CHOMEYL thinker to create CHOMEYLNESS among other CHOMEYLIERS

If you would not want to be forgotten as soon as you are dead, either write things worth reading or do things worth writing --> Benjamin Franklin

This blog is best viewed with Mozilla Firefox and Google Chrome

Thursday, 31 March 2011

Siri ke-5 Hobi Chomeyl: Tiru gaya Statue

Semalam kat dalam entry Ninja SN di Shimabara Castle, Nagasaki; I ada share gambar laki bini yang sengal sedang meniru gaya statue kat luar istana tu. Then, ada request dari atoyis yang mintak I buat entry khas untuk gambar2 tiru statue. Atoyis macam tahu2 je yang meniru pose statue ialah salah satu lagi hobi Yatie Chomeyl selain dari Mengejar Artis esp. KRU , Peminat Akademi Fantasiot Fantasia, Penyampai radio virtual dan Membaca novel.


Untuk entry hari ni, I akan share koleksi gambar2 meniru statue yang telah I ambil sebelum ni. By the way, untuk yang mungkin tak tahu statue tu apa; it's a 3D form or likeness sculpted, modeled, carved, or cast in material such as stone, clay, wood, or bronze. Hobi posing meniru statue ni bermula sejak I mula2 menjejakkan kaki ke Germany on 2006. Kat Europe kan memang bersepah statue di mana2 kat tepi jalan, so I dapat idea untuk tiru pose statue setiap kali terjumpa dengan Statue.


(1) Germany

Statue ni I jumpa kat MarienPlatz in Munich, Germany. Dah lama jugak gambar ni di ambil, about 4 tahun lebih. MarienPlatz is a central square in the city center of Munich, Germany since 1158.

http://2.bp.blogspot.com/-hvIkUNpGjgw/TZM7x5H10kI/AAAAAAAAKfA/5ml1pFrS2C0/s1600/IMG_0942.JPG
+- patutnya I serongkan sikit angle muka dan buat expression sayu jugak -+


Statue budak kecik yang tengah angkat tangan ni pulak I jumpa masa jalan2 kat The Nymphenburg Palace (Schloss Nymphenburg), which is a palace for the rulers of Bavaria to stay during summer.

http://2.bp.blogspot.com/-Dz5VI_EIn8M/TZM8Mj2aqOI/AAAAAAAAKgA/9xpPfWi9_2M/s1600/Picture%2B077.jpg
+- gaya macam nak belasah orang je -+


Statue yang kat bawah ni pulak, I jumpa kat dalam Munich Residence Museum. For centuries the Munich Residence was the place where rulers kept their art collections and treasure. The collections and historic state rooms were opened to the public in 1920.



+- pakai kain je belit2, tak sejuk ke eh orang zaman dulu? -+


Statue pompuan separa bogel pegang kain yang nak terlondeh ni pulak di jumpai kat Herrenchiemsee. It is a complex of royal buildings on the Herreninsel, an island in the middle of the Chiemsee, Bavaria's largest lake, 60 km south east of Munich.

http://3.bp.blogspot.com/-QyjDsWU32Vc/TZM8MvkTKqI/AAAAAAAAKf4/W_xBuwoVhzA/s1600/Picture%2B013.jpg
+- nasib baik tak tiru baju statue ni sekali -+



(2) Spain

Untuk tahun ke-2 for my master studies I sambung kat Madrid, Spain pulak. So, hobi posing dengan statue dapat juga di teruskan dengan jaya nya.

Gambar meniru mural kat dinding dengan kawan2 lain yang sama2 posing ni di ambil kat Retiro Park, Madrid. The Retiro is perhaps Madrid's best known park. It occupies 120 hectares of land in the very centre of Madrid. The Retiro includes the Rosaleda (a rose garden), the Palacio de Cristal, the Palacio de Velazquez and a boating lake.


+- pose sengal bersama kawan2 sepersengalan -+


Dengan jayanya, hobi meniru staue telah di kongsi dengan my room-mate iaitu Wani. Posing meniru mulut muncung patung sambil mengusap perut buncit ini di ambil masa jalan2 kat Toledo. It is a municipality located in central Spain, 70km south of Madrid. It was declared a World Heritage Site by UNESCO in 1986 for its extensive cultural and monumental heritage as one of the former capitals of the Spanish Empire and place of coexistence of Christian, Jewish and Muslim cultures.


