CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 20 June 2012

Kuliah Ustaz Azhar Idrus malam ini di PJ

http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif 
Sekadar nak berkongsi, malam ini ada Majlis Bacaan Yaasin dan Doa Selamat & Santai Santapan Rohani Bersama Ustaz Azhar Idrus, di Stadium Bolasepak MBPJ, Kelana Jaya, Petaling Jaya bermula jam 7.00malam. 

Moderator Ustaz Dzulkarnain dan Sham Kamikaze. 
Munajat bersama Ustaz Dzulkarnain. 
Persembahan Burdah.

Venue : Stadium Petaling Jaya, Kelana Jaya, Petaling
Date : 20 June 2012 : 7pm
Admission : Free

Pastikan bawa Sejadah masing-masing. Jangan lupa ajak keluarga dan kawan2 ramai2 ye untuk yang berdekatan dan berkesempatan pergi.



Telah berkata Al-Fakih Abu Laits As-Samarqandi di dalam kitab Tanbihul Ghafilin:
"Barangsiapa datang kepada orang alim lalu hadir dalam majlisnya serta tidak mampu mengingati atau menghafal pelajaran tersebut maka baginya 7 macam kemuliaan":


1- Dia akan mendapat kemuliaan orang-orang yang belajar agama.

2-Selama dia duduk di dalam majlis tersebut, dia akan tertahan daripada berbuat dosa dan kesalahan.

3- Apabila dia keluar daripada rumahnya turun rahamat ke atasnya.

4- Apabila duduk dia di sisi orang alim tersebut maka turun rahmat ke atas penuntut-penuntut ilmu, maka menimpa dia juga dengan berkat majlis tersebut.

5- Selama dia mendengar ilmu tersebut nescaya dituliskan baginya kebajikan.

6- Malaikat menaung ke atas mereka dengan sayap-sayapnya kerana redha dengan majlis tersebut padahal dia ada di dalamnya.

7- Tiap-tiap kali kakinya melangkah dikifaratkan segala dosa-dosanya dan dinaikkan beberapa darjat dan ditambah segala kebajikan.
#Sumber : SINI

Psssttt : harap2 ada live streaming video, boleh kitorang yang jauh ni layan sekali.

 

4 words of wisdom & comments:

Hunny Kitty said...

UAI mmg best! baru berpeluang 2 kali ke majlis beliau...tp dia memang best!

Nory Zoulkefle said...

aritu UAI dtg puchong, x dpt pergi ceramah die..kali ni nk pergi lah, insyaALLAH..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mmg teringin sgt nk gi dengar ceramah UAI ni...hari tue buat kat stadium darul aman mmg full la...alhamdulliah

yatie chomeyl said...

Hunny kitty : yup, mmg menarik ceramah dia kan?

Nory : sempat tak pergi semalam? :)

Lady AYu : yup, yg kat stadium darul aman tu I tgk live streaming nya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...