CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Wednesday, 20 May 2009

Anda percaya pada K.E.B.E.T.U.L.A.N?

Alkisah suatu waktu dahulu...dalam 2 tahun lepas ataupun lebih tepat lagi December 2007, mak buyung tiba2 dapat ilham sikit konon2 nak tulis cerpen. Jadi, mak buyung pon tulis lah cerpen bertajuk "Hati dan Keperitannya" *time ni tengah solo .. jadi terlebih jiwang la sikit hik3x gile*. Lepas tulis, mak buyung pon publish la kat blog nih, blog FS dan jugak kat website krueng.org nih. nerd

(klik ler kalau nak baca sepenuhnya)


Alih-alih masa melompat dari blog ke blog dua tiga hari lepas, mak buyung terjumpa dengan blog Dari Setulus Nama Sebuah Cerita nih. Pemilik blog ni nama dia Wan Muhammad Zaidi Wan Idris. Apa yang mak buyung nak bagitau ni ialah tentang kebetulan yang mak buyung sedari lepas membaca blog ini.


Kalau anda membaca cerpen nukilan mak buyung tu (ni kalau kak Norhayati Berahim baca cerpen nih, leh gak dpt kritikan membina sikit2 *wink wink*) , mesti perasan yang mak buyung cerita pasal blog fotografi yang selitkan ayat2 jiwang. Sebenarnya masa cerpen tu ditulis, (Dec 2007), ia cuma ada dalam imaginasi mak buyung je. rindu In fact, blog incik Zaidi ni bermula setahun lepas cerpen itu di tulis. Dan mak buyung yakin incik Zaidi ni tak pernah pon baca cerpen mak buyung. Jadi mak buyung anggap semua ni satu kebetulan...hehehhe..rasa best pula bila tau imaginasi kita memang kadang2 akan menjelma dalam dunia nyata dan di jadikan asas untuk suatu 'kebetulan' yang tak terduga dek akal.


Bukan apa, masa mak buyung tulis cerpen tu..ada kawan2 yang ingat cerpen tu kisah benar dari apa yang daku alami. Sedangkan semua tu hanyalah rekaan semata2, takbole kalau ada kena mengena pon dari aspek study course tu saja lah.




Pssssttttt :
nasib baik semua tu hanya rekaan je..kalau tidak, melepas la mak buyung nak tawen dengan incik hubby yang ensem dan macho nih muahahahahhahahaha
ihikhik

8 words of wisdom & comments:

Jiji said...

HAhaha ulu pon aku dok tulis cerpen.. tp anta kat majalah sekolah je hehehe@!~

PadNani~~{@ said...

bestnya Yatiey..ada bakat jadi penulis cerpen nih=)

nanti nani nak baca..x sempat baca lg!

da..take care

Ummi Salsabila said...

hahahaha.de bkat ni.mmg jiwang.ummi pon ade tulis cerpen.tp xde blog nak ltk ms tuh.tulis dlm buku jer.lawok bile teringt cerpen tuh.gwang.hahaha

jom amik awards kat blog US

yatie chomeyl said...

jiji & US >> memang time jiwang2 muda belia remaja sume orang suka tulis cerpen kot hik3x

nani >> nanti free baca la..hehehe tp bila kenang2 balik cam lawak je

athiqah said...

takpe kakti~ kasik tqah ganti tempat watak utama cerita kakti tu buleh? hikhikhik~
bestla blog incik zaidi tuh~ slect die bukn org johor~ nGee~ :p

yatie chomeyl said...

tqah >> bulih je..kakti pon dah xleh jadi watak utama dah sebab kakti dah jumpa pasir pantai kak ti hik3x.

bukan org johor takleh masuk calon erk? *wink wink*

Kak Sofiah said...

Dah baca cerpen tu... best le, cam x caye org 'enjin' ni blh bersastera cam tu...

yatie chomeyl said...

k.sofiah >> tu org enjin jiwang time muda remaja..udah memboyot nih, jadi hati batu dah hik3x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...