CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Thursday, 18 August 2011

Pompuan suka membebel VS lelaki tak suka cakap banyak

http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif
Selalu orang cakap yang orang perempuan ni suka membebel, banyak cakap dan orang lelaki pula macam ada emas dalam mulut, susah betul nak keluarkan kata-kata.



Semakin meningkat usia seseorang wanita itu, semakin panjang kata-kata yang di gunakan untuk menerangkan sesuatu. Hal yang sebaliknya berlaku kepada orang lelaki, semakin berusia seseorang lelaki itu semakin tingi sifat malas bercakap dalam diri mereka.



This major difference between man and woman can best be summarized with this comic as depicted in
C-Section Comics.

C-Section Comics - Get to the Point - Women's Version

C-Section Comics - Get to the Point - Men's Version


Hahahahha, so do you agree with this cartoon?.


Pssssssssssttt: I suka tulis panjang-panjang membebel dalm blog, tak reti nak buat entry pendek-pendek. Adakah ini bermaksud I sudah tua? Arghhhhhhhhhh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkk! *lepas ni nak tulis entry pendek-pendek je, boleh?*


~ Thanks for reading this (^-*) ~

10 words of wisdom & comments:

Huda said...

xnak membebel lg la :) hik3..kang cpat tua.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

hubby eliss kalo bercerita, nak sampai ke maksud tu punyalah lama..tension mak..heheehehehee

kalo eliss dh tau citer, eliss cut off jer cerita dia.hangeenn jer :p

eRaY said...

ade kes-kes tertentu jadi vice-versa...heheheh

Sidratul Muntaha said...

upside down sebenarnya
bile hidup kita stressnya bese2..
ckpnya kdg2 lebih juga..
tpi lebih yk diam dari bercakap lagi bgus
then aku lebih kruang mcm ko jgak la tie..
menyanyah dalam blog.
bak kate pakar terapi daku suatu ketika dulu.
luahkan,luahkan
dlm bentuk ape sekali pun hrus diluahkan..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai already CAKAP BANYAK ngeee
darl ai jarang sgt nak bebel mcm ai ngeee mmg beza betul

transformed housewife said...

tengok jugokla. Ti meme suko kecek banyok. Knur tok berehi kecek banyok sbb berehi tengok ore dulu.

e.l.i.z.@ said...

kartun tu cute hihi..ado logik jgk, based on nenek nge tok eli..tp gak demo 2 ore tu xdop doh

aiyooo jolo doh tu..ciri² ke-tua-an terserlah di usia muda :P

mujo entri eli x panje mano :P

yatie chomeyl said...

Huda >> bukan cpt tua, tp nmpk mcm org tua eheh

eliss >> ooo gitu pulok. hubby ore ni kecek sikit2 jah, payoh sgguh nk bukok mulut

yatie chomeyl said...

eray >> adakah kes eray-sede vice versa? kui3x

ayu >> tu la, tp skrg mcm terbatas sikit xleh nk luahkan semua kat blog..uhuhuhu

yatie chomeyl said...

lady ayu >> tu la, kita serupaaaaaaaa

k.nur >> tim engaju jah senyap x kecek, mase cetung hehe

eliza >> nok ngisaf doh ore, xsey doh tulis entry panje2 jelo wakakakaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...