CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Monday, 12 March 2012

Online shop yang best

http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif
Few days ago, a friend of mine meluahkan perasaan kecewa kat satu online blogshop yang menipu pelanggan. Kawan I ni dah kena tipu sebab barang yang dia dapat tak sama dengan apa yang di order. Pulak tu barang pun lambat sampai, then bila dia check rupa2nya dah ramai yang "terkena" dengan online blogshop ni. *kalau ada yang nak tahu online blogshop mana leh tanya thru e-mail, tak nak letak link kat sini...kang xpasal2 I kena saman*.

So, today I nak share few online shop yang I rasa best dari segi items yang di jual as well as their customer service yang tip top. Online blogshop yang I share ni based on my personal experience shopping there. 

• FashionValet.net is Malaysia’s hottest Online Shopping Website that offers ready-to-wear garments, accessories and handbags, from chic classics, designers to edgy statement pieces.
• This online shop is proud to carry the best of Malaysia's brands and designers, and currently it will continue expanding to excite us with Asia’s most sought-after brands.
• Price : A bit high but still affordable
• Plus point : free shipping throughout Malaysia & item received in cool black box.










Zaza Striped Top in Navy
+- Zaza Striped Top in Navy worth MYR 59.90. Left pic source: FV.net -+


• The Pop Look is my must-visit-online-shop everyday!. Yes, u read it right..every single day.
• Price: affordable especially their dress *sumpah lawa dress2 diorang*
• Quality wise : good
• Plus point : free shipping throughout Malaysia & offers decent clothes to those yang pakai tudung *baju longgar2 and kebanyakan labuh*

+- Venus Maxi Dress - Teal worth RM 79.00 by .-+

+- Clara Chiffon Skirt Navy POPPY worth RM69.00 by thepoplook -+


• Rasanya ramai yang kenal owner bloghop ni i.e Rina Salleh(Winner of Gadis Melayu 3 TV9) and owner of www.rinasalleh.com and http://inisyurgadunia.blogspot.com/
• Price : a bit high but still affordable considering the nice and lovely design of the clothes. 
• Plus point : design exclusive, unique and stylish.


+- DHIA button down dress yellow worth RM79.00 by RinaSalleh Collection -+


Schanaz is their own fashion label whereby each and every single item is designed by Ami Schaheera.  
Made from high quality fabric which is not transparent yet comfortable to wear and silky smooth to the touch. 
Price : a bit high but still affordable. 
Design : unique, feminine and stylish.
• Plus point : most of the clothing created are loose in line for modest styling for hijabi and also perfect for those who likes to wear something oversize.


+- Mila Ruffled skirt worth RM89 by SHOPSPUTNIKSWTHRT. The draping and exquisite pleats stands out and will make you look modern classy. -+


Calaqisya is an online blogshop that takes muslimah fashion to a new level. Founded by 3 aspiring siblings 'the farahs' makes you forget dull and yawn-worthy designs.
Unique yet modest design to fulfill the ever-changing taste in the fashion world. 
Plus point : providing from xs up to xl sizes.

+- my all time favourite : Cala Qisya Signature Piece Vela Skirt worth RM 70 -+



  Producing, selling & supplying muslimah hijabs, shawls, scarves, apparels & accessories.
They also have a boutique at Kota Damansara. Variety of hijabs such as awning scarves, syrias, express scarves, shawls, inners etc are available here.
Plus point : unique design and make you stand out when wearing it

 +- I'm wearing Hanaan (left pic) worth RM45 and  Dark purple/Navy blue (right pic) worth RM 51 -+



• Online shop where you can find various type of gorgeous exclusive piece of Hijab.  
• Design : lovely color and new lovely seam edge

+- Instant tudung worth RM49.00 and Long dress worth RM145.00. Click here and here to view more items and details -+



• The owner is my schoolmate. 
• She sells make up, dress, skirts, cosmetic and slimming drinks.



• Sheabelle is an online site that features all kinds of accessories, all handpicked by the owner, Christine (with occasional interference from her sisters). 

 +- Rosebud- Item Code: BR022 worth RM 15 -+

 
Itulah serba sedikit sebanyak online blogshop yang I pernah menyinggah untuk shopping sebelum ni. I memang agak particular bab2 online shopping ni, so I make sure yang online shop tu boleh di percayai dan customer service nya tip top.

