert kru nyer pasal huhuhu"

Manusia said...

tak pernah kot amik gambar dengan artis huhu

Manusia said...

cam best je hobi ni haha

Mama-Miya a.k.a Jedi Hopeful said...

saya agak konfuis dgn hobi anda...

Nur,Nura, Nurad, Yani said...

bab menari dgn Dato' M.Daud Kilau mmg tak leh dilupakan. kenangan ngeri.... hihihihi

Atiqah said...

tiqah dlu minat sgt hindustan ngn siti nurhaliza..adeh smpai kumpul duit nk bli cd cite hindustan, surat khabar bollywood, pastu kumpul gmbr2 siti dlm 1 buku log..ble msuk sekolah agama, semua minat tu terpksa dibuang..yela kn hr2 kena perli ngn ustaz..kwn2 pun asyik nasihat..huhuhu
skrg ni kegilaan pd cite2 korea dan jepun...

nieda said...

hobi x hengat...manis untuk dikenang kan???samalah dgn i fanatik kru dulu, kad raya dorang bawa sampai tidur..

AshAnas said...

hehe, cmne kakak leh nari ngn m.daud kilau tu? dasyat oo kak yatie ngejor artis... shira jumpa artis wat dek je... hehe... mesti artis kata, 'die ni x kenal aku ke?' hoho...

aliaa said...

HAAA...gelak guling2...kitaa serupaaa!!! Jgn jeles yerh kak yatie, sy duk 1 taman ngan Yusry tau kt Msia ngeheee. Bab kejar2 KRU toksah kate ar. Tak kejar pon mmg terjumpe. Tp zmn2 sy dlu, cbuk kejar VE Ruffedge ar. Smpe ayah sy yg kne teman g Planet sbb nk tgk show diorg. Sanggup ooo g sne blk kul 2pg pastuh kul 7 tuh sekolah plak..

Sidratul Muntaha said...

yatie
ko mgm
dari darjah 6 dulu
aku thu ko mgm minat giler dgn kru
kdg2 smapi taksub
mihahaha..
agak2 klu solah thu ko dancing pakai topi kebun bpk ekau tu dia golak tak?!
mihahaha!!
aku ing lagi time tu..
sekolah kita buat pertandingna nyanyi n joget2
tobat aku klu patah blik takmo msuk...
sape jer dulu yg joint?
linda,suzanna,shima,kamariah,azmi,sape lagi yerk?
time tu
cikgu roslan blik2 ckp susah nak training
blik2 ckp zaman kolej dia cam bgus jer aku dengar..
ehehhe..
kenangan beb!
rasa2 klu aku buat netry pls darjah 6 dulu
ko ade gmbo tak?
aku time tu melarat sgt
korang jer rajin belanja aku mkn
mekasih daun keladi yerk?!

ad baik said...

teringat btol maSE TEman makcik ni g weddin yusri n erra...kita g dalam 11 org kn? tp rasenye yg minaT yusry n erra ucu sorang jela.... kelAKar..ujan ribut petir msih setia bertarong nyawa nk tgk jejaka pujaan hati......huhu tp apepon itulah knangan yg xdapat dilupa..

Drama Mama said...

haaaa i dulu gila yusry KRU gak. tapi tak smapai tahap mengejar la, terer ah u! comel gila kejar artis ekekekekke

btw dulu i minat gila ngn KRU sampai kenal all the danceKRU hehe. then one time ni kitorang lepak kat KOMTAR (time tu komtar memang tempat happening la) and dino danceKRU datang i punya la menjerit2 ngn my freind. haha start struck! then he came to talk to me siap ajak makan sekali! huaaaaaa!!! lepas tu abeh la i dok berlagak ngn my brother, my brother plak sibuk berlagak ngn his frens kata dino danceKRU ajak adik aku makan ekekekkee. padahal danceKRU ja pun haha lawak2

Farah said...

hahahahaha..lawak btul yatie..sanggup kejar artis sampai ponteng kelas! hhehe nasib baik skang tak buat dah..kalau tak sian SN terpaksa kena heret sekali hahaha

yatie chomeyl said...

