CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Friday, 15 May 2009

Am I NORMAL?

Peringatan : Entry kali ini mungkin agak berbau 18SX untuk anak2 bujang bawah umur. *ceh sengaja wat ayat macam ni, makin bernafsu cepat lak dak2 bujang scroll nak baca ekekkeke* setan.

* * * * *


Adegan2 di bawah bukanlah petikan dari mana2 drama melankolik Melayu hatta filem airmata Bollywood. Adegan2 ini ialah rentetan kisah betul benar dalam kehidupan 2 orang melayu di bumi Jepun jelir

* * * * * *

Situation #1
Venue : on the bed
Time: during bedtime

Mak buyung : "Kalu Dr suruh pilih nak selamatkan baby or mommy, abe pilih sapo?"
Hubby : "Abe suruh Dr selamatkan ayang la"

MB : "Bakpo selamatkan ayang?"
Hubby : "Sebab kalu selamatkan ayang, nanti insya Allah kalu ado rezeki, ayang leh ngandung lagi."

MB: "Kalau ayang suruh abe pilih baby?"
Hubby : "Laaa...tadi kan kato Dr suruh abe pilih, jadi ikut suka abe lah. Shoo..shuh..dah2x meh tdo meh...kecek ngarut apo male2 nih" *sambil belai2 rambut n gosok2 paler nak dodoikan love*.


http://i122.photobucket.com/albums/o262/dasar_chomeyl/normal1.jpg



Situation #2

Venue : bedroom
Time : early morning

MB : "sori deh abe, hari ni ayang dop cekak nak bangun wat bento ko abe" *cakap sambil mata terpejam & dahi berkerut. ngantuk*
Hubby: "takpolah, ayang rehat jah la. Jange lupo make ubat deh." *cium cium dahi si siteri yang masih masyam sebelum keluar ke kampus *.

http://i122.photobucket.com/albums/o262/dasar_chomeyl/normal2.jpg




Situation #3
Venue: living room
Time : after dinner (while watching movie)

MB : "Bilo baby SN nok tubik?"
Hubby : "Bilo dio dah boring dok dalam perut mommy dio"

esoknya tanya lagi
MB : "Bilo baby SN nok tubik?"
Hubby : "Bilo dah sampai maso"

lusanya tanya lagi
MB : "Bilo baby SN nok tubik?"
Hubby: "Bilo umi abe dah sampai sini, kalu dop kalut la abe nok jago"

tulatnya tanya lagi
MB : "Bilo baby SN nok tubik?"
Hubby : "Best sangat duk dalam perut mommy, sebab tu dio toksey tubik lagi"

tubingnya tanya lagi
MB : "Bilo baby SN nok tubik?"
Hubby: *ulang balik jawapan2 yang sama macam kat atas...dah takde idea la tu hik3x ihikhik*.

http://i122.photobucket.com/albums/o262/dasar_chomeyl/normal3.jpg




Situation #4

Venue : living room
Time : lepak2 atas sofa sambil tengok TV

Mak buyung : "Nanti baby SN dah lahir, abe saye ayang lebih ataupun baby SN lebih?"
Hubby : "Erm...erm....." *dahi berkerut, bibir herot2 konon2 berfikir gigil*

MB: "Lamonyo pikir...ala, mesti tok saye ayang doh" *dah start muncung itik*
Hubby : "olololololo..gurau jah la. Kasih saye abe ko ayang lain, ko baby SN lain. Ayang isteri abe, baby SN anok abe..tapi duo2 tetap baby manjo abe" *peluk peluk si isteri yang boyot erat2*

MB : "Nanti baby SN dah ado ayang leh manjo2 mace lo ni lagi?" *wat2 macam Ella, lentok2 kepala atas bahu hubby senyumkenyit*
Hubby : "Iye buleh sayangggg....kan abe dah oyat, duo2 baby manjo abe". *peluk lagi tapi mata tetap tertumpu kat TV*

http://i122.photobucket.com/albums/o262/dasar_chomeyl/normal5.jpg





Situation #5

Venue : atas sofa kat living room lagi
Time : anytime

MB: "Bilo baby nok tubik nih? Mommy tok sabar doh la nok tengok muko baby". *gosok2 perut sendiri sambil cakap sorang2 rindu*
Hubby : "Mestilah baby ikut muko daddy, kan baby boy"

MB : "Tapi ore kato, baby boy ikut muko mommy, baby girl baru ikut muko daddy"
Hubby : "Tok kisohlah muko sapo2..asalkan sihat dan handsome" *apekahhhh??? apasal tiba2 ada perkataan handsome di hujung ayat penyata isk3x takbole*.

http://i122.photobucket.com/albums/o262/dasar_chomeyl/normal4.jpg

*
*
*
*
*

Semakin dekat hari kelahiran baby SN, semakin banyak persoalan pelik2 yang timbul dalam benak fikiran mak buyung nerd. Nak kata paranoid pon tak jugak... nak kata mak buyung banyak sangat masa terluang sampai fikir bukan2 *ye kot* nerd.....tu la mak buyung nak tahu, normal ke tak untuk terfikir2 hal2 macamni menjelang kelahiran baby SN? garupale Agaknya feelings2 nih sebab anak sulung jer kot...tak pon mak buyung jer over, suka menyesakkan paler sendiri huhuhu around.



Pssssstttt: gambar2 di atas ialah hiasan semata2, memang ada kena mengena dengan yang masih hidup dan tiada kene mengena dengan yang telah meninggal dunia.
jelir


^Translation^ (for those who need it) :-
Bakpo = Kenapa
Kecek = Cakap
Male = Malam
Duo = Dua

Cekak = Larat
Bento = Bekal
Tubik = Keluar
Toksey = Tak Nak
Dop = Tak
Saye = Sayang



20 words of wisdom & comments:

@e_da said...

betull la yatie.. kdg2 id aselalu tanya hubby camana kalau ida mati waktu melahirkan.. nape ek kita selalu terpikir gitu... takut gak kan...huhuhu

Anonymous said...

yatie,samala..nurul pun sumtimes suke tanye bkn2..huhuhu..sabar ye dear..nurul pulak excited tunggu baby SN..hehehee
-nurulzia-

MUNIRA said...

mmg owg dekat2 nak bersalin cam ni kot!dolu2 kite pun slalu meroyan kat somi cam ni gak (meroyan?apakah?) :) mmg banyak tanda soal dr ayat penyata!eh..takyah wat keje sesangat ;0 cos laki kite musti paham nye!n sebab sayang gak ;)

umi nuha said...

normal la tuuuuuu......ahahahhaha

yatie chomeyl said...

ida & nurul >> nasib baik u all geng dgn mak buyung, ade gak teman setidaknormalan hik3x

munira >> tu la pasal...harap2 laki memahami la erk ;)

umi nuha >> normal ko? bulih tarik nafas lego doh la hehehe

kakyong said...

salam yatie,

kakyong yg dah 3 kali bersalin ni bleh senyum2 jer ler... :D

cuma usah dilayan sgt fikiran2 segitu.. byk2 ngaji & pk baik2 belaka.. sakit bersalin tak sama bg setiap orang, setiap ibu ade bahagian masing2.. setengah ibu2 sblm bersalin kan main takut/gelabah , tp bila dah kat labour room, senang jer bb dia kuor..

tp tak bermakna dah bersalin byk kali takde perasaan mcm tu... berdebar2 juga, cuma tak le sedebar anak pertama...

Fid said...

hahahahaa

abe saya pun kato nak pilih saya
sbb dia kata dia tak reti jago bb,,,buleh???

haziQah said...

salam kak
1st tyme msuk blog ni
n 1st tyme jumpe blog yg tulis loghat kelate
hoho berahi ambo baco
he..sy bkn ore kelete pom tp ngaji kak ganu tp ramai saing ore kelate hoho
smoga slamat lahirkan baby yg comey lote ;)

yatie chomeyl said...

kak yong >> biasernye time tgh2 mlm nk tdo tu la mula nk pikir bukan2,time tghari dok syiok ngadap lappy...x pk sgt pon hik3x

fid >> muahhahah, jwpn yg jujur dari cik abe demo ;)

haziqah >> lenkali masuk la lagi..dah nama nya pon laki bini ni ore qelate, ckp qelate je lah hari2x hehehe

nini said...

Tak der pengalaman lagi...tak tahu...huhuhu...tp leh jadikan rujukan di masa akan dtg...:p..
selamat melahirkan baby SN..."makngah" pun tak sabar menanti kelahiran baby sn ni...

Hafizatul Akmar Hussin said...

kak chomeyl,

wah! tak lama lgk baby lahir.
beshnyer. jaga diri bebaik
jaga kesihatan.
insyaAllah, moga mommy baby and baby dipeliharaNya.

=)

Aku Iron Man said...

Haha, suami kau memang seorang yang baik. Layan saja soalan-soalan kau.
Tak sabar pula aku untuk tunggu anak kau dilahirkan nanti.
Semoga dua-dua selamat.

My-Hasla said...

salam yatie chomeyl.

alahai chomeyl nye... situasi2 berlakunya dialogue2 tu!

tapi jangan lar difikirkan sangat benda2 yang negative. Think +ve. Sentiasa berdoa dipermudahkan dan selamat bersalin.

banyak petua2 & doa2 yg boleh diamalkan untuk mudah dan senang bersalin.

Insyaallah selamat!

yatie chomeyl said...

angah >> ucu bg tips siap2 utk angah nih :)

mahaf >> kan best kalau dr akmar yg sambut baby SN nih ;)

iron man >> gitulah klu dh jd suami, kena byk sbr lyn isteri yg boyot hehe

k.hasla >> time kasih, jgn lupa doakan ye ;)

R28est said...

ma bila baby nak kua?

R28est said...

ma apa nama baby tu nanti?

xeea said...

err.. macam tu sekali yer penangan org pegnen. husband nak kena kuat mental fizikal jugak dek nak melayan kan bini sorang. huuu

all the best!

CuppyCakeMommy said...

comey nya post ni..heheh..saya pun tak sabar bila baby nak kuar ni..pastu haritu check up tanya doc camne nak buat baby kuar cepat..heheh..doc siap sound,nape nak cepat2..9bulan leh tunggu takkan 2 minggu takleh tunggu..hehehe..i nak link ur blog with mine kay..

yatie chomeyl said...

imah >> ntahler..mana lah tau.kalau tahu xde la tanya soalan ni hari2 isk3x :p

xeea >> memang hubby kene byk bersabar dgn isteri yg boyot..hehe

cuppycakemommy >> memang x leh sabar kan 2 minggu nih...9 bulan leh tahan heheh...i'll link urs to mine oso ;)

PadNani~~{@ said...

Salam Yatiey,

sweet n cool jek jwpn dr ur hubby=)
seriously perasaan dan soalan yg sama berlegar dlm kepala I..masa dah nak dekat2 deliver baby Hafiy..

apapun, U kena kuat k..mental fizikal..n banyak2 berdoa
InsyaAllah, moga semuanya selamat n dipermudahkan. Allah bless U n baby..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...