+- perut siapa paling buncit? -+

Posing beramai2 tiru statue yang tengah tengok atas ni pulak di ambil masa jalan2 kat Salamanca. It is a city in western Spain and is known for its beautiful buildings and urban environment. This Old City was declared a UNESCO World Heritage Site in 1988.

http://1.bp.blogspot.com/-hVSvKoA1Law/TZM8B19k7CI/AAAAAAAAKfQ/tpfuWF-EtBw/s1600/IMGP4322.JPG
+- cari ilham kat langit -+


(3) Italy

Sambil2 study tu, sempat jugak my friend & I jalan2 ke Italy. Dapat lah lagi meneruskan hobi posing bersama statue yang bersepah2 jugak kat Italy tu. Posing2 kat bawah ni di ambil masa jlan2 kat Florence. It is a city that lies on the River Arno and is known for its history and its importance in the Middle Ages and in the Renaissance, especially for its art and architecture.

http://4.bp.blogspot.com/-U9Jb0vpnCv0/TZM8MU3l4mI/AAAAAAAAKfw/tWU6WgHB1Wg/s1600/P1010068.JPG
+- left pic: tiru gaya statue Galileo Galilei yang tengah berfikir -+
+- right pic: tak sampai nak pegang kepala statue; pegang pinggang pun jadi lah -+



Kat tengah2 bandar Florence tu juga ada banyak statue lelaki bogel sampai ternoda kesucian mata I bila memandang ke kiri dan ke kanan. Mula2 I menundukkan pandangan sebab malu nak tengok pemandangan statue2 tersebut, tapi lama kelamaan I tak mampu lagi nak berlagak sopan. Maka terhasillah pose kurang sopan dengan statue di bawah ni. Maklumlah masa ni bujang trang tang tang lagi, 1st time dapat tengok lelaki dewasa bogel depan mata..tu yang perasaan tak terkawal sikit tu gatai eheh. Errrr, harap2 my MIL tak tengok lah gambar ni ye.

http://4.bp.blogspot.com/-qbFcU7KZHVk/TZM8CYm5n-I/AAAAAAAAKfo/n7_bbE5ED00/s1600/P1010054.JPG
+- ampunkan diri ini kerana pose gedix yang tak terkawal -+



(4) Portugal

Selain Italy, kitorang sempat juga jalan2 ke Portugal. Singgah kat 2 bandar kat protugal iaitu Lisbon dan Porto. Gambar pengsan terjelir lidah dan agak horror kat bawah ni di ambil kat bandar Porto. It is the second largest city in Portugal. It is located along the Douro river estuary in northern Portugal, Porto is one of the oldest European centres, and registered as a World Heritage Site by UNESCO in 1996. Kat bandar Porto ni jugak siap ada banner sebesar-besar alam gambar Chritiano Ronaldo.


http://2.bp.blogspot.com/-83HZrJREX3A/TZM8BjCaT8I/AAAAAAAAKfI/w-dfRE7ZH_I/s1600/IMGP4267.JPG
+- aiyark, terjelir lidah -+

(5) Malaysia

Bila balik ke Malaysia, lepas dah habis master tu hobi meniru posing statue ni terus sebati dalam diri. Posing meniru muncung patung ni di ambil kat Aquaria, KLCC. Gambar di ambil menggunakan handphone, so excused the quality gambar yang agak kelam itu.


+- muncungmu muncungku jua -+


(5) Japan

Kat jepun ni tak berapa banyak statue yang menarik untuk di tiru pose. Tapi nampak gayanya hobi meniru posing statue telah berjangkit ke hubby I jugak. Tak lama lagi, rasa-rasanya hobi ni akan di warisi jugak oleh Nazhan; sama2 kita nantikan.

