CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Monday, 25 May 2009

Ketibaan Yang Dinanti

As I've been announcing for the past few weeks, MIL and hubby's aunt finally arrived at Japan on 24th May 2009 approximately at 8 a.m ..yippeeee...yabeddaaa beduuu.... Hubby and I didnt sleep after performing our Subuh prayer at 4.30a.m as we might fall asleep and going to be late to pick them at airport. Seronok sangat bila nampak muka umi & mak andak kat arrival gate tuh... rasa nak berlari2 wat citer hindustan kat situ. Memandangkan daku ialah dalam kategori 'kenderaan berat' sekarang ini, maka hasrat itu dikuburkan sahaja lah..hik3x ihikhik.


I totally agree bila orang cakap 'kasih sayang ibu tiada sempadannya' love ...why? Memang takde sempadan la weh sebab luggage umi penuh dengan barang2 untuk kitorang je... ada sempadan ke kalau semua barang2 yang di idam2kan dalam mimpi selama ini sudah berada di depan mata. Bukan setakat barang2 dari umi, malah pak2 sedara, mak2 sedara & tok wan turut menyumbangkan barang2 kiriman tanda sayang. Tidak di lupakan kiriman barang hasil sumbangan kasih adik2 mak buyung dan jugak adik2 hubby.... owh, I almost cried...*sedih sob...sob sangat terharu occay*.

(Fukuoka International Airport, 24th May 2009 )


Tanda kasih dari kampung di penuhi dengan segala jenis sayur-sayuran, buah-buahan dan makanan2 yang sukar di dapati di bumi Jepang nih. Siap dengan akar2 sekali untuk tanam kat sini hik3x...dasyat x?. Tidak di lupakan bebrapa jenis ikan kering untuk santapan mak buyung makan time berpantang nanti dengan lada hitam dengan botol2nya sekali ... huhuuh .. sudah terbayang di ruangan mata ini makanan2 time berpantang nanti.

http://i122.photobucket.com/albums/o262/dasar_chomeyl/Desktop2-1-2.jpg
(marilah kita bercucuk tanam mulai hari ini)


Tanda kasih dari adik2 pulak ialah baju kelawar kesayanganku yang tertinggal di umah beserta extra tudung ekin tu *leh pakai kat klinik time bersalin nanti kot hik3x* dan jugak yang paling best ialah hadiah untuk baby SN. Cayangggg korang semua sangat2....cium muuaaaaaahhhhhhh.

(dari aunty & uncle baby SN)


Tapi kan..mak buyung sebenarnya nak bagitau la ni kan... barang yang paling di nanti2 oleh kami berdua sebenarnya kan kan kan ialah.... jeng jeng jeng..... *drum roll*



ni bekas dia, cantik kan? -->
















dan ini lah dia yang kami
paling nanti2kan -->















Muahahhaha..tahukah kalian sekalian betapa kami berdua jadi sangat jakun dapat makan ayam KFC lepas hampir 6 bulan tak makan ayam KFC? Ye la, mana nak cekau ayam KFC halal kat Jepang nih, jadi kami mentekedarah sampai kekenyangan tahap ikan buntal *siap takmo makan nasi sebab takut kenyang tak leh nak habiskan ayam*. Walaupun cuma beberapa ketul je yang di bawa, tapi nikmatnya Ya Allah....tak terucap dengan kata2x....huhuhuhuhu... benarlah kata orang "hargailah sesuatu perkara itu semasa ia berada di depan mata". tanduk


Nota kaki wangi : Geng2 Malaysia di Fukuoka, sila berkunjung ke rumah daku dengan kadar segera kalau nak apa2 dari gambar di atas kerana di khuatiri stok akan kehabisan dalam masa terdekat. jelir


Pssssttt : lepas pick up umi & mak andak, terus bawak diorang g jalan2 kat Dazaifu Open Air Market, will update about it later...nak gi makan buah salak dulu nih...daaaaaaaaa. sengihnampakgigi

17 words of wisdom & comments:

nurulzia said...

wah wah wah..mkn xhengat dunia ye mak buyung..seronoknya kan....

precious innocent said...

hehe... kesian yatie... teringin ayam kfc rupanya.. mkn sejuk2 ke panaskan dulu??

-mama emma-

Mama-Miya a.k.a "Jedi Hopeful" said...

huhuhuh....bwk sungguh harta karun. takpe2, janji u takde yg kempunan..

agaknye nnt my mom dtg visit we all pun begitu la. i dah plan nak suh dia bwk budu & ikan masin jeruk.. rindu sgt2...padahal br duk di negara org 3bulan lebih..huhuhuh..

chubby bear said...

huuuu...woghih!! nok kfc jugop!!

yatie chomeyl said...

nurul >> tu la syiok woo hehe

mama emma >> sampai umah terus panaskan, pastu masuk mulut dgn lajunya :)

mama miya >> hik3x....jgn lupe pesan mcm2, kalau x nanti nyesal ;)

woghih >> mari la sini ado lg tule hik3x

@e_da said...

huhu syokknyerr jumpa org2 tersayang kan.. lg2 pulak dpt makan yg sedap2 yg di idam-idamkan... yatie.. semoga proses kelahiran nti dipermudahkan... aminnnn

Hanz said...

Memang penangan mak buyung mengidam..hari yg dinantikan dah hampir sangat tu, ku doakan semoga dipermudahkan segala urusan ketika kelahiran...

yatie chomeyl said...

ida & hanz >> mekasih .. mudah2an gitu la :)

Jiji said...

alor alor kesianyaaaaaaa dia kat sanaaaaaa@!~ Hahahaah@!~

I wonder kat sana ada santan kelapa tak?

peria tu gulai dengan ikan bilik sedap tuh!!!

yatie chomeyl said...

jiji >> smp hati gelakkan ye hik3x...ada santan kelapa dalam tin je.. peria tu tggu MIL masak, yatie xreti masak

MyHasla said...

tu dia... barang2 yang diimport dari malaysia.

yang tak leh tahan tu.... rupa2nya kfc yang paling ditunggu2. ingatkan mak buyung je rupanya cik hubby dia pun sama. hehehe!

buah kelapa muda tak bawak sekali ke? petua senang bersalin... minum air kelapa muda selama 3 hari berturut2. campurkan sedikit minyak kelapa. sebelum minum baca fatihah & selawat. 1 hari 1 biji kelapa. Insyaallah senang bersalin!

Jiey^Mien said...

Tibo2 raso nok makey kfc!

kakyong said...

salam ...
amboi sonok nya mak buyung.. moga idak le meroyan time bpantang nanti.. mcm2 dah dpt ni.. Alhamdulillah, semoga dipermudahkan.. :)

PadNani~~{@ said...

Salam Yatiey,

wah..seronokla baby SN chomeyl, papa n mama*_*

masa nani nak deliver Hafiy pun camtu jgk..my mom angkut semua daun2, herbs, fruits, petai kegemaran hubby, etc dtg Oman..tgk brg2 tu mcm puasnya^^

ummuabdullahsyaakir said...

Salam ..waa Yatie.seronknya MIL dtg jga msa berpantang nnt-disamping gembira dgn barang2 yg dipesan n KFC tu..hehe

s a L o m a said...

akak!!mana dapat beg kfc tu??nak lah!!senang beli kfc bawak balik sini.hehe

yatie chomeyl said...

hasla >> tlupa plak nk pesan kelapa muda

jiey >> make jange x make

k.yong >> harap2 idok la hik3x

ummu AS >> hehe seronok sgt2

saloma >> MIL kata kalau beli lebih RM100 dpt beg tu free ...beli jgn xbeli hik3x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...