CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 4 March 2009

~ibarat Yatie CHoMeyL sudah mendapat buNgA~

Ini ialah satu perkhabaran gembira yang ingin di kongsi dengan semua.

Cik Puan Yatie Chomeyl sudah mendapat bunga daripada incik hubbynya yakni tidak lain dan tidak bukan incik Solah yang kacak, penyayang, macho, stylo tetapi akan kelihatan seperti tidak kacak, tidak macho, dan tidak stylo apabila beliau memakai jaket "angkasawan"nya -->

http://i122.photobucket.com/albums/o262/dasar_chomeyl/DSCN4568.jpg
(kelihatan 2x ganda lebih besar dari saiz asal beliau) smileys

Arakian maka tersebutlah kisah tentang bunga ini bermula setelah incik hubby mungkin ter-kesot hati a.k.a sero hati tersentuh perasaan kecilnya apabila si isteri yang sengal chomeyl menulis entry ~ibarat Yatie Chomeyl mendapat buNGa~ pada entry yang lepas.

Lantas terciptalah kejadian manis ini yang berlaku pada hari sabtu lepas (bersamaan 28 february 2008) sewaktu pasangan suami isteri berjalan2 melihat alam indah ciptaan Allah s.w.t di kedudukan lokasi Kokura Castle Japanese Garden,Kitakyushu, Kyushu, Japan.


http://i122.photobucket.com/albums/o262/dasar_chomeyl/kitakyushutour2.jpg
(malas nak upload satu2, byk sgt gmbr)


Barangkali otaknye ligat mengenangkan hasrat hati kecil si isteri, incik hubby memetik sekuntum bunga di taman itu lalu di hadiahkan kepada si isteri yang sengal chomeyl sambil mengabadikan gambar si isteri yang sengal chomeyl dengan kamera Nikon beliau seraya berkata.."ni abe dah bagi bungo ko ayang, occay. jange oyat abe dok pernoh bui bungo doh occay."
smileys

http://i122.photobucket.com/albums/o262/dasar_chomeyl/DSCN5004.jpg
(wat2 muka chomeyl di samping bunga pemberian sang suami tercinta)



Winks


Owh ya, entry ini di tulis bukan dengan niat menunjuk2 (bunga free je pon, nak menunjuk2 ke apa nya), tetapi entry ini lebih kepada mengenang hal yang pertama terjadi dalam hidup.



Orang selalu ingat saat pertama kali pandai menunggang basikal dua roda.


Orang selalu ingat saat mereka di sunatkan (ni untuk lelaki je, orang perempuan tak ingat bila di sunatkan sebab time tu baby lagi).

Orang selalu ingat saat pertama kali mereka jatuh cinta.

Orang selalu ingat saat pertama kali mereka putus cinta.

Orang selalu ingat saat pertama kali di ijabkabulkan. (yang kahwin 2,3,4 tu maybe tak terkesan sangat dah di kotak ingatan)

Orang selalu ingat saat2 malam pertama (ini khusus untuk yang sudah berkahwin saja ye)smileys



Hal2 yang terjadi untuk pertama kali biasanya agak manis untuk di kenang. Jadi inisiatif telah di ambil oleh cik puan yatie chomeyl untuk mengenang saat pertama kali di hadiahi sekuntum bunga curi petik dari incik hubby...thank you boo boo..i lap u soo much!
smileys
smileys
smileys
Winks

Pssttt: ada siapa2 tahu ni bunga apa? sila klik pada gambar untuk membesarkan imej.

5 words of wisdom & comments:

R28est said...

haiya baru dpt bunga? dah nak dapat baby baru dapat 1 bunga?
hik hik ;p

yatie chomeyl said...

itu lah daddy ko nih memang cenggini...dah nak beranak pinak dah baru dapat sekuntum bunga hik hik hik

nini said...

ye ker tak prnh dapat bunga dari solah sblm ni...musykil nih...

yatie chomeyl said...

betul angah. ni la 1st time solah bg bunga sepanjang kapel-tunang-kawen-pregnant...huuhuhuhu

chubby bear said...

raso2nyo lah woghih, bilo solah leh bui bungo ko ore pulop? ekekekekek.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...