CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Tuesday, 21 April 2009

Bingkisan Cinta

Tajuk jiwang tak hengat...padahal nak bagitau yang mak buyung baru menerima parcel dari Malaysia kiriman daripada adinda tercinta. Sebenarnya dah lama ternanti2 bungkusan ni, tapi memandangkan adikku itu teramatlah busy, maka pada Sabtu lepas baru lah bungkusan ini selamat tiba ke pangkuan mak buyung.


Apakah isi perut bungkusan seberat 0.57kg ini? rolleyes Masa melompat2 online shops mak buyung adalah sangat2 berkenan tengok orang jual selendang ekin. Jadi, mak buyung kirim lah kat adik untuk tolong belikan tapi yang tolong pilihkan design2 ialah tunangan si adik *kalau suruh orang lelaki pilih tudung, nescaya corak seperti table cloth lah yang akan tersarung di kepala*. Jadi di dalam kotak ini telah di poskan 4 helai selendang ekin berwarna hitam, hijau, biru dan coklat yang telah di pilih oleh bakal adik iparku yang mengerti taste bakal kakak iparnya ini.



Selain daripada itu, mak buyung turut mengidam nak makan kuih sagu bersalut kelapa yang boleh dibeli dengan harga 3keping RM1 di pasar2 malam di malaysia itu. Oleh itu, mak buyung berharap si adik turut mengirimkan sagu di dalam bungkusan itu....malangnya sang adik mengirimkan Sagon untuk kakaknya yang boyot....APAKAHHH???


(gambar khas utk Pein : harap berguna utk bezakan SAGU dan SAGON!) cool


WAKAKKAKAKAK....MUAHAHAHHAHAHAH...mak buyung gelak2 sampai keluar air mata mengenangkan si adik yang tak dapat membezakan antara sagu dengan sagon *masa orang tanya, cakap tahu...alih2 nan ado...tauuuuu la sangatttttt*. Note untuk adikku: Sagu ialah bahan mentah untuk memasak kuih sagu manakala Sagon ialah kelapa kering di campur kacang + garam.
Owh..nampak gayanya lambat lagi lah nak kahwin ni..sabar jerlah Fiza yerk wink

(si adik yang tak kenal sagu di sisi tunangan)

Walaubagaimanapunnnnn *sila baca macam Samy Velloo*, I am thankful for this parcell. Hubby and I enjoy eating those Sagon *dah mahal erk sekarang, dulu time kecik2 satu tiub tu 10sen je*.

(hasil membelit selama setengah jam...muka semakin bulat pakai selendang ni *nak salahkan selendang, tak nak salahkan pipi sendiri yang membuntal*)



(video sempoi nukilan student2 MMU yang wat mak buyung terinsaf kejap..kene tepek kat sini bagi mak buyung sentiasa insaf)





Psssssttttt: Dengan penuh semangat kesukanan, sebaik menerima parcel tu mak buyung terus try membelit selendang ekin tu..alih2 tak jadi..terbelit tengkuk. Sudahnya mak buyung ngamuk la sorang2 sampai nak nangis *mood pregnant woman biaserlah, tudung tak jadi pon rasa sedih macam kuku peliharaan seminggu terpatah masa memasak*...alih2 kena nasihat manja *dengan kadar bunyi melebihi 5db berbanding suara normal* oleh incik hubby sebab nak nangis hal2 kecik macam nih.

KECIK?? Ini hal penting lah....kalau tudung tak jadi...dah tak CHOMEYL dah la...nanti orang panggil YATIE CHOMOT pulak....arghhhhh tidakkkkk!!!!






VOTE FOR ME!! simply by just clicking on this image!
Photobucket

8 words of wisdom & comments:

Ummi Salsabila said...

tergelak2 i bc entry nih.hahahaha.pasal sagu & sagon tuh.beselah orang laki camtula.xambik tahu punye psl ni.tahu mamam je.tp bila tny mamam food ape td.boleh dia ckp xthu!!hahaha.bestla video dak2 mmu tu.hehe

*comel tudung.bergaya gitu*

PadNani~~{@ said...

I pun trgelak baca ntry ni*__* ..Tapi Sian Yatiey..lain dipinta lain dapatnya..!

Tantekkla tudung baru..! Takpe, lama2 pandaila tu pakai..Practise selalu ^_^

kliza said...

yatie.. sagu 2 yg bulat2 putih 2 kn?.. yg biasanya kalo dh siap msk kaler dia pink kn.. yg 2 ker?.. kalo yg 2, akak ada dia pye sagu.. k.zulis bg.. tp smp skrg xtbuat lg.. nk ke?.. hehe... tp kena bg selendang ekin 1!.. nk yg yatie pakai 2.. (naik tanduk dh nie!!) MUAHAHAHA..

@_da said...

lawak la yati.. belit tudung leh nak nagis.. tp mmg tension kalau belit2 tak menjadi kan... hehehe.. sweet colour je tudung2 tu..

yatie chomeyl said...

ummi salsabila >> tudung jer erk chomeyl? :p

nani >> skrg ni hari2 i prcatise, duk umah pon sibuk2 nak membelit hik3x

k.liza >> ala...kena ada sistem barter ke? x sian ke mak buyung dah meleleh air liur nih...*masukkanlah balik tanduk tu* :p

@_da >> tension sgt tu yg nak nangis tuh...tgk org lain pakai lawa je :(

kakyong said...

salam yatie..

kakyong sgt tak reti tudung belit2 ni.. ade beli satu.. pakai pun jrg2 sgt, sbb masalah nak membelit yu ler.. rasa mcm tak kemas & tak selesa jer..

the video is good.. tp kena tunggu lama sket ler.. hahah, guna streamyx yg lembap ni.. redo jer la

ummuabdullahsyaakir said...

salam,yatie..hehe 1/2jam membelit tudung maunya jadik'sensetep'..
tpi ok,cantik je bila dh di pakai-abaikan ketembaman tu-hehe:)

yatie chomeyl said...

kak yong >> marilah kita berusaha bersama2 membelit tengkuk nak pakai tudung nih :D

ummuabdullahsyaakir >> harap2 lepas bsalin nanti, ketembamam pon hilang la :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...