erinzs >> ekekek, nsb baik x kantoi ye panjat pagar

manusia >> mmg best hobi ni, try lah ;)

mama miya >> ni hobi masa muda belia dulu eheh

k.nur >> at least after that incident, u know u can dance and gelek very well hahaha

yatie chomeyl said...

atiqah >> akak pun kumpul gak artikel2 KRU, siap ada 3 buku log hohoho

nieda >> owh, u pun bwk tdo gak kad raya yg KRU balas eh? hik3x

ashanas >>dulu2 akak cenggitu la, skrg tak dah..(kot) eheh

aliaa >> ruffedge pon akak kejar gak time tu sbb gile kat zain eheh,,jelesnye umah dkt dgn yury, hari2 leh ngintai dia hohoho

yatie chomeyl said...

ayu >> hahhahah..gelak besar nih..ingat lg practice nari sumer tu, mcm apa je kui3x. ayu masuk singing competition tu kan? tp yatie lupe lak ayu nyanyi lagu pe kui3x.
gmbr ada tp kat msia la dear..kena scan dulu ;)

ad >> wpon dah basah kuyup + bocor pon, ttp takmo berganjak ngeeee...last2 imah tarik tgn ucu huhuhuhu

drama mama >> OMG, I pun hafal KRUdancers tu punyer nama..plg I minat "adik" sbb di plg hensem...ngeee..bestu u date tak dgn rino? kui3x

farah >> skrg tak wat sbb x kenal artis jepun.klu kenal,paksa baby SN kejar jugak ngeee

Huda said...

dulu huda penah minat kru, tp lepas tu beralih kpd newboyz lak. klaka sgt smpi rajin pi anto surat kat diorg. tp skang dh kurang minat nonton rancangan hiburan ni seiring usia yg makin matang :)

Sidratul Muntaha said...

scan ler
nnti email kat ayu
mihahahha
takleh luper time korang sume kena msuk menari tarian tradisional
den jdi radio rosaknyer gara2 takde radio nk main kaset time tu
lagu sharifah aini time tu
bunga tanjung
kita dpt tmpat ke 4
yg menang budak kelas kenanga ker tanjung
lagu dato s.m salim
yup dear
ayu nyanyi lagu exist
rahsia pohon cemara
malu deh
lagu tu jugak yg cikgu roslan suh nyanyi
cam cengeng jer
mihahahaha
malu2
tpi ade gak asah2 skill time belajo dulu
jamming sikit2
aduyaii
bikin kantoi jer!!
jgn luper scan nnti meh?
pastu email

Nadiah Sidek said...

bermain anak patung kertas yang harga 20sen sekeping besar - yg ni mmg betul sama! haha...rs mcm lawak je. kalau yatie tak citer, kite mmg tak ingt dh kite pernah tergila2kn main benda tu.

duk kejar artis tu idak le. hehe. peminat KRU rupanya ye. psstt...diorg dh kawin minat lg ke? ehe..

yatie chomeyl said...

huda >> aah NB pun fenomena gak dulu.pernah gak gi intai2 cari Tomok kat umah dia di Flat Sri Kota,Cheras..hehehe

ayu >> aaa joget lagu bunga tanjung, btul2x ahaks..ala dear gambar2 kat msia, tggu blk msia baru leh scan

nadiah >> tu la,rasanya budak2 skrg x kenal pun patung kertas tu kan?.
skrg dh kawen pun minat gak, cuma x kejar dah ler eheh

MaMaSyAzA said...

ko memang kelakar la yati...suka bangetngan kru tu...nak tergelak akak baca n3 ni...tapi bab kumpul patung kertas tu..memang minat akak masa kecik2...bestkan

** Perfect Love ** said...

hahaha tergelak2 i baca entry ni
dulu pun i minat ngan KRU tuh.. sama la kita. Siap hantar kad raya kat dorg. Sekali dpt balasan... habis satu sekolah i eksyen. hehehe

firahadifa said...

ahahahahaha....... lawak la u yatie....

yatie chomeyl said...

mama syaza >> mmg best main ptg kerts tu, siap wat katil n rumah sendiri guna kotak eheh

perfectlove >> tu la pasal, siap potostat sbb takut renyuk bila orang pegang2 kad tuh ahaks

firahadifa >> tu zmn muda2 la..skrg i tak wat dah hobi lawak neh ngeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...