Pssssttt : korang pulak suka shop kat online shop mana?. Cuba tinggal link sikit and share with me.
~ Thanks for reading this (^-*) ~ 
 

18 words of wisdom & comments:

@e_da said...

badan yatie cantik.. kurus tinggi pakai apapun sesuai je tgk...

mama tisya said...

kita tk pernh shopping online kalo bab pakaian cz takut tk ngam..almaklum ler bdn dh mok2...yatie bdn slim senang nk match

Rai said...

encik shujin saya sangat particular bab2 online shopping ni.. dia kalau boleh semua nak belek sampai puas..lepas tu bagi cuba bagai baru beli..esp baju bini dia..baju saya semua dia pilihkan..haha..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

jarang beli baju online :p tapi barang2 lain online banyak la.esp tawaran dr milkadeal ;p

zailamohamad said...

aku suka beli baju dr personal shopper macam kat facebook tu aku suka beli dari Elegantly Muslimah Chic, sis Hawa ni stay kat UK so mostly baju yang aku beli jenama dari sana macam Dorothy Perkin, Topshop, H&M & mostly size diorang besar sesuai sangatlah ngan aku yang berbadan mokmok ni..tapi selalu juga terkena beli saiz terbesar tp aku hantar repair r

kalau tudung aku xsuka beli online sebab aku ni bukan fashionista sangat..pakai tudung pon kaler xmatching ngan baju..huhuhu lagipon aku sendiri jual tudung, pakai je mana tudung hak xlaku tu..hahahaha

nak komen sket tentang sikap peniaga yang xamanah ni..disebabkan orang nak meniaga, dia pon nak niaga sama tp xbertanggungjawab..especially yang jenis meniaga ikut gambar katalog ni..dalam gambar semua cantik tp bila sampai barang, mak aih..tak elok..sebab tu pentingnya meniaga biar ada barang depan mata (snap pakai kamera sendiri ke) so that kita boleh bg gambaran produk pd pelanggan..kalau stok takde bgtahu awal2 pd pelanggan, barulah pelanggan xtertunggu2..

~farah~ said...

suka poplook jugak.
lagi satu prettychase.com pun lawa2 :)

Amie said...

Salam kenal Yatie....:)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai selalu beli kat thepoplook gak
ya ampun pic u pakai maxi tue nmpk sgt tinggi n slim la....jelezzzz

Oyis said...

call me old skool tp ore mmg x minat shopping online, kurg feel. nak jgk bazir masa belek2 try2 the real thing hehehe. plus i HATE menunggu the items to arrive in the post. merana jiwa! selagi x sampai selagi tu duk junga ke luar tggu posmen, x jd kijo! cannot.. cannot...

transformed housewife said...

setakat ni Knur tok beli baju2 atau tudung online. Knur beli mugo2 lain. BAru beli brg2 dr Kak Yong dan Siti Sifar jah. Meme hok Knur boleh cayo.

norliha said...

Wah! cantik2 semuanya, bolehlah akak belikan untuk anak dara akak.

fifie said...

Yeayy. Semua taste pun sama dengan kak yatie. Fie pernah beli dengan the poplook dan alhumaira.

yatie chomeyl said...

@eda : dah kembang gak ni, ida je x nampak hehe

mama tisya : mana de u mokmok, u pun slim je i tgk

rai : i beli senyap2, tahu2 dah pakai depan hubby hahaha

yatie chomeyl said...

eliss : tawaran milkadeal mmg best ..rmabang mata gak di buatnya

zaila : tu la, buke sumo ore jual kat online ni jujur..hok jenis tipu tu la hok buat jadi org x cayo nk beli kot online tu

yatie chomeyl said...

farah : thanks share web tu, nti nak tengok2 gak ;)

amie : salam kenal :)

lady ayu : ilusi optik je tu, i edit gmbr tu :p

yatie chomeyl said...

oyis : dulu ore xsuko gop, tp sbb sini payoh nk cari baju hok menepati selera..tu yg ore beli kat online shop jugop tu

kak nur : tu la ti pun beli kat website yg buleh cayo jah jugop

yatie chomeyl said...

norliha : aah, mesti diorg suka kan :)

fifie : yeay *high five sikit*

MYBLOUZE BOUTIQUE said...

Yatie chomeyl,

Salam,hai..yatie..jemput la ke http://www.myblouzeboutique.com .Boleh cuci-cuci mata..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...