Posing dengan patung tepi jalan kat bawah ni di ambil masa jalan2 kat Isahaya Koen, Nagasaki. Masa tu I tengah mengandung 7 bulan; so boleh lah posing bertanding kebuncitan perut dengan patung tu gatai eheh.

http://i122.photobucket.com/albums/o262/dasar_chomeyl/DSC_0318.jpg http://i122.photobucket.com/albums/o262/dasar_chomeyl/DSC_0327.jpg


Terbaru sekali, macam yang I share kat entry Ninja SN di Shimabara Castle, Nagasaki, ialah posing laki bini yang tiru statue kat kawasan belakang Shimabara Castle tu. Nazhan mula2 agak hairan dengan perangai tak berapa senonoh mommy & daddy. But I think lama kelamaan Nazhan akan menggemri hobi ini juga dan akan join mommy & daddy untuk sama-sama menyemarakkan hobi yang tidak berfaedah ini gatai ekekekeke.

http://4.bp.blogspot.com/-weCrBzCo4LY/TZHjV3VhiwI/AAAAAAAAKeQ/aB0IWIs0QvM/s1600/edited%2Bpics3.jpg
+- left pic: menghidu armpit sendiri -+
-+ right pic: statue lari bawak obor, hubbyku lari bawak Nazhan -+

http://1.bp.blogspot.com/-n3hfVooI1tY/TZM7w9qAt0I/AAAAAAAAKeo/RvulHyhxBvc/s1600/DSC_0045.JPG
+- penghayatan 100% tiru gaya statue kat belakang siap dengan mulut ternganga dan mata terpejam sekali. nasib baik tak bersila jugak je -+



Occay, now can you tell me which is the best pose imitating the statue pose?.

Or which is your favorite pose among all those poses?.

Statue dari negara mana yang paling menarik hati korang dan posing Yatie Chomeyl dengan statue mana kah yang paling tak semenggah? Ngeeeeeeeeeee.

# Info for places all gathered from Wikipedia #

Pssssttt
: korang pun mesti pernah buat jugak perbuatan posing sebijik macam statue ni kan? errr, ke I sorang je yang ada hobi sengal sebegini?
.

26 words of wisdom & comments:

Nadiah Sidek said...

hihi..ada jgk ek hobi gini. kelakar pulak tgk :D

umi nuha said...

ada lg la gambar ngan michaelangelo yg jijik tu...jgn sembunyi2

i_sofia said...

hahahahaha.. terbaekk!
i vote like tuk pix last skali .. =)

Aleyn said...

Wakakakakakakakakkaka.....haaaa...gelak besar I....especialy tang pose kat lelaki bogel nampak anu tuh...ahaksss..

I pun jauh di sudut hati ada kesengalan gak...tapi sebab dapat hubby yg agak serious ...terpaksa la sopan2 biler bergambar gitu...huhu....

nurulzia said...

Muahahahahaha funny la uuuuuuuuu..but so sporting!

nieda said...

hehe...gambar last tu wat i tersenyum..penuh semangat tu

isabelle said...

i suka post gedix x terkawal tu.hahaha.pervert x i? :P

mazni_azis said...

Plg sopan yg kat MarienPlatz tu ler..plg terbaik yg terbaru kat Shimabara Castle tu..tapi plg tak boleh belah yg dgn lelaki bogel kat Florence, Italy tu..huhuhu..angah pun sejak dtg jepun suka gak buat gaya statue ni..:)

Jiji said...

muahahahahahahah!~ jangan bergambar dlm madam tussauds!


aku pegi dulu jakun jeeeeeee

fa10 said...

i paling suka gmbr hubby u lari bw nazhan tu..
menarik la hobi demo ni!

ddiini said...

hehehe...gelak je tgk gmbr mu nie...sporting tul solah..nanti nk try posing gaya gni la

Hanis MY said...

weee beastnyaaa g derat... memey comel sgt i likeee...
yatiey, ore duk kat kaikan so ado org yg jaga...saing buleh masuk sebab ada master key and org kaikan tlg buka pintu...

p/s: nok mitok email buleh ko..nati email sini deh gifog07@yahoo.com, ado nk tny sikit....hope to hear from u soon tapi ore tokleh la online tiap2 hari supo mulo..ado maso g cc gitu jah la sadis sungguh huhu...mebi esok ore check email..kalu ado maso email la deh..take care...

Oyis said...

x pernah. i paling dasat buat pose ala2 tatang batu2 di stonehenge ajo, x pernah tatang