CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Tuesday, 6 March 2012

Hi Hi Daddy ... Bye Bye Cik Lin

 http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif 
Last Sunday has been a day where I had experienced two different occasions i.e Welcome & Farewell.

The "welcome" is for hubby and "farewell" is for my sister Awin.

For those of you who has been loyal reader to this blog, you might already knew that hubby has finish his PhD and started working since last October. So somehow SN & I have to learn to live without daddy around us for the past few months.

Alhamdulillah, hubby berjaya dapat unpaid leaves for 6 months to accompany SN & I here. You can't imagine how extremely happy SN & I were that Saturday night that we cant really sleep sebab tak sabar2 nak tunggu daddy sampai senyumkenyit . Tidur pun kejap2 terjaga tengok jam. Dah lah hubby insisted to take a train on his own so that I tak payah bangun pagi2 and jemput dia kat airport since flight dia sampai pukul 8 pagi.

Pagi Ahad tu alih2 terlambat bangun pulak sebab malam tu tidur tak lena sangat, so pagi tu lepas subuh I terlajak tidur. Elok je I siap pakai tudung nak jemput hubby kat train station dekat dengan rumah ni, "ding dong" bell depan pintu berbunyi. Rupa2nya hubby dah ambik teksi dari train station nak balik rumah...isk3x..kesian hubby.

Of course this happy occasions calls for a celebration. So I ordered rainbow cake from Kak Ida for the celebration. Yummylicious....tapi sampai hari ni tak habis2 lagi sebab besar jugak kek tu. Ada siapa2 nak tak?  siul eheh.

+- rainbow cake with cream cheese topping -+

+- obvious sangat mommy terlebih happy, sengih mrgreen sampai pipi tembam terkeluar dari tudung -+


It's actually a 2 in 1 celebration which is farewell for Awin and welcome back for hubby.


+- we'll miss u Cik Lin -+


Awin bertolak balik Malaysia hari Ahad lepas jugak pukul 7 malam. I'm proud of her sebab dia berjaya travel sorang2 from Fukuoka --> Haneda --> Kuala Lumpur --> Kota Bharu. Of course I risau jugak nak biarkan dia travel sorang2 jauh2 macam tu but we have no choice xpasti . Macam2 pesanan I bagi kat dia since she was only 17 years old, takut jugak kalau2 ada benda2 tak di ingini terjadi. Alhamdulillah the journey went well and she has arrive safely pun pagi semalam. Read her travel story here.

+- Goodbye kiss from Cik Lin to SN kat Fukuoka Airport -+


SN & I sedih jugaklah bila Cik Lin dah balik sebab dah tak ada orang yang kitorang nak buli. Cik Lin dah sudi jadi nanny for SN selama 3 bulan ni, memang hidup kitorang senang jugak lah. SN memang mengada-ngada dengan Cik Lin..nak apa2 semua suruh Cik Lin ambik.

+- SN sepahkan toys room so Cik Lin terpaksa kemas -+ 


Me myself pun senang jugaklah masa Cik Lin stay dengan kitorang ni sebab dia lah yang tolong angkat barang2 groceries and also to cook for us.

+- Mommy tak boleh angkat barang berat2 so every weekend Cik Lin lah yang kena angkut guna 3 bag shopping & 1 bagpack 20kg atas belakang. Gagah kan Cik Lin? senyumkenyit -+


Thanks Cik Lin, we couldn't thank you enough and sorry for bugging you for the past few months..hope you didn't mind it at all. We ❤❤ u and we'll definitely miss your companion around us.

Pssssttt : SN asyik berkepit je dengan daddy sejak hari Ahad tu sampaikan mommy pun tak ada peluang lagi nak berkepit dengan daddy gatai hik3x.

~ Thanks for reading this (^-*) ~
 

21 words of wisdom & comments:

Nadiah Sidek said...

alhamdulillah la solah dapat cuti tanpa gaji. sementara solah ada boleh yatie fokus dengan study dan habis PhD cepat. moga dipermudahkan :)

Asmara said...

Alhamdulillah.. wah seronok la yatie kan. silih berganti gitu, moga perjuangan dpt diselesaikan dgn jayanya. Amin..

*azni* said...

main pass baton la ni eh..btw,selamat kembali daddy sn..boleh la kak yati kosentret dgn study nnt.. :)

Juwita Jamaludin said...

Alhamdulillah.. Happy tgk yatie.. Semoga dlipermudahkan urusan

lavenderlover said...

sdp tgt kek tu..yummy! hehe..
enjoy ur days there..
happy to see u have happy family..=)

Hanis MY said...

behnyo...alhamdulillah semoga semua berjalan lancar...

terliur weh tgk kek tu...

transformed housewife said...

Awin besar doh loni. Bulih jago diri doh. Kek Rainbow ni famous deh loni. Tok ghajin try lg.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

gembira sambil melompat bintang laa mommynya. lepas ni daddynya laa pulak kena jadi maid :) hehehe

ddiini said...

huhuhu...akhirnya bersatu kembali...study elok2 n fokus k

Oyis said...

Alhamdulillah, happy for u yatie weih! suko la ayoh dio, CTG heheh. smg lps ni hati lebih gumbira, dan reserach berjalan lancar, amin.

yatie chomeyl said...

Nadiah : insya Allah, ameen

Kak As : doa2kanlah ye ;)

yatie chomeyl said...

Azni : aah acara teman berganti ganti gitu hehe

kak ita : arigatou :)

yatie chomeyl said...

lavender lover : aah mmg sedap ;)

hanis : nok ko? meh ore pos hehe

yatie chomeyl said...

kak nur : mem ela besar doh..tp risua jugop sbb first time dio travel sore2

eliss : idokle lompat smp bintang sgt hehe

yatie chomeyl said...

ddini : insya Allah, doa ko aku deh

Oyis : harap2nyo gitulah :)

=*NuRo0L* = said...

knape 'Mommy tak boleh angkat barang berat2'?? ehem2.. SN nk dpt adik ke?

fifie said...

Suka sangat baca entri entri kak yatie nie. Hehe.Wish one day I will be like you. Semoga bahagia sokmo dengan husband :)

yatie chomeyl said...

nurool : jeng jeng jeng..tetttttttttttt *biarlah rahsia* :p

fifie : insya Allah, ameen...akak doakan fifie :)

mazni_azis said...

yeay SN nak dapat adik...

=*NuRo0L* = said...

yea!!! bila tiba msa nya, xmo rahsia2 tau..

yatie chomeyl said...

angah : amboi, spekulasi ke tu? :p

nurool : insya Allah, kalau dh smp masa..xde rahsia2 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...