CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Thursday, 15 March 2012

Selamba je ko kutuk laki aku

 http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif 
Simsimi was trending on Twitter Sunday, and people had a wide range of reviews of the popular app. SimSimi is an artificial intelligence conversation program created in 2002 by the Korean tech company ISMaker to converse with human users.

The Simsimi app draws on a base of about 10 million question-and-answer conversations to come up with what many users describe as the best conversation app they have ever used.

When a user sends a text to the Simsimi app on their iPhone or Android device, or communicates with it on their computer, the app responds by automatically scanning for related conversations in its massive database, then spitting out a relevant, and often hilarious, response.

Using this app is really simple. Just start a talk session at your touch screen then Simsimi will instantly greet you with a cheerful chat. Like those typical messaging apps, just send your message through a chatting box. Don't be surprised by Simsimi's fast response. It's a super-duper robot, you know!.

And it also comes in many language, so you can choose which language that you would like to converse with.



Dalam kata lain, SimSimi ni untuk orang2 yang boring nak mampus..dah tak de orang untuk di ajak berbual...maka layan la borak dengan robot. Kesian betul orang sekarang kan, nak borak pun layan borak dengan robot je. Mak kita kat kampung dulu2, tak pernah boring...ada je jiran nak ajak borak. Zaman sekarang, jiran sebelah menyebelah tak pernah borak pun, kenal pun idok. 

Ye lah, bukan apa..jiran2 sekarang bukan boleh tegur2 sangat...kang tak pasal2 sentap. Pastu tak pasal2 anak kecil jadi mangsa macam kes Arwah Dirang tu...Nauzubillah...huhuhu.


Anyway, sebab dah ramai orang kecoh2 pasal best guna SimSimi ni, so I decided to give it a try, konon2nya nak jugak join the crowd in this latest 'in' apps.

I borak2 kosong dengan SimSimi then I tanya kenal tak my hubby?. Sekali dia bagi jawapn yang kuang ajo!.

x

x

x

x

x

x

x

x



Isk3x...tak tahu nak gelak ke nak lempang je SimSimi masa ni. Tapi bila tengok dia puji I baik, tak jadi nak lempang. Tunjuk je chat SimSimi ni kat hubby, nasib baik dia tak sentap hahaha.


Pssssttt : macam2 apps pelik2 skrg ni yang nak me'lagha'kan manusia...kan elok kalau guna masa terluang tu untuk baca Al-Quran *kata hati ini sambil memerli diri sendiri*.

~ Thanks for reading this (^-*) ~ 

 

18 words of wisdom & comments:

Ummi HaniE Annisa said...

hadoi... kelakornye simsimi ni kak yati ! tak tau langsung pasal apps ni... :p rase mcm nk try plak

Hanis MY said...

tok tahu pun pasal apps ni hehe.. naka plok...

transformed housewife said...

baik tok payoh dok guno mugo lagu tu. wat nyemok palo otok jah.

Ummi Alisya said...

sakit jiwa dibuatnya layan mende tu... hahah!

Farah said...

hahahaha..serious ke bende ni AI macam terover intellegence plak jawapan die tu.

Almiraz said...

Simsimi patut dilempang...hahahaha......buat sakit ati je borak ngan dia....just making up things out of thin air...betul u ckp, baik baca Quran guna iQuran tu, kan sekarang dah senang...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tiba2 plak kakD jadi jakun...sbb tak tau apps ni...

Oyis said...

hamboih sedapnya gelar org beruk tua komunis. ni dia 'learn' drpd siapa lah. mmg masyrakat kita berbual lagu ni ke skang (bahasa slanga nya)? kalu lagu tu gak, ore ketinggalan lah. btw, tera kecek klate ngan dio, bule jawab dop agok2?

Bibi Intan Suraya said...

hahaha...tie kelakar....cuba ko type siapa Rosmah Mansur....lg hebat jawapan yg diberi hahahaah....

Nadiah Sidek said...

haha..lawak la! ada juga apps macam tu ye

.m.u.n.i.r.a. said...

hahahahaha..serius kelakar.
sapalah yang masukkan data cam gitu hahahahaha

eray said...

hihihi mmg tah hape2 tah apps nie..tp kalau bosan sgt boleh lah layan skit, buat gembira2, gelak sowang2...

yatie yg vita lea tu rm71 jek, mau kah?

yatie chomeyl said...

ummi hanie : sila latry hehe

hanis : mem enakal kdg2 sakit hati jugop jwpn dio

yatie chomeyl said...

kak nur : wat guno tikoh puas2 hehe

ummi alisya : tu la pasal kui3x

yatie chomeyl said...

farah : aah, terleboh laser pun ye jugak hehe

almiraz : tp kdg2 best gak melayan dia

yatie chomeyl said...

lady zul : kena try apss ni kalau boring2 hehe

oyis : aaa nanti nk try kecek kelate la pulok dgn dio

yatie chomeyl said...

bibi : ye ke...takpe nanti aku try tny dia pasal kak mah pasni

nadiah : mcm2 apps mengarut skrg ni hehe

munira : entahla, boleh pulak beruk tus komunis yg keluar..kejam betul kan

Rai said...

heiiii...siapa yg cipta simsimi ni.. boleh tak ai jumpa dia tumbuk perut dia laju2.. hahaha.. mana lah dia dapat beruk tua komunis tu..kuang ajo gila..

tapi apesal dia puji u eh..u bribe dia ekkk...hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...