CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Monday, 26 March 2012

Trip to Hokkaido : Chitose Outlet Mall Rera

http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif
 Ini kisah hari terakhir masa trip ke Hokkaido hari tu. Kalau ada yang terlepas keretapi, boleh baca ceritera awal kisah jalan2 ke Hokkaido kat entry Masjid & Halal Food in Sapporo;  Trip to Hokkaido : Sapporo City dan Trip to Hokkaido : Otaru City.

Hari ke-3 di mulakan dengan breakfast lazat di Cafe Restaurant Alitalia di Hotel Sunroute New Sapporo. Bila dah kenyang, baru lah senang hati nak check out dari hotel. Flight balik ke Fukuoka pukul 2ptg, so we decided untuk keluar awal dari hotel sebab nak jalan2 sikit dan beli sourvenir kenang-kenangan dah menjejak kaki ke Hokkaido.

 +- makan kenyang2 baru check out -+

+- kat lobby dan depan hotel Sun Route New Sapporo -+


Dari hotel tu amik teksi nak ke Sapporo Train Station. Bukan jauh sangat pun nak jalan kaki tapi memikirkan nak tolak luggage gedabak tu ~2km, kitorang naik teksi je lah. Then amik train terus ke stesen Minami Chitose sebab nak menyinggah window shopping kat Chitose Outlet Mall Rera dulu sebelum ke airport.

+- dalam teksi pun boleh posing gak budak kecik ni -+



It took us about 1hour from Sapporo station to Minami Chitose. Walaupun hari rabu, train ke airport agak penuh. Seat penuh dan walaupun I dukung SN, I tetap tak dapat duduk kat priority seat. Nasib baik lepas 15minit, ada seat kosong so dapatlah kami duduk. Pemandangan kiri kanan sepnajang perjalanan tu memang di penuhi dengan salji yang menimbun. Cantik sangat, susah nak gambarkan dengan kata-kata...korang layan lah gambar2 ni sendiri.


+- SN menikmati pemandangan sepanjang perjalanan -+




Thankfully that this Minami Chitsoe station is just one station away from the airport, thus giving us ample time for our window shopping activity. Since kitorang memang tak berniat nak beli apa-apa, kejap je dah siap round.

+- tengok tangan I..kosong tanpa shopping bag..kagum tak? -+


To kill the time, kitorang "terpaksa"lah temankan SN main kat playground kat situ. Mommy bukan nak main sangat, tapi SN yang paksa mommy...okeh.


+- nampak sangat muka mommy muka "terpaksa" kan? -+


By 1pm, kitorang dah pun sampai kat airport dan ready to check in. Sempat juga beli satu lagi Hokkaido's specialty i.e Potato Chip Chocolate..yummyyyeeeeh.



We left Hokkaido with all the sweet memories that we've experienced for the 3 days 2 nights stay. 

 +- at New Chitose Airport -+

+- can you spot siapa yang buat2 tidur dan siapa yang betul2 tengah tidur? -+


It was definitely a once in a lifetime experience that we will remember for the rest of our time, Insya Allah. Good bye Hokkaido....Hi again Fukuoka!.

+- cute plane -+

+- Bye Bye Hokkaido -+

+- Hi there, Fukuoka -+

Pssssttt : nanti bila SN dah besar, harap2 boleh tunjukkan entry ni semula kat dia.
 
~ Thanks for reading this (^-*) ~
 

16 words of wisdom & comments:

rosemyn said...

mummy napok sgt excited main kat playground...ish ish ish...

SN kawaiii!!

transformed housewife said...

eleh sebenarnyo mummy Nazhan meme mace budok2 lg :P

*∽ IZAN ∽* said...

pernah jalan2 hokkaido. Kagoshima Haru.. hokkaido masih -5 ~ -10 lagii... gilerr sejuk. Jejak wakkanai (northest spot) tak larat nak duk luarr.. 5 minit terus masuk balik dlm ketaaa duk depan heaterr... tepi laut, angin kuattt.. mak aiii sejukkk gilerrrrr...

tapi yg paling besttt gi hokkai makan segala jenis crabb hari hari .. memang besttt!

kelakar la mommy wat muka terpaksa main playground... ekkekek. eleh mommy tu memang pandai berlakon kan kan kann! kekekek

Oyis said...

hok betul2 tido, SN je? betul dop? hehe..

シャイマ said...

sn kawaiii!
ni mmg saje pakai colour coded satu family ke coincidence ni? hehe. so cute ur family kak yati!

norliha said...

blog ni sweet dairies kita kan, bila anak-anak besar mereka boleh tengok balik apa yang kita tulis dolu-dolu.

Affieza said...

Sweetnya pic SN nk tiru gaya daddy kt depan Chitose Outlet Mall Rera tu...hehe

yatie chomeyl said...

woghih : mano ado , mommy terpakso jah :p

kak nur : eh , dop la..mommy matured doh kan? :p

yatie chomeyl said...

kak Izan : nasib baik masa kitorang gi tu tak sejuk sangat. 0-3 deg..kira OK lah untuk jalan2 ;)

Oyis : betul, tepat sekali!...10 markah! hehe

yatie chomeyl said...

シャイマ : memang akak suka pakai baju sedondon anak beranak so hubby & SN terpaksa ikutkan je la peel mommy nya ni

kak norliha : betul2...kita pun boleh ingat balik kenangan lama bila baca entry2 tu kan

yatie chomeyl said...

affieza : dia mmg suka meniru posing orang sekarang ni

Nadiah Sidek said...

pergi makan angin juga rupanya! :D

mazni_azis said...

mommy la buat2 tido...hahaha

yatie chomeyl said...

nadiah : aah tp dh siap2 buat scheduled entry masa minggu jln2 makan nagin tu..sbb tu org xperasan pun ;)

angah : betul, tepat sekali!

e.l.i.z.@ said...

br nok tanyo g nge gapo ke hokkaido..mugo tgk map, po jauh jah nge fukuoka hihihi mahal dop tiket flite dr fukuoka ke hokkaido?

*kuat ambo ngecek entri jepun hahah kaba² g holiday tempat lain :P

yatie chomeyl said...

eliza : mahal jugop tiket flight gi hokkaido. ore dpt muroh hrh tu sbb gi dgn persatuan student..kalu dop, xdpt hargo muroh gitu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...