CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Monday, 22 August 2011

3 tahun yang 3/4 nya adalah indah

http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif
Hari ini cukup 3 tahun hubby & I melayari bahtera merdeka berumahtangga. Alhamdulillah, masih lagi di panjangkan jodoh sebagai suami isteri; dan harap-harapnya kekal sampai akhir hayat lah love..Insya Allah.

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers




Kenapa I letak tajuk entry "3 tahun yang 3/4 nya adalah indah"?; sebabnya tipulah kalau cakap sepanjang 3 tahun ni yang manis-manis sahaja berlaku dalam rumahtangga kami. Sesekali ada badai yang melanda, angin taufan pun bertiup agak kencang lalu memuncungkan bibir *tanda merajuk ye, bukan tanda minta di kiss
mrgreen*.

http://1.bp.blogspot.com/-l81ug7VL-bI/TlG6RIFtLdI/AAAAAAAALqU/AOdrtCAZcTg/s1600/blog.jpg
+ muncung kalah ikan buntal -+


Jadi, secara mudahnya 1/4 daripada tempoh 3 tahun itu ialah detik waktu di mana kami berkesempatan untuk merajuk-bermasam muka-memuncungkan bibir - berdiam diri - jawab menjawab dan akan di akhiri dengan make-up "love" ihikhik eheh.


Sempena our 3rd anniversary ni jugak, maka dengan tergedik-gediknya nak jawab tag yang telah di amanahkan oleh Jiji. Btw; "siddiq, amanah, tabligh, fatanah"itu ialah 4 sifat mulia Rasulullah s.a.w ye anak-anak *tiba-tiba masuk pengajian agama pulak, takpe selit sikit-sikit setakat tahu ye dak?*.


1) How old is he? --> 29 years 11 months old

2) How long did you date? --> --> Declare on 18th Dec 2007 lepas tu nikah on 22nd Aug 2008 (kira nya dalam masa 7 bulan gitu je lah). *apa barang date lama-lama, nikah je cepat-cepat. halalan toyyiban nak date sampai ke tua pun tak ada orang nak mengumpat*.

3) Who said “I love you” first? love. --> Serius tak ingat, mungkin sebab dua-dua koya pemalu kot

4) Who sings better? --> Him. Dulu masa bercinta jarak jauh i.e Madrid-Yogya; sebelum tidur nak kena YM/Skype dulu. Pastu tergedik-gedik suruh dia nyanyi lagu baru boleh tidur. alasan tak logik lansung, gedik je lebih. Tak pasal-pasal menambah dosa zina telinga hohohoho.

5) Who is the first to admit when they are wrong?--> him. Hubby punya angin marah kejap je, I punya angin merajuk valid sampai 3 hari sebelum tamat tempoh merajuk

6) Who proposed? --> Him. Tapi propose pun jarak jauh send video je. Lepas tu I pun kena bagi jawapan dalam video jugak. Eh, korang nak tengok tak video tu?. *kalau hubby baca ni, mampossssss kena pelangkung*

7) Who is more sensitive?--> Me. Sikit-sikit nak sentap, salah cakap sikit nak merajuk. Gedik lebih nak suruh orang pujuk 24-7.

8) Who makes all the decisions? --> Him. Kadang-kadang sentap jugak sebab tak tahu menahu apa-apa alih-alih dia dah buat keputusan. *tengok tu, sikit-sikit nak sentap kan..entah apa-apa lah orang pompuan ni*.

http://1.bp.blogspot.com/-DFBE08MEbhI/TlG73HGVIvI/AAAAAAAALqs/UFIVBqRFAuk/s1600/blog-2%2B%25282%2529.jpg


Walaupun ramai orang cakap muka kami laki bini adalah agak seiras, tapi bagi yang kenal kami memang tahu sangat lah perbezaan perangai kami berdua. Punya lah nak menunjukkan betapa 'elok'nya perangai I masa bujang dulu, sampaikan mak saudara I tanya kat I; "betul ke Solah tu nak kahwin dengan Tie?". Nampak tak kat situ soalan berunsur kemusykilan bila kononnya orang sebaik incik Solah tu nak kahwin dengan I jelir tsk3x.


Bila di kenang balik, terfikir jugak kenapalah bila dah masing-masing duduk jauh beribu batu dari each other, baru lah terbit perasaan cinta tu. Sedangkan kitorang dah kenal dari tahun 2000 lagi; masuk matrik yang sama. Lepas tu masuk univ yang sama untuk undergrad tapi bila masing-masing buat master ( I di Germany & Spain; hubby di Indonesia) baru lah perasaan cinta tu berputik.


Kalau di nilai dari sudut positif, mungkin Allah nak pelihara kami dari buat dosa 'bercinta' lama-lama kot, sebab tu bila dah dua-dua dah sedia nak nikah, baru di datangkan perasaan cinta itu. *eh tapi, yang dosa masing2 ada teman tapi mesra dengan orang2 lain tu macamana pulak? mrgreen teeeeeeeeeettttttttttttttttttttt*

http://4.bp.blogspot.com/-Dh4IGIowGec/TlG6ROJwzhI/AAAAAAAALqc/-bdgmAOxMzc/s1600/blog-1.jpg
(pemberitahuan: gambar kat KMM tu gambar tahun 2010; bukan gambar masa kat KMM masa 2000-2002 tu)


Whatever it is, I believe that the differences in us have drew us closer to each other. Kalau semua pun sama je, boringlah kan. Let say kalau dua-dua pendiam je; sunyi lah rumah tu. Kalau dua-dua kuat merajuk, siapa pulak nak jadi tukang pujuk. Kalau dua-dua boros, hancur rumahtangga tu karang. Paling penting, kalau dua-dua suka Yusry KRU....errrrrr..hah haru lah kan.

http://3.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TCIMiusAzII/AAAAAAAAHxo/7DWBz1-IJhw/s1600/31510_393034611373_704046373_4258169_2047867_n.jpg

"An anniversary is a time to celebrate the joys of today, the memories of yesterday, and the hopes of tomorrow". ~Author Unknown


Pssssttt: Insisted hubby to wish "Happy 3rd anniversary" kat wall FB walaupun dah wish secara lansung depan mata. Nanti tak "in" dan tak 'cool' lah kalau tak wish di FB ye tak? *mode: terlebih gedik*:nggaya:

~ Thanks for reading this (^-*) ~

21 words of wisdom & comments:

ddiini said...

Happy 3rd anniversary yatie...moga bhagia dunia akhirat bsama kuarga tsayang....amin

mama tisya said...

happy 3rd anniversary to both of you...smoga berbahagia hingga akhir hayat...

**thn ni tok blk rayo klate ko?

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hepi 3rd anniversary yatie....
cute bacer uols punya perchentaan gitew...PJJ gak ek...alah bab2 sentap itew mmg gegurl la lebey ngeee...ai suka pic u kat khushu dai tue....lawa...wink....masak sedap2 la ni...buat cake apa agaknyer ek?
moga kekal hingga ke syurga ek

@e_da said...

so sweet couple!

Happy Anniversarry yatie.. bila jauh tu yg jd sayang.. kalau dekat mau selalu perang... mcm daku.. hahah

apapun semoga kebahagian milik korang kekal hingga ke syurga... aminnnn

Selamat hari raya aidilfitri in advance.. balik msia tak?

i_sofia said...

Happy Anniversary Yatie & Hubby... semoga kasih sayang kekal abadi sampai ke syurga.. AMIN..

p/s: nk tanya, soklan no 4 tu, skang ni buat lagi ke?? hehehe

Huda said...

happy 3rd anniv kak yatie n hubby!:) sweet bangat..eh x blk msia ke raya?

Affieza said...

Happy 3rd Anniversary for u and hubby....

isabelle said...

i pun nak tmpg gedik.hahaha
happy anniversary, yatie & solah.

hadiah apa tahun ni? *kepoci

Fid said...

tahniah!!!

Sidratul Muntaha said...

happy 3rd Anniversary Tie..

.m.u.n.i.r.a. said...

hepi eniberseri yatie :)
sooo sweet korang nih hehehehehhe
eh ayat paling tak tahan...kalau dua-dua minat yusry!hahahahaha

ummuabdullahsyaakir said...

Alahai,dh kawan dkt 2tahun baru tau yatie ni dh 29...huhu.Jadi,kna panggil k.yatie..maaf yea.
Selamt ulangtahun perkahwinan yg ke3 buat akk n suami.Moga cinta yang disemai tu kekal hingga ke syurgaNYA.


Sweet sgt gmbr yang last tu terselit baby SN kat tengah2...hehe.

Oyis said...

happy 3rd anniv yatie & solah

transformed housewife said...

Happy Anniversary utk Tie & Solah. Semoga bahagia ke akhir hayat.

Hanis MY said...

happy 3rd anniversary buay yatiey n hubby=SN, semoga bahagia dunia akhirat, mesti buleh hadioh best ni..

アヌムちゃん said...

sweeetnyee entri..i likeeee..happy 3rd anniversary kak yatie and husband :) moga kekal bahagia selama2nyaa^^

yatie chomeyl said...

ddini >> insya Allah, Ameen

mma tisya >> x kelik, rayo jepun tahun ni

lady ayu >> pic tu bukan kyudai sbnrnya hehe. x buat cake apa2 kali ni,x smpt sbb hr isnin

yatie chomeyl said...

@eda >> x balik tahun, raya kat sini je :)

i_sofia >> x buat dah, skrg ni x smpt nyanyi dh tidur berdengkur2 wakakakaka

huda >> x balik, beraya di perantauan lagi :)

yatie chomeyl said...

Affieza >> thanks dear

isabelle >> hadiah beli sendiri pastu bg kat diri sendiri ekekeke

ahkak fid >> arigatou :)

yatie chomeyl said...

ayu >> merci

munira >> sbb hubby I x minat yusry, tu yg I tulis gitu tu eheh

Ummu AS >> takpe, x yah panggil akak pun xpe *berangan muda*

yatie chomeyl said...

Oyis >> tenkiu :)

k/nur >> Insya Allah, Ameen

Hanis >> x dop la best mano pon, biaso2 jah :)

anum >> sweet ke? ehehe mekasih :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...