CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 20 June 2012

(WW 27) Manja, Mengada-ngada atau sengaja nak menarik perhatian?

http://www.murabbi.net/images/smiley/assalamualaikum.gif
SN is going to be Abang SN in this coming October, tapi manja dan mengada-ngada nya tak berubah dari baby sampailah sekarang umur 3 tahun 1 bulan.


(1) Video budak manja yang merengek ketakutan bila Daddy training untuk balanced kan badan atas bar

+- Mommy duk sibuk bagi dorongan sambil gelakkan dia gatai hehe -+

Don't know whether I should be thankful or worried about this?. At times I feel thankful sebab taklah risau dia lasak sangat dan susah nak control, but at times I'll feel worried; karang sampai ke besar dia penakut pulak. Any advice?


(2) Kepala tersangkut kat leher baju, merengek2 mengadu kat mommy. Daddy tukang ambil gambar dan tukang gelak gatai .

+- last2 mommy jugak yang kena tarik kan t-shirt dia -+

Anak ooo anak, macam2 kerenah. Kadang2 boleh buat mommy naik hantu tapi most of the time, kerenah2 inilah yang membahagiakan hidup mommy & daddy. Live will be so dull without you in our life. 

"While we try to teach our children all about life,
Our children teach us what life is all about."
~Angela Schwindt


Pssstt : Thank you Allah for this precious gift

~ Thanks for reading this (^-*) ~
 

23 words of wisdom & comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

hidup penuh ceria sgt ngan gelagat anak2....my son dah x best main sbb dah besar....kena tunggu adek dia plak nnt...ntah biler la tue ngeee

Hunny Kitty said...

nak dapat adik lagi...biasa la manja terlebeh skit..hehehe

ViviLim@Mrs.Nurulazmi said...

Salam kenal dari vi =0)
senyum tengok gmbr manja anak. insha-Allah, bila adik dh keluar nanti mudah-mudahan perangai manja nya berkurang =0)

Sidratul Muntaha said...

hoho
part pakaibaju tu yg mmg ank2 ni buat kita sakit perut la
nak pakai sendiri
tpi bila stuck
kecohnya mengalahkan ayam bertelur

Nadiah Sidek said...

nak perhatian la tu..hehe..

Asmara said...

normal la tu. nak perhatian lebih kot. hehe..

nieda said...

Sama peel mcm humaira.,bdk2 umur mcm tu mmg gitu kot

Teratak Hami said...

cute !!! Nanti dapat adik,insyaAllah bertukarlah dia.

F.I.Z.A said...

bila dh ada adik nnt ok kot.mcm Mysara, become more matured and ada sifat protective kat adik dia :)

transformed housewife said...

Nazhan tahu doh dio nak ado adik. Layela dio dulu loni.

Oyis said...

suka quote yg last tu - very true!

Nurul Izza said...

Jange bimbe.. insyaAllah ok. nati dio jadi abe, dio lebih ke'abangan' pahni. iman gitu jugokhaghi tu, tapi nurse dok ajar dio, ado baby, bla bla bla.. jadi bilo beghanok, alhamdulillah iman jadi kakok.
p.s: Sn, ajar iman la gano nok wak peace bbetul.peace iman 4 bate. hhuhu

Ezna said...

SN comel....nnti SN dah dpt adik...slowly dia akan menjadi seorang 'abang' yang baik!!!

yatie chomeyl said...

Lady Ayu : Insya Allah x lama lagi tu, Ameen

Hunny Kitty : terlebih manja banyak ni eheh

yatie chomeyl said...

ViviLim : Insya Allah, harapnya gitulah

Sidratul Muntaha : btol2, nangis beri apadahal tarik je la baju tu..settle masalah hahaha

yatie chomeyl said...

Nadiah : safiyyah dulu gini jugak x?

Kak As : memang normal ye?

yatie chomeyl said...

Nieda ; aah kan, dah la SN ni sebaya dengan humaira; sama2 nk dpt adik..haruslah kerenah pun sama hehe

Teratak Hami : Insya Allah :)

yatie chomeyl said...

FIZA : ooo, I harap SN pun jd protective la kat adik dia nanti

kak nur : aah, dio pon baso diri dio Abg Nazhan lo ni hehe

yatie chomeyl said...

Oyis : yup, very true kan? :)

Izza : Iman mari sini la, SN buat tutorial khas utk Iman hehe

Ezna : hopefully gitu lah :)

atoyis said...

yatie Kimi pon mcm tu jugak..takde la hyper lari sana sini mcm sesetengah bdk yg sebaya dgn dia tp bila introduce something yg mencabar skit..dia punya mengada tu tersgt la extra..tp benda2 tu still normal terutama utk anak sulung..pengalaman akan mendewasakan dia..insya allah ngeee.. :)

♥MAMASYAZA♥ said...

anak akak pun camtu. nak pakai baju takde masalah, tp nak buka baju, mmg bermasalah. susah la, tak reti la macam2 alasan

Rai said...

errkk..anak i pun sama...insya allah ok kot..slowly but steadily ajar dia satu satu..insya allah..

Drama Mama said...

omg sama sangat ngn irfan! semua takuuttttt! i plak naik risau kang sampai besar camtu (tapi at the same time lega sbb taklah lasak sgt kan hiks)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...