CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Tuesday, 23 August 2011

3rd Wedding Anniversary Celebration

http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif
Masuk tahun ni, dah tiga tahun berturut-turut wedding anniversary kami di sambut pada bulan puasa. Untuk tahun 2009; our wedding anniversary jatuh pada hari Sabtu 1 Ramadhan 1430H yang telah kami sambut bersama robot-robot di Robosquare (Celebrating Our 1st wedding annivesary at RoboSquare).


Untuk tahun 2010 pulak, our wedding anniversary jatuh pada pertengahan Ramadhan 1431H yang mana telah di sambut dengan meriahnya kat atas cruise ship (Celebrating 2nd Wedding Anniversary on a Cruise Ship).


So, agak-agak korang kat mana sambutan untuk our 3rd year wedding anniversary di buat?.

(A) 5 star hotel
(B) Space center
(C) Tepi pantai

(D) Dalam laut



Muahahha, pilihan jawapan tak agak-agak. Over kemain, kalah puteri raja
ihikhik .


Yang sebenarnya, wedding anniversary untuk tahun ke-3 ini di sambut di 'penthouse' kami je memandangkan ianya jatuh pada hari Isnin. Pulak tu, tahun ni pun I tak ada lah beria buat kek sendiri macam tahun lepas bersemangat buat USO blueberry cheesecake tu.



Kali ini punya sambutan di temani dengan kek tunjuk je eheh. Senang woooo buat kek tunjuk ni, 5 minit dah siap. Cantik topping kek ni, maka bertambah sedap juga rasa kek itu menuruni tekak ini.

http://2.bp.blogspot.com/-HPuwFeK_J3I/TlJEyYqs-HI/AAAAAAAALq0/wH2YfdVTUSA/s1600/3rd%2Banniversary%2B2011.jpg
+- kek tunjuk, senang di dapati dan sedap di makan -+


SN yang tak tahu apa-apa pasal sambutan wedding anniversary daddy & mommy ni tumpang seronok jugak sebab dapat makan kek yang ada buah-buahan kegemaran dia i.e. strawberry & blueberry. Tak sabar-sabar dia tunggu mommy potong kek tu sebab tangan dia laju je nak korek buah-buah kat topping kek tu.

http://3.bp.blogspot.com/-HXmFhNPT0wg/TlJEyi8sdBI/AAAAAAAALrE/DurRwVAkw2c/s1600/3rd%2Banniversary%2B20112.jpg
+- siap ketap bibir, geram je nak serbu buah-buah kat topping kek tu -+


Walaupun baru 3 tahun sambut anniversary, kepala otak macam dah tak ada idea nak beli hadiah apa. Lama jugak I survey nak cari idea nak beli apa, last-last terberkenan Stainless Steel Blue Line Message Ring kat Yahoo Auction. So, ambil sepasang cincin yang ada tulis message "keep growing love with you" dan "Love conquers all".

http://1.bp.blogspot.com/-jX8YECba3N4/TlJEy1cdS6I/AAAAAAAALrM/kuWgHsaqxjI/s1600/DSC_0013-1.JPG


+- hubby's ring -+

+- my ring -+


Oh ya, semalam kan I ada cakap yang I
insisted hubby to wish "Happy 3rd anniversary" kat wall FB walaupun dah wish secara lansung depan mata. Nanti tak "in" dan tak 'cool' lah kalau tak wish di FB ye tak? *mode: terlebih gedik*. Ingatkan hubby malas layan permintaan separa mengada-ngada isteri nya itu; alih-alih hubby turutkan saja peel si isteri.

http://4.bp.blogspot.com/-dD6Xk7VntD4/TlMS3i_YvlI/AAAAAAAALrk/Vc3ZJ62Ua8w/s1600/wish-anniversary.jpg
+- auwwww...so sweet. Jangan sweet sangat boleh tak, nanti I kena kencing manis mrgreen -+


Lepas dapat special wish berunsur jiwang dari hubby kat wall Fb tu, terus rasa nak nyanyi lagu "Kaho Na Pyar Haiiiiiii" sambil menari angkat kaki tangan macam Hritrik Roshan & Amisha Patel. Kalau hari-hari dapat wish sweet macam ni, tak payah bagi hadiah pun tak apa kot. *cit poodah, padahal sebab baru je dapat hadiah jam hari tu, kalau tak mesti muncung sedepa punya lah*jelir .


