CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Sunday, 3 May 2009

Beautiful Girls Award

Kali ni mak buyung mengutip pula award dari ummi salsabila - Beautiful Girls Award



Syarat2 menerima award ini:
1. Pastikan jantina anda ialah perempuan
2. Copy badge sebagai award anda
3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan

No 1 – syarat pertama itu sudah pasti.

No 2 – syarat ni pun udah di penuhi dengan jayanya.

No 3 – Berpeluh ketiak cari 7 sebab:

(i) Bangga sebab menjadi keutamaan untuk anak2 nanti lebih dari si lelaki

"Apabila memanggil akan engkau dua orang ibubapamu, maka jawablah panggilan ibumu dahulu."-hadith Rasulullah s.a.w-

(ii) Bangga sebab di beri peluang mengandungkan bayi

"Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah s. w. t. mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebajikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan." -hadith Rasulullah s.a.w-

(iii) Bangga sebab menjadi kekuatan buat si suami dalam mengharungi hidup

"Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah s.
w. t. memasukkan dia ke dalam syurga lebih dahulu daripada suaminya (10,000
tahun)." -hadith Rasulullah s.a.w-


(iv) Bangga sebab lebih di dahulukan dalam semua hal - ladies first concept menari

"Barangsiapa membawa hadiah, (barang makanan dari pasar ke rumah lalu
diberikan kepada keluarganya, maka pahalanya seperti bersedekah). Hendaklah
mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barangsiapa yang
menyukakan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail. -hadith Rasulullah s.a.w-

(v) Bangga sebab di beri peluang melahirkan anak

"Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia dari dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya." - hadith Rasulullah s.a.w-

(vi) Bangga sebab doa seorang perempuan lebih makbul, sebab tu orang cakap mulut mak masin kenyit

"Doa perempuan lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayangnya yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah s. a. w. akan hal tersebut, jawab Baginda s. a. w., "Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia".-hadith Rasulullah s.a.w-


(vii) Bangga sebab di beri peluang untuk menyusukan anak2 - insya Allah

"Apabila telah lahir anak lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan daripada susunya diberi satu kebajikan." - hadith Rasulullah s.a.w


Oleh itu, mak buyung dengan rasa bahagianya ingin berkongsi awards ini dengan kawan2 pembaca blog ini yang rasa diri anda perempuan. Nak mak buyung copy satu-satu ker?*mak buyung copy dari link kat tepi blog list ni berdasarkan turutan entri terbaru anda*.

6 words of wisdom & comments:

Fid said...

maknanya dapat award?????

yatie chomeyl said...

fid >> aah dpt award,...amikler :)

kakyong said...

salam yatie Chomeyl,

kakyong suka dengan jawapan mak buyung ni..boleh tak lepas tepek award ni, pastu terus link ke blog mak buyung.. bahwa jawapan daku adalah seperti mak buyung.. aci tak..!! :)

yatie chomeyl said...

kakyong >> bulih2x... xde hal ;)

nurulzia said...

tima kasih ye mak buyung..muuaaahhh

nurulzia said...

tima kasih ye mak buyung..muuaaahhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...