CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Monday, 6 July 2009

HOT MAMA contest

Masa bloghopping kat blog ibu2 yg lain, I found out that most of them tengah gila kentang contest hehe dan antara contest yang hangat di join sekarang ni ialah HOT MAMA CONTEST organized by mummy qis. Ni syarat2 nerd untuk join contest ni :-
1. jd follower mummy qis
2. sila add banner contest pada sidebar ye..
3. buat special entry utk contest ini dan sertakan sekali picture mommy dgn perot nye...
4. link kn blog mummy qis
5. sila tinggalkn komen bila dh siapkn entry ye...

hadiah menarik berupa telekung bersulam menanti anda....

contest bermula dari 22 jun 09 hingga 7 july 09

I pon macam biasa memang sibuk2 dan ala2 kemaruk untuk join contest. Lagipun, bukan kena susah payah isi slogan dan poskan borang penyertaan anda ke alamat..bla bla bla..gitulah kan cam contest zaman purbakala suatu tika dulu. Senang jer nak join, korek2 gambar time boyot dan hantar entry....siap! kenyit.

Since I cant really make up my mind gigil untuk letak gambar mana, I asked mummy Qis berapa keping gambar leh letak..then, mummy Qis cakap letak lah berapa yang suka nanti juri yang akan berjuling biji mata untuk pilih yang mana juri berkenan gitu *tu pon kalau juri berkenan dengan gambar I la tsk*. Oklah, dah dapat approval menari dari tuan tanah kedaung...so, here's the pictures of me during my boyot pregnancy.



Yang ni gambar minggu ke 24, shooting kat tepi pantai. Time ni dress ni muat2 je dengan saiz perut yang boyot tu hah.


(minggu ke 24)


Yang ni pulak gambar time jalan2 kat Karatsu masa minggu ke 25. Perut tak berapa besar lagi dan badan pun taklah rasa berat sangat nak di bawak. Masih boleh berjalan2 sepanjang hari without complaining...cuma komplen lapar jer lah, jelir biasalah mak2 buyung kan laparr je manjang.


(minggu ke 25)


Gambar sesama boyot dengan arca patung ni pulak ambil time jalan2 kat Nagasaki. Trip 2 hari dengan famili2 lain dengan keadaan perut agak membulat pada minggu ke 28 angkatkening.


(minggu ke 28 )


Gambar kat bawah ni pulak time gi BBQ kat Pantai Keya peace pada minggu ke 31. Masa ni dah mula rasa lenguh2 badan bila duduk lama2 sangat.


(minggu ke 31)


Gambar posing sengal kat bawah ni pulak sengaja di ambil untuk entry : fight with hubby . Masa ni minggu ke 33 di mana t-shirt sendiri memang tak muat untuk di pakai dah sengihnampakgigi tapi redah gak pakai semata2 nak tulis entry yang ini.


(minggu ke 33)


Gambar dengan gajah berdiri ni pulak time jalan2 kat Uminonakamichi Park pada minggu ke 33. Berjalan sakan masa ni agak2 lebih 10km kot, tu yang senang nak beranak tuh hehehehe gatai.


(minggu ke 33)


Gambar terakhir yang menjadi pertaruhan ialah gambar sewaktu Family Day untuk warga Malaysia di Fukuoka. Masa ni I tengah sarat mengandung pada minggu ke 37. Semua orang bagi macam2 tips untuk I time ni sebab takut I terbersalin kat tepi pantai time BBQ tu kot ihikhik ngeh3x.


(minggu ke 37)


Jadi, selamat menilai di ucapkan buat juri profesional yang telah di lantik oleh Mummy Qis. Juri awam, anda di beri kuasa untuk memberi markah dengan menghantar SMS ke no 44444-tekan2 tak dapat-
gelakguling muahahhahahaha. Juri awam bolehlah menjadi juri dengan mengomen kat ruangan words of wisdom & comments kat bawah ni jer hehehehe.


Psssssttttt:
Hari ni berakhirlah tempoh pantang 40hari I...yippeee
menari....takyah tempek2x segala macam mak nenek tok moyang jamu dah...kehkehkeh..
*eh I've been wondering, dah boleh makan aiskrim tak hari ni erk?*
rindu

17 words of wisdom & comments:

azzamoro said...

good luck yatie..:)

Huda said...

huda mkn ais krim beberape hari sblm abih pantang :) dah geram sgt...

A'thiqah said...

uiui~ sedapnya ek kalau orang pas pantang belanja eskrim~ muahaha~ :p

yatie chomeyl said...

azza >> tenkiu2x

huda >> owh ye ke? akak b hr ni nk try hehe

t-qah >> hr tu mkn eskrem yg oisyii dgn ain tu kat kedai mana? meleleh air liur dah ni hihihi jom g sama2x ;)

akaknura said...

pantang bukan 44 hari ker????

~Eila @ Along~ said...

wah..sangat cantikla sumer2 gambar ni yatie..juling mata nak pilih gini..hehe...eila suke sumer gambar tu..abisla..tak leh jadi juri gini..hehe

yatie chomeyl said...

k.nura >> kat box mustika ratu tu tulis 40hari, yatie ikut yang tu jer lah kire halal la erk hehehe

eila >> haa tu la nak jd juri awam sgt, x pasal2 dh juling mata kui3x

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

salam..
gud luck HOT MAMA!!

meh join THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST kt my blog..

salamz kenal yerr..

firahadifa said...

i suke yg 33 weak.. u so hot!!!

ummuabdullahsyaakir said...

salam yatiey...wah2..memang rajin betul join contest2 ni..hope ada rezeki boleh menang,kan?

best of luck yea ^_^


p/s: yg part nak makn ais krim tu nnt lps abis 60 hari kot baru makn sbb 44 hari blm btl2 kuat lagi urat nk ok balik..takut2 klu tak tahan boleh bentan (turun darah banyak/ demam urat)tau..risau tu..

cintaKusayangMu said...

salam terjah dr mummy qis...
good luck ye

Ummi Hanie said...

salam kak Yatie..wah dh nk abis pntg yer..sy ni xlame lg nk brpantang! huhuhuuu...

owh! cntik2 la gambar akk ni..merudum smangat sy nak menang..hahaha...join main2 jer..xhrp sgt nk mng sbenanye..
gudluck yer! kem salam tium kat baby SN ...

yatie chomeyl said...

e-car >> thanks. insya Allah nti join contest u plak ;)

firahadifa >> hehe ye ke hot?

ummu AS >> oo gitu ye? ok2x,x mkn aiskrem lg..thanks bgtau

mummy qis >> ok, tenkiu dah terjah

umie hanie >> akak pon join main2 gak hehe menunggu hari dah ni kan?

mazni_azis said...

kesian t-shirt tu...:P
Gambar ngan arca sama2 boyot tu comey

Hanz said...

Kalau Yatie menang contest ni, i suka2 sangat. U memang one Hot Mama masa preggie dulu!

PadNani~~{@ said...

Good luck hot mummy SN!!!:)

yatie chomeyl said...

angah >> nsb baik x koyak t shirt tuh hehe

hanz >> thanks dear ;) hope masin jari u tu

nani >> tenkiu ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...