CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Monday, 20 April 2009

Barbie-beratur ...eh eh.. BBQ at Keya

Lately hubby has been so supportive in my blogging activity that he encouraged me to update blog-yatie-chomeyl everyday hik3x...*agaknya dia faham akan kebosanan tahap cipan tenuk dewa tertinggi yang di alami si isteri*. Plus, I sometimes feel regret that I dont really update the things that I've done and those places that I've been inEurope before this...*banyak nama2 tempat kat sana dah lupa*, so pls bear with me *jangan rasa nak baling terompah nyampah pulak kat mak buyung coz asyik cite pasal jalan2 je occay*. mrgreen


(hubby testing his camera skills kat tepi jalan)

Okiee..dokie..cut the crap...let's start the story. Actually this BBQ was held last week (Sunday : 12th april 2009) at a seaside near Keya area. It was organized by anak2 bujang Fukuoka to celebrate the opening of new semester *pepandai je wat assumption sendiri, padahal dak2 tuh memang saje nak wat makan2*. Officially the party started at 9 a.m but we arrived there a little bit late *tetamu VVIP takpe sampai lambat*. We picked up ain, a-t-qah and diana first before heading to the BBQ area.


(breathtaking view of the beach)


Thanks to great-confusing-explaination-thru-phone from Ijatto we got lost before finally arrived to the right place *dia ikut jalan lain, kitorang ikut jalan lain yang bertentangan..memang la sesat..hik3x..nak salahkan dia gak, x dulik*. It was a bright sunny day and mak buyung take the advantage to just sit under the small tent and to just eat lol *bawah khemah ialah tempat meletak makanan, memang strategik tempat duduk mak buyung*.







Anak2 dara bergetah prepared nasi ayam + mashed potato + salad for the party while anak2 bujang prepared the marinated meat + kuey teow goreng as mak buyung bring along marble oat cake + kek batik + perut boyot to the party.






(nyembang byk sgt, hangit dah)mrgreen


After solat zohor, we walk along the beach and I collected some seashells *chomeyl sgt kaler pink kecik2...letak wat hiasan kat almari tv...kawaiiiiii*. Those anak2 bujang play sepak takraw *panas terik main takraw...memang tak leh jumpa la kejadian camni di Malaysia*.cool




By 4pm we left the beach. Malam tu mak buyung sakit kepala sebab tak tahan dengan cuaca panas terik + sakit2 badan dari paras pinggang sampai tapak kaki sebab lenguh duduk lama2 atas pasir kot.... sian mak buyung kan? *psstt..tp lagi sian kat incik hubby kena jadi tukang urut*


(macam budak2)

(sibuk2 nak tolong kutip gak)

(hasil kutipan)

(wat2 muka chomeyl) mrgreen



VOTE FOR ME!! simply by just clicking on this image!
Photobucket

*iklan ni akan berada di blog ini sampai la 30 april..harap bersabar kalau rasa annoying*

6 words of wisdom & comments:

nurulzia said...

yatie..bestnye lepak tepi pantai ramai2..and suke la ur shells collection..hehehe

cedihnye said...

Apesal tak ajak kami pun... Nak merajuk le cam ni.. huhuhu

yatie chomeyl said...

ala kak sofia, jgn r majuk...diorang anak2 bujang wat preparation terkejut...tiba2 je bgtau..tu yang tak sempat nak ajak tuh...nanti kita wat yer....ala bucuk2, x mo la majuk

umi nuha said...

tak abis2 ngan hobi kutip mengutip tu...ish ish..nanti baby SN pun dpt hobi tu nanti

kakyong said...

salam..

bestnyer kutip kulit siput.. pasni buleh buat kerja2 artwork plak.. mengisi masa yg kebosanan tu.. jgn lupa tepek kat blog hasil kreativiti mu itu... :D

tgh musim panas ker saner? ape beza panas sana bbanding m'sia.

yatie chomeyl said...

nurul >> cute kan shells tu?

umi nuha >> meme hobi sejak kecik, x leh nk bue doh :p

kakyong >> skrg tgh spring season, suhu 15-20celcius gitu la. panas sini kering...panas kat Msia lembab..tu kot beza dia :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...