CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Thursday, 23 July 2009

Beramas Beramah mesra dengan Nihon-jin

Hari Ahad (19/07/09) lepas, kami sekeluarga di undang ke rumah orang Jepun untuk join BBQ party dengan geng2 Malaysian yang lain. Keluarga Nihon-jin ini dah kami kenali sewaktu meghadiri majlis2 anjuran Persatuan Fukuoka-Ipoh sebelum2 ni. Memandangkan hari ahad tu agak panas, baby SN dengan rasa berbesar hati mempersembahkan 'nyanyian merdu' :ayokona: untuk santapan halwa telinga sebaik sahaja sampai kat rumah pakcik Jepun tu...isk3x...Ternyata 'nyanyian merdu' baby SN berjaya menarik perhatian semua sehinggalah baby SN di hadiahkan 2 kipas yang di hala kan pada baby SN sedangkan orang lain sedang berpanas dan berpeluh di luar..hehhehe..mommy pon tumpang berkipas dalam rumah sekali kui3x...*caya lah baby SN, taktik kita berkesan siul..gimme five!*.


(tukang bakar ayam yang komited walaupun panas membahang)


(the Japanese family)

Malangnya taktik berada di dalam rumah sewaktu orang lain sedang berpeluh berpanas berkipas ayam di luar ada kontra nya juga di mana tidak banyak gambar I yang di snap oleh photographer2 sekalian. Kalau ada pon, gambar yang agak comot time tengah makan huhu. Takpe, next time I akan plan taktik lain plak dengan baby SN :eheh: ngeh3x.




(tak sempat posing chomeyl sbb gmbr candid dari kamera Syamim)




Kami terpaksa pulang awal berbanding kawan2 yang lain sebab ex-classmate I masa wat master dulu datang rumah untuk melawat baby SN. Kelam kabut balik umah untuk jumpa Junpei Suzuki yang datang dari Osaka. Junpei siap bawak famous frozen fish dari hometown dia dan jugak kuih Jepun untuk kami *tapi I tak tahu nama kuih ni, lupa adus nak tanya Junpei*.


(1 kotak frozen fish)


(kuih Jepun inti red-bean)


Sedar tak sedar dah setahun kami menamatkan pengajian which means dah setahun jugak lah kami tak jumpa. Banyak gak lah cerita yang di borakkan sampailah ke malam dan macam biasa ada lah snap gambar untuk kenang-kenangan. Tapi kan..takder pon gambar I dengan Junpei...sebab...sebab...sebab...errrr...sebab incik hubby I cakap; "tok payohlah, gambar baby dengan dio sudohlah". Apakahhhh??? gile. Incik hubby jeleskah? sengihnampakgigi ngeeeeeeee.

(kekok nampak Uncle Junpei nak riba baby SN)



Pssssttt: occay, I admit dulu dalam kelas I memang suka duk sebelah Junpei dan curi2 tengok Junpei *sebab muka dia macam film star gitu*..kui3x..tapi tu masa bujang trang tang tang..sekarang ni incik hubby soranglah poooooojaaaaannn love hatiku <--- ayat cover line & cubaan memujuk kah ini? jelir ngeeeeeeeeeee...

25 words of wisdom & comments:

Farah said...

hahaha sah hubby mu jeles!

apesal kuih jepon semua comel2...

azzamoro said...

bestneyr bbq. jepun tgh musim panas ker skang?

Jiji said...

yatie... ko kalo jumpa DVD Meero Attack belikan wehh nanti aku bank in duit@!~ tp nak dgn subtitle@!~ PLEASEEEEEEEEEEEEEEEEEEE@!~


(komen takde kaitan ngn entry =P )

yatie chomeyl said...

farah >> mmg comel2 sbb tu tak sampai hati nak makan

azza >> aah skrg tgh pns membahang..lg pns dr msia rasanya

jiji >> rasa nya sini memang takde jual yang ada subtitle.tp klu jumpa, nanti ku bgtau ok :)

nurulzia said...

yatie..hang buat cheq lapaq noooo..ish...

nza said...

hai, dok jauh pn xpe cz kekwn ramai. dok le sunyi sgt....

umi nuha said...

JUNPEIII!!!...asal aku jerit nama die..makin ensem yer die, patutla ade org jeles...muekekeke...

yatie chomeyl said...

nurul >> terliur ke? ngeeee

nza << btul2x, kwn2 pengubat kesunyian

uminuha >> meme makin hensem, makin macho & makin tough dio lo ni sbb tu SL x bui ore amik gmbr dgn junpei kehkehkeh

kew_chop said...

bestnye bbq. sian babySN teleng tokok kene dokong ngan mamat jepung, hihihi

aNA said...

wah best nyer BBQ...tapi tak tahan tu tgh panas neting pown duk bakar gak..siap payung lagi hubby kak yatie..kiuh tu comel sgt..tenung lama cam mata sesuatu plak..

Mama-Miya a.k.a MiuMiu a.k.a "Jedi Hopeful" said...

uish..sakan..tau la tgh summer..hepi BBQ eek..

sedapnye mochi tu..mest sebab fresh dia lg sedap..kat sini i makan yg frozen aje la...

kitorang tgh winter ni dok have hotpot, soup & stew aje la...kalau BBQ mat salleh kata melayu gila ape..

chubby bear said...

erk...kuih tu wat dari gapo? mace crystal ball jah ore tengok. ko mato ore hok kelabu asak doh??

mazni_azis said...

Kat matrik pulak suka tgk cikgu Mat Tuah kan...:p

yatie chomeyl said...

kew_chop >> tu la pasal, teleng doh palo baby SN

ana >> memang panas sungguh, hangit muka sorang2

mama miya >> hehe nti kitorg winter korang plak summer kan?

woghih >> xtau la wat dr gapo tp meme jernih ala2 crystal ball la

angah >> mestilah, ucu kan rupalistik (^-*)

MAMASYAZA said...

sekejap aje tgk baby SN dah membesar

NORHAYATI BERAHIM said...

yatie beruntung sungguh dapat suami macam suami yatie, tak kisah dengan kawan yatie, kalau akaklah..mahu berasap kepala Seyit Kara tu..ha.ha.ha..

yatie chomeyl said...

mama syaza >> tu la, skrg ni dah 'semangat' badan dia

kak NB >> aah hubby mmg sporting dgn member2 yatie. dia yg melayan borak lebih2 dgn diorg.

Atiqah said...

ok la tu kak yatie..BF tiqah x bg kwn ngn laki lgsg..huh!..jeles nk mati..hahahaha

PadNani~~{@ said...

waa..baby SN ber BBQ pula ye:)
sama mcm Hafiy..cranky kalau panas. Siap toknek pasang aircond kalau balik Msia..

Yela, dah naik semangat badan baby SN:) nanti lenguhla tgn mommy dukung..asal sihat ye sayang!:)

Jiey^Mien said...

bilo eh bulih sapa jepung nih..
sedaknyo kuih jepun.. napok supo berair gituh..

yatie chomeyl said...

atiqah >> uish bahaya tu, baru BF dh jeles lain mcm ..kui3x

nani >> mmg leh tahan gak la lenguh tgn ni mendukung baby SN skrg ni

jiey >> x berair mano..lembik2 supo butir nako gitu.

Ummi Salsabila said...

mcm same je dgn aufa.mlalak bile panas.hehe

best bbq gini.
waaa.ade ati dgn junpei rupenye..pttla hubby xbg.huhu
kisses to nazhan.take cr..:)

tiey said...

akak...kuih jepuh tu nmpak mcm biji mata la...ala2 jelly plak hehe

MamaAqil said...

hubby jeles lah tu, maklumla orang jepung tu mmg smart habis..huhuu...bb nazhan dah bleh wat pa dh?

yatie chomeyl said...

US >> kdg2 berguna gak 'nyanyian merdu' anak2 ni kan, dpt gak mommy tumpang berkipas sekali kui3x

tiey >> aah rasanya pon ada mcm jelly2 gak

mama aqil >> mmg smart..tu yg suka curi2 tgk tu kui3x baby nazhan skrg ni aysik buat buih dgn air liur je ngeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...