CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Thursday, 2 July 2009

Tag Heuer : 30 soalan dalam Bahasa Melayu

Tag ni I dapat dari woghih I a.k.a cik Rose. Dah berkurun di bagi, baru hari ni ada ksempatan nak layan tag ni..hope woghih tok maroh la deh

Sila jawab soalan-soalan ini dalam Bahasa Melayu sahaja.

1. Bekas kekasih saya adalah :
Yusry KRU ... kami couple love dari umur I 11 tahun sampailah I bercinta dengan incik hubby, baru kami break-up..tu pon I yang mintak nak putus dengan dia.

<--muka tak hepi sgt sbb time ni I dah mintak break, tp dia tak nak

2. Saya sedang mendengar :

suara tangisan nangih baby Nazhan yang meraung2 mintak di dodoikan tidur atas riba..dasar budak manja

3. Mungkin saya patut:
sambung PhD di Malaysia saja sighsebab tak sampai hati nak tinggalkan budak kecik yg hensem ni di nursery sekarang

4. Saya suka :
melihat orang yang cantik dan kacak pada mata saya.

5. Sahabat-sahabat baik saya :
ialah yang selalu rajin tinggalkan jejak2 komen diorang kat blog I yang chomeyl nih sengihnampakgigi ngeh3x

6.Saya tak paham :
Navier Stokes Equation, Numerical Aerodynamics, Spacecraft Attitude Control, Structure Dynamic dan banyakkkkkkkkk lagi subject2 time belajar dulu muahahahahaha...tapi yang paling I tak faham dalam dunia ni ialah garupale macamana lecturer leh jadi ignorant sangat dan bantai je ngajar walaupun diorang tau student diorang tak faham pon apa yang diorang ajar tuh isk3x

7. Saya kehilangan :
sweater Oxford University masa tukar baju kat toilet bandar Melaka sebelum balik ke matrix. padan muka xpasti, sape suruh gatal2 pakai baju kasual time outing pastu kelam kabut tukar baju asrama..sudahnye, kehilangan sweater kesayangan di usia 18thn.

8.Ramai yang berkata :
Yusry KRU frust giler2 putuscinte lepas I break up dengan dia, sebab tu dia tak kahwin sampai sekarang walaupun I dah ada anak sorang

9.Makna nama saya :
~Cahaya hidupku star~

10.Cinta itu adalah :
ibarat KENTUT..walaupun busuk, tetap masyuk untuk di hidu ihikhik ngeh3x

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
meriba baby sambil menaip depan laptop macam apa yang I tengah buat sekarang ni

12.Saya akan cuba :
jadi isteri & mommy yg chomeyl sampai bila2x peace

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
~sampai bila2x~

14.Telefon bimbit saya :
yang di guna kat sini takleh guna kat Malaysia and vice versa.

15.Bila saya terjaga dari tidur :
akan ternampak dua wajah kesayangan sedang tidur nyenyak di sebelah peluk... memang pemandangan terindah di permulaan hari walaupun air liur basi meleleh di pipi diorang ber2 hik3x



16.Saya paling meluat apabila :
menonton iklan Hai-O Bio Aura yang tengah rancak tunjuk kat TV sekarang ni busuk sebab saya jeles dengan makcik tu..baca skrip camtu pon leh keluar iklan kat TV...mak jeles nyah!


(gilerlah I..sanggup cari video ni kat you tube muahahahha)

17.Pesta/Parti adalah :
kesempatan untuk bersosial dengan orang lain

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
gajah berdiri yang I jumpa kat Uminonakamichi Park




19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
masa usia muda remaja time dating encem dengan Yusry KRU kat dinner show, konsert, pelancaran album etc.

20.Hari ini :
ngadap lappy sambil browse tenet

21.Malam ini saya akan :
ngadap lappy blur sambil browse tenet jugak

22.Esok pula saya akan :
ngadap lappy sambil browse tenet lagi..dasar pompuan dalam pantang takder kije lain nak buat isk3x siul

23.Saya betul-betul inginkan :
kereta VW New Beatles kaler hijau epal..rindu

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
tengok lubang hidung dah bersih dari sebarang najis tahi hidung ke tak muahahahagelakguling

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
mestilah pusat membeli belah...yakni tempat paling banyak di kunjungi seumur hidup ini

26.Makanan Barat atau Jepun :
dua2 ok..takder prob..leh masuk jer kat salur trakea terus ke sistem pencernaan

27.Bilik yang terang atau gelap:
gelap la syiokkkk setan

28.Makanan segera adalah :
yang cepat di masak sedap dimakan i.e Maggi

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
"baby tdo deh..mommy nok mandi metar"

30.Siapa yang anda mahu Tag?
Angah Mazni Azis, Imah r8est, Jiey_Mien, Ita f.e.d, Huda, MyHasla, Jasfyra, Mama Syaza, Firahadifa, @e_da, Padnani, Safinah, Mama Miya, Ayu Rosni, Nieda, Ida Rahayu, Fid, Mrs Bride, Aisyah ...erk sebenarnya memang nak tag semua orang yang tengah baca sekarang ni..tak sempat nak habis taip, baby Nazhan dah nangis....*alasan heh padahal malas taip byk2*.



