CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Sunday, 17 May 2009

Penghargaan Terindah a.k.a Lagi2 Award

As usual, weekend is the day for displaying the awards that I collect from my bloggers friend.

The 1st award comes from Aisyah : who is a wife and a mom to three boys, (but one has been called to meet Allah) . Thanks Aisyah..ingat gak kat mak buyung ni yer.


The 2nd award for this week comes from Nani : a wife and a lovely ummi to cutipie Muhammad Hafiy.

The rules:
Copy award utk diletakkan di blog anda :



Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award nie :
OUR LOVE..OUR LIFE
1) Kami sebaya *baru je tau pasal ni* tapi anak Nani dah nak masuk umur 1 tahun dah
2) Mereka sekeluarga menetap di Oman sekarang
3) Suka spent masa makan kat luar dengan family *jelesnya..mentang2lah makanan sume halal kat sana huhuhuh*
4) Suka meninggalkan jejak2 komennya yang chomeyl di blog mak buyung hik3x *listed antara top 3 pengomen terchomeyl kat blog mak buyung nih*
5) Full time Stay At Home Mother (SAHM) and she's proud of it...mak buyung kena banyak mintak tips nak jadi SAHM yang hepi macam Nani gak.



Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yg seterusnya :

1. Tengah berdebar2x menanti kelahiran baby SN *anak sulungku*

2. Suka : jalan2 & shopping walau letih macamana sekalipun


3. Takut & geli kat : kucing, anjing *
geli dengan bulu2..termasuk bulu mamak yang wat roti canai tuh isk3x*.

4. Gila kat : rancangan Akademi Fantasia....walaupun dah takleh AFundi tapi tetap sanggup berjaga malam untuk refresh youtube 408736437542762x untuk updated diari setiap hari hik3x

5. Separuh gila kat : soccer game esp EPL, La Liga, Bundlesliga, Serie A dan Liga M. Sanggup gi kedai mamak kul 3pg naik motor semata2 nak tonton perlawanan *time muda belia study kat USM dulu2*.

6. Kegemaran gila : memecut kereta atau motor laju2 time tension *rasa macam semua beban terbang di tiup angin*.

7. Koleksi : teddy bear & dolls seramai 100 ekor ++ dan di simpan dalam almari khas di rumah kat Qelate

8. Kegemaran rutin : memuncungkan bibir tanda merajuk, mendiamkan diri tanda marah

9. Aktiviti harian : blog hopping dan make-up blog *mampu berada di depan lappy dari pagi sampai malam*

10. Sedang berusaha gigih untuk mem'boroi'kan perut incik hubby sebagai tanda mampu menjadi isteri mithali muahahahaha

Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnye dan describe tentang mereka : *kali ni mak buyung pilih dari senarai pengomen ter-chomeyl a.k.a pengomen2 tegar di blog daku ini*

1) Mazni Azis a.k.a Nini --> my friend yang rajin mengomen kat blog ku dari zaman blog kat friendster sampailah blog buyung nih.

2) Kak Yong --> selalu bagi tips best2 untuk mak buyung get ready menyambut baby SN

3) Nurul --> mommy to be yang still maintain jelita dan tak nampak boyot pon..jeles I

4) Chubby bear a.k.a woghihku --> kenal thru forum TM, tak pernah jumpa tapi hubungan kitorang tetap rapat sebab dtg dari negeri Qelate yang terchenta

5) Umi Nuha a.k.a Wani --> sahabat sepersengetan di Munich & Madrid yang sekarang tengah boyot gak

6) Kak Liza --> isteri & ibu yang stylo kat Fukuoka and rajin gak menyinggah blog mak buyung nih

7) Ummi Salsabila --> isteri & ibu kepada baby Aufa yang cute miut. Suka share tips2 mendidik anak kat blog dia

8) R28est a.k.a Imah --> member matrix yang di ambil jadi anak angkat. Mak buyung gelarkan dia chubby walaupun hakikatnya dak ni kurus keding.

9) Khairunnisa Zulkurnain --> junior time USM dulu. skrg ni join EuMAS gak further study kat Pisa, Italy. katanya nak ikut jejak langkah mak buyung hik3x

10) Ummu Abdullah Syaakir --> tengah berjuang mengharungi imtihan. Moga2 di permudahkan jalan buat dirinya.


8 words of wisdom & comments:

kakyong said...

Salam Yatie Chomeyl,,

sihat lagi ke makbuyung? ade gaya jalan terhoyong-hayang tak... kakyong dulu kan masa week 36 (kira 1 minggu seblum bersalin).. bila nak duduk @ berjalan, kena ampu @ letak bantal peluk baby kat bawah perut... hukhukhuk..:p
kalo tak buat camtu, rasa perut cam nak jatuh... kihkihkih.. kelakar sgt kalo tingatkan detik tu.. jln terkedek2 tu usah ckp lah, kalah jepun yg pakai kimono..

terima kasih for the lovely award... nanti kakyong tepek... :D
masuk kiv list dulu yer...

yatie chomeyl said...

alhamdulillah sihat lagi kak yong...jalan mcm penguin tu biaser lah hik3x

nurulzia said...

thanks dear..nanti nurul ambik and tepek ok..

nini said...

tak sangka angah pengomen ucu yg tertinggi...hehehhe..

PadNani~~{@ said...

Yatiey,

Baru sedar saya dlm toplist pengomen nih..nampak sgt suka mengomen entry org kan :P tp saya mmg suka jd pengomen terchomeyl *__*

Ummi Salsabila said...

huhu.dpt award! nnt ummi buat yer

yatie chomeyl said...

nurul >> ur welcome

angah & nani >> ye anda ber2 memang pengomen terchomeyl blog mak buyung nih ;)

US >> buat jgn x buat ;)

Cath J said...

Wah...tengah menunggu hari rupanya....jaga diri baik2 yerrr...

semoga selamat bersalin....^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...