CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 29 April 2009

Jalan2 Cari Pasal di Uminonakamichi Park

Last Sunday (26/04/2009), hubby and I went to Uminonakamichi Seaside Park *macam biasa la weekend ialah hari tak-halal untuk stay kat umah hik3x*. This park is situated at Kashii, Fukuoka and the journey is about 1 hour with car. Since it is Sunday, the entrance fee is free jadi berduyun2 lah :ngacir: umat manusia akan memenuhi park ini. Thus, incik hubby decided to bertolak awal dari rumah, kul 7pagi dah keluar dari umah, mak buyung ngantuk sakai giler sebab tak tidur dari lepas Subuh ngantuk *subuh awal weh sekarang, kul 4.30pg dah kena bangun*.



Upon arriving, we were the first one to arrive *pintu pon tak bukak lagi* adus. Jadi nya tidur la lam kereta dulu sementara menunggu pagar di buka. After a while, k.Yati's family arrived and by 9.15a.m we already entered the park.


(bunga2 yang menyambut kehadiran mak buyung)


The Uminonakamichi Seaside Park, Fukuoka provides recreation for the entire family, relying more on nature than machinery for fun. Inside this park, there is an amusement park with 21 rides *tapi kitorang tak naik pun*. Visitors can receive enjoyment from other activities like disc golf, putt golf, jogging, cycling, cycle boats, zoological garden, a rose garden *bulan 6 nanti baru berkembang mekar*, wild bird forest, and children’s obstacle.


http://i122.photobucket.com/albums/o262/dasar_chomeyl/Desktop1.jpg


http://i122.photobucket.com/albums/o262/dasar_chomeyl/Desktop2.jpg


Campgrounds, restaurants, shops, and vital facilities, medical stations are also located inside the park. The Uminonakamichi Seaside Park is spread over 200 hectares of land. *luas kan? bayangkan mak buyung jalan terkedek2 nak tawaf keseluruhan park nih..huhuh..gigih kan mak buyung?*encem






Elok2 cuaca terang jer sepanjang minggu, alih2 je cuaca mendung plak hari Ahad tu...jadi suhu pun tiba2 sejuk dengan angin sepoi2 bahasa Jepun bertiup agak kencang. Incik hubby pulak tak ready dengan jaket langsung *siap pakai t-shirt lengan pendek je*rindu . Nasib baik k.Yati come out with an idea to phone Kak Nura to bring his hubby's jaket untuk di pinjamkan pada incik hubbyku *yang hampir beku dah*.


(padan muka kena kurung) tepuktangan


(posing di sisi si gajah yg pemalu) senyumkenyit


We spent most of the time at the park playing at the playground and walking at the zoological garden. Luas giler, mula2 tak rasa letih but then towards the end..mak buyung dah rasa macam nak krem dah kaki *tapi wat2 berlagak tak letih bila Ain & A-t-Qah tanya*.


http://i122.photobucket.com/albums/o262/dasar_chomeyl/Desktop6.jpg


http://i122.photobucket.com/albums/o262/dasar_chomeyl/Desktop5.jpg


http://i122.photobucket.com/albums/o262/dasar_chomeyl/Desktop3.jpg


Nak tahu satu citer lucu tak? *kalau tak mo tahu pon mak buyung nak citer gak*. ihikhik I used toilet for disable persons *sebab susah kan nak mencangkung kat toilet cangkung tuh*. Masa nak flush, I accidentally pull the emergency button ...neeenong neeenong..satu taman dengar bunyi alarm. Mak buyung wat2 cool macam muka tak bersalah jer keluar dari toilet siul *walhal semua orang dah pandang2, apehal si buyung yang boyot tu tarik emergency button..dah nak terberanak dlm toilet ker? muahahahhaha*. gelakguling Nasib baik K.Yati jumpa button to turn off the alarm...hik3x...kusss semangat.


(posing senget incik hubby dgn ahli rombongan yg lain)


(anjing ni kering, takpe..xyah samak) jelir


Before going home, Kak Nura dengan baik hatinya belanja budak2 kecik *termasuk budak kecik dalam perut mak buyung* dengan aiskrim coklat.. celebrateehhehhe..best2x....We went home a little bit earlier than the others sebab nak menyinggah kat Plaza Praliva,Nishijin for Branded Item sale *tak beli apa2 pon, singgah cuci mata jer*. Masuk jer dalam kereta, mak buyung terus pengsan...bukannya pengsan apa, tapi tertidur keletihan. penat



(here's a short video about Uminonakamichi Seaside Park)


(last ride sebelum bertolak balik)



Psssstttt: Agaknya sebab banyak sangat berjalan, I feel totally worn out sampai tak larat nak bergerak pun bila sampai rumah. Terus mak buyung terdampar kedugongan keletihan atas katil sampai wat incik hubby risau. Then mak buyung tanya incik hubby, "bakpo lo ni letih sangat? dulu2 jale 10km pun rilek jah". garupale Incik hubby pon menjawab dgn konfidennya.."ayg tu dah nak masuk 9 bule meme la letih isk3x".
Aaahhh erk, kadang2 mak buyung terlupa yang mak buyung ni dah sarat bebenor. jelir



VOTE FOR ME!! just by clicking on this image!
Photobucket

10 words of wisdom & comments:

nurulzia said...

tu dress baru beli hari tu kan?hehehehe..bestnye jln2..nak suh baby SN cepat kuar yek?hehehehe

kliza said...

alahai.. bestnyer dia p c2.. kami xjd p pasai abg Z kt, org ghamai gilerrr.. lgpun, thn dpn nnt dh abis tmpt nk p ms spring.. huhu.. alasan jer kn?.. sabo jer la..:(

Hanz said...

I tumpang tengok gamabr jelah..bestnyer u kat sana

Do take care yourself well!

Suzie said...

cantiknya tempat ni,flowers are everywhere...

PadNani~~{@ said...

Canteklah baju n kasut baru 8_* look comfy..

Cool betul mak buyung even trsalah tekan button :P Banyak sgt button dlm toilet tu agaknye ye..

kakyong said...

wah best nyer jalan2 cuci mata, rehatkan minda.. bunga cantik2.. suka semua foto... senang nak beranak ni.. :D

yatie chomeyl said...

nurul >> aah dress yg br beli last week tuh *wink wink*

k.liza >> kalau gi awal2 x ramai sgt kot orang.xperlah...next week leh gi lagi ;)

hanz >> sementara leh bjalan ni, I amik peluang la :)

suzie >> sbnrnya x derlah penuh dgn bunga sgt, tp kamera trick wat nmpk mcm byk je bunger hik3x

nani >> mekaceh :D mak buyung x fhm bhs jepang, tu yg tsalah tekan button :p

kakyong >> amin..mintak2 masin mulut kakyong

tiey~ said...

haha..lawakla part tertekan emergency button tuh... =D

yatie chomeyl said...

tiey >> tu lah pasal, x pehe bhs jepun sgt...tarik koksir jah la :p

nini said...

Igtkan nk tlg buka Uninonakamichi park tu..hehehe..apa maksud Uninonakamichi tu ucu...

Gelak mengekek bila sampai part yg ucu tersalah tekan emergency button tu...blh plk wat cool...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...