CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Tuesday, 28 April 2009

Doa Selamat Untuk Mak2 Buyung Fukuoka

Pada Sabtu (25/04/2009) telah di adakan majlis sembahyang hajat, bacaan surah yassin dan kenduri doa selamat di dewan orang tak-berapa-ramai Ryugakuse Kaikan *dewan kat bawah umah mak buyung ler nih* sempena memohon keselamatan untuk kandungan ke-4 Kak Aisyah *isteri seorang PhD student kat sini i.e Abg Shoiful*. Puan Yatie Chomeyl *yakni isteri incik Solah jelir* dah buat sekali masa masuk rumah baru awal bulan 4 hari tu, kira ni tumpang majlis orang jer lah untuk kali ke2 plak *doa banyak2 kali apa salahnya, kan lebih afdal*.




Time serbuuu...yakni makan2 ialah masa yang di tunggu2 oleh semua pihak *tipooooooo, padahal mak buyung jer beria-ria terliur tengok ayam goreng mengalahkan Upin & Ipin*. Hidangan2 melelehkan air liur ialah terduduk terdiri daripada hidangan berat seperti kurma telur, kari daging lembu campur rebung, pecal nenas + timun, ayam goreng berempah,ayam goreng Upin & Ipin dan tidak di lupakan kari pedas. laparManakala hidangan sabun pencuci mulut pula ialah buah strawberi yang sungguh gebu tapi sedikit masam, buah nenas, buah epal direndam air garam, bingka labu dan kuih bakar. lapar




Upacara bermula jam 6.30 petang dan berakhir jam 9malam. Warga2 malaysia di Fukuoka telah beramai-ramai memeriahkan majlis celebrate*ingat majlis anugerah hiburan ke..guna perkataan "memeriahkan"??*...beramai-ramai mendoakan keselamatan bayi dalam kandungan dan keselamatan sewaktu melahirkan nanti *aaaa..pandai pun pilih perkataan yang sesuai*.sengihnampakgigi






Untuk reader2 sekalian yang baik hati + penyayang + anggun bergaya + kaya raya dengan hati yang suci *bodek sepenuh tenaga super-boyot nih*, sudi2kanlah mendoakan keselamatan dan kesihatan bayi dalam kandungan ku ini dan tak lupa jugak, keselamatan dan di permudahkan waktu bersalin nanti. love




"Ya Allah, lahirkanlah dari kelahiran Yatie Chomeyl  ini dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera."



Pssstt: mekaseh untuk yang sudi mendoakan....muaaaaachhhh mak buyung bg ciuman terbang *flying kiss* buat kalian cium ...*agak busuk sebab semasa entry ini di tulis, mak buyung masih belum mandi lagi* gatai







VOTE FOR ME!! just by clicking on this image!
Photobucket

12 words of wisdom & comments:

ita zakaria said...

yatie..ita doa semoga yatie selamat melahirkan anak sulung nanti. pesan orang tua, banyak kan makan kurma..lebih2 lagik mase nak beranak tuh...sebab makan kurma katanya banyak tenaga...insyaAllah. plus, kurma kan memang banyak khasiat..

semoga yatie & beby & encik hubby semua dalam keadaan ceria..hepi & selamat semuanya...amin

@_da said...

Ida doakan dr jauh moga yatie selamat dan dipermudahkan ketika bersalin nanti... insya allah...


seronok tgk menu2 tu.. mak buyung kat sini lak terliur.. kat sini tgh payah nak cari buah kurma la...

Khairunisa Zulkurnain said...

semoga dipermudahkan segalanya kak yati..inshaAllah..ameen...jaga diri baik2..kak yati amalkan baca ayat-ayat al-quran yer..semoga dipermudahkan..dulu mama nisa suke baca surah yusof untuk baby laki and surah mariam untuk baby perempuan..tapi mesti kak yati dh tau kn psl ni..take care..;))

yatie chomeyl said...

ita & nisa >> tenkiu sudi doakan .. cayang korang ;)

ida >> terliur erk? cepat2 gi beli..jgn blengah lagi hik3x

nurulzia said...

yatie..moga selamat sumenye ok..

Ummi Salsabila said...

ummi & aufa pun doakan slmat & dipermudahkan bersalin mcm ummi lahirkan aufa dulu..
and semoga bby SN chomeyl mcm mommy nye jugak.
*sedap2 sume lauk.rjin msk..pling special kari & rebung..smpi jepun tu..hehe*

kakyong said...

salam yatie,
dari kejauhan kakyong titpkan doa semoga adik ku ini selamat melahirkan.. banyak2 istigfar & baca doa nabi yunus tu, semasa tgh dok sakit nak bersalin..
buat masa ni, hepi2 jer.. jgn riso2 sgt.. Insya Allah, bila ibu hepi, baby pun senang nak kuor nanti... :D

ummuabdullahsyaakir said...

salam,yatie.
Saya n baby kat dalam ni juga mendoakan keselamatan untukmu..selamt semuanya nnt.Tawkkal banyak2 ye..ni msti senang baby nk kuar-ibunya aktif terlajok..hehe

yatie chomeyl said...

nurul >> 10 q ;)

ummi salsabila >> minta2 gitu lah. *lauk2 tu org lain msk..mak buyung tukang mkn je *

kakyong >> okie, thanks 4 the tips :)

ummuabdullahsyaakir >> harap2 gitulah, sbb tu ibu nya slalu aktifkn diri hik3x

PadNani~~{@ said...

Salam Yatiey,

Alhamdulillah selesai majlis doa selamat..

Doa kami dari Oman juga..moga ibu dan bayi selamat dan sentiasa dilindungiNya..dipermudahkan segala urusan kalian..insyaAllah


Setuju dengan makan kurma + madu..pemberi tenaga yang baik sekali utk melahirkan baby nnt =)

Psst: jgn lupa minta maaf dgn semua esp en hubby tercinta..moga keredhaan nya memudahkan urusan kita


Take care tau..muuaahhs musyuk2 dari Hafiy jg *_*

yatie chomeyl said...

nani >> tenku utk doa nya

okeh, nanti nk suruh hubby beli kurma & madu byk2 heheheh

nini said...

semoga dipermudahkan...dan selamat semuanya...amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...