Walaupun sambutan untuk kali ini ringkas sahaja tapi jauh di sudut hati I memang bersyukur sangat sebab masih di panjangkan jodoh dan hidup dalam rumahtangga yang masih lagi aman bahagia. Rasa bersyukur itu semakin meninggi bila membaca blog Mawar-nafastari yang kehilangan suami nya di usia muda dan harus berdikari untuk membesarkan dua orang anak yang masih kecil.


http://4.bp.blogspot.com/-E_6x-zXYpIc/TlJEyq7BiLI/AAAAAAAALq8/RJF28QzBdqw/s1600/3rd%2Banniversary%2B20111.jpg
+- semoga kasih kami berkekalan hingga ke syurga, Ameen
love -+


Dalam pada sedang bergembira di samping keluarga tercinta, tersentuh juga rasa hati ini bila membaca berita pemergian adik Dania Emelda Aqasha yang telah menghembuskan nafas terakhir petang semalam. Berat betul dugaan buat ibu bapa si kecil itu, apatah lagi di bulan yang mulia ini. Cuma doa dari jauh sahaja yang boleh I kirimkan buat ibubapa arwah adik Dania, semoga di kurniakan ketabahan dan kekuatan hati untuk mengharungi perpisahan ini.


Psssssttt: kalau kita susah, ingat lah ada orang lain yang lagi susah. kalau kita tengah bersedih, ingatlah juga yang ada orang lain yang lebih bersedih dari kita.

~ Thanks for reading this (^-*) ~

24 words of wisdom & comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

chomell nyer cake tunjuk uols tue...mesti amai khen..terlioq dah no ngeee...curlastt hadiah pow unik gitew *_____^

ddiini said...

sedak napok kek...jange kato sn aku pn tliur...moga bhagia hingga ke syurga

Rinah said...

Kek nampak sedap..kalau dapat rasa ;P
Happy 3rd wedding anniversary sis :)

Huda said...

meriah kak :) amin doa akak :)

*azni* said...

happy 3rd anniversary kak yatie..semoga berkekalan ke akhir hayat... :)

isabelle said...

xkisah la kat penthouse pun,janji celebrate sesama ye x?

*∽ IZAN ∽* said...

Happy anniversarry...!!oshiawaseni ne..!!
wahh suker sukerr tengok present anniversary korang tahun nih..!! memang high sentimentall value tuhh!

niniezane said...

Salam perkenalan & happy anniversary...

zailamohamad said...

oghe xpernah sambut anniversary kahwin, sekadar ingat tarikh lagutu ah..tp xdoklah sero sedih sgt kalu che abe xwish pon sebab oghe sediri pon xwish ko dio..hahahaaha

tp mg ikatan yg kita bina tu kekal hingga ke akhir hayat..aminnn

happy anniversary buat yatie & pasangan;)

Umie said...

tu le...berkena betul aii tengok ittew cake...anyway, happy 3rd anniv. to both of u... may Allah bless your family, always..;-)

CuTeMiUt78 said...

happy aniberseri ya.. semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat.. nice la ring tu..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

romatik deh abe demo :) boleh doh namboh adik ko baby SN.

Happy 3rd wedding anniversary :) semoga bahagio dunio akhirat.amin

アヌムちゃん said...

kek..nyummy...wah ada ucapan dkt fb..sweetnyeee..

mygoldpen said...

yatie, happy anniversary to both of u. such a sweet couple :)

Norasikin said...

Alang2 tunjuk kek tu, tunjuk la banyak sikit. Guna ke semua jari yg ada

lailasani said...

happy anniversary dik.
moga kekal hingga ke hujung nyawa... insyaallah...

**akak baru update status kat FB same cam ala2 psssssttt yatie tu.. terkebetulan lak ekk...***

Zainur said...

happy anniversary kak! Semoga long lasting forever n ever (",)v

yatie chomeyl said...

Lady Ayu >> hadiah tu jenuh search kat yaho acution tu sbb kat kedai x jumpa mana2 yg berkenan :)

ddini >> meme sedak pon, lepas tu habis nyo korek ko SN buoh2 atas tu

rinah >> thanks dear :)

yatie chomeyl said...

Huda >> biasa2 je tp ttp best sbb sambut dgn org tersyg

azni >> insya Allah, thanks utk doa tu :)

isabelle >> yup, betol3x *angguk macam Ipin*

yatie chomeyl said...

k/izan >> eheh nsb baik ada jual kat yahoo auction, senang cite

niniezane >> salam kenal. thanks 4 the wish :)

zaila >> oghe jah gedik sokmo nk celebrate, hubby wat rilek jah hehe

yatie chomeyl said...

Umie >> kek tunjuk bolehlah beli time ada special ocasion. hari2 lin kalau nk mkn kek, kena buat sendiri kui3x

cutemiut78 >> thanks dear, Insya Allah :)

eliss >> sekalo x romantik mano, hari tu jah terlebih hormon romantik sikit ekekeke

yatie chomeyl said...

Anum >> ucapan slps di provoke..eheh

mygoldenpen >> thanks Izza..auw sweet ke? *blushing*

norasikin >> tunjuk banyak sikit? guna semua jari yang ada? apa tu ye? *x faham komen ni,sorry I blur*

yatie chomeyl said...

k/lailasani >> napok sgt kito sehati sejiwo :)

zianur >> thanks ... insya Allah :)

eRaY said...

lupa nak wish...happy anniversary yatie n solah...semoga mahligai yang dibina berkekalan hingga ke akhir hayat..di rahmati Allah dunia & akhirat....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...