Psssstt: sebahagian jawapan2 ini ialah rekaan semata2, ada kena mengena dengan yang masih hidup dan tiada kena mengena dengan yang telah tiada.

19 words of wisdom & comments:

Farah said...

laaa gajah ke tu..ingatkan arca manusia sedang memegang bunga hahaha..

PadNani~~{@ said...

I thought Yatiey bergambar dgn ur hubby..sekali betul2 Yusri laaa ^^

azzamoro said...

i nak buat la tag ni.. best aaa

m-i-o said...

aikkk sungguh cepat mok budok menaip jawapan. huahuahua :P

oh yusry, you memang selalu curang dengan i. padan muka you. kesepian juga adanya saat ini. huahuahua :P

yatie chomeyl said...

farah >> pokok bentuk gajah hehe. since u dah baca, u pon kena tag sekali

nani >> huish..ada iras2 yusry ke incik hubby ke smp nani tertukar?

azza >> memang u kena wat coz u dah baca (^-*)

MIO >> memang tgh buat tag ni td, alih2 g tgk blog MIO..wat tag yg sama..tu ty heran tuh hehehe tu la pdn muka yusry kan, kita dah anak sorg dia dok menduda lagi..wlaubagaimnaponnnn yusry ttp hensem :D

chubby bear said...

ngan mokcik tubik tv pong demo jeles. awok tu tubik radio sinar, suratkaba jepong, dop cukup ko?? ekekeke...

btw, thanks sudi wat tag nih.. ;)

@yuBak said...

alamok kn tag la plok.ado ms kita buat ye..skang br bnafas ngn tenang nih.

@yuBak said...

alamok kn tag la plok.ado ms kita buat ye..skang br bnafas ngn tenang nih.

safinah said...

hehe.. kena TAG.. nnt kite wat k! ^_^

ummuabdullahsyaakir said...

salam yatie..hehe suka baca jawpnnya...gelak sorng2 bila baca..hehe

Anyway,happy bila tengok life yatie bila dah ada baby ni...

mazni_azis said...

Alamak kena tag jugakkk...
kelakar apa iklan Hai-o bio aura tu..tengok jer mesti tergelak kat makcik tu..hehehe..
Ucu, solah tu tgh tido betul2 ker belakon je...

Jiey^Mien said...

teko, bilo ore bulih buak neh?
huhuhu.. jeles2.. tokleh tenet dumoh..
haihhh..
lambak nyo la nok dpt blk connection!

yatie chomeyl said...

woghih >> tenkiu gop sbb tag oghe ;)

ayu >> takper, take ur time..time free wat la ye

safinah >> okeh, buat jgn x wat

Ummu AS >> mmg hepi sejak2 ada baby ni :)

angah >> jgn ngelat ye..sile wat. mmg kelakar iklan tu, xbleh thn bila tgk. tdo btul2, ngape nape mcm tipu2 ke?

jiey >> buak time ado tenet la :p

kakyong said...

Mommy SN,
mahal tu foto ayah SN peluk SN tuh... very2 sentimental & dramatic value... ;)

ku dok t'pk2, apa kah kena-mengena yusri kru & mommy SN... kahkahkah,..

MyHasla said...

lama sungguh tak jengah ke blog awak. alamak... nama akak naik lar pulak untuk jawp soklan2 ni! tak reti lar nak merapu cam yatie. lawak sungguh lar tie baca jawapan awak. yang nak buat ketawa guling2 (pinjam wording kak NB)... nengok gambar gajah berdiri tu. puas ku telek... betul ke statue tu gajah? hehehe!

yatie chomeyl said...

k.yong >> kan dh bgtau, yusry kru tu ex bf I hik3x

myhasla >> hehe..takper kak, bile buat tag je..konpom jwpn jd merapu dgn sendiri nya :d

Huda said...

alamak! kena tag?nnti huda wat yer :)

MAMASYAZA said...

kelakar betul bila baca jawapan dari yatie..akak dok gelak sorang2 depan pc ni...tapi mmg betul iklan Hai O tu la kitaorg kat umah ni paling menyampah.

yatie chomeyl said...

huda >> sile2 wat hehe

mama syaza >> yes, ade gak geng nyampah iklan ni mcm yatie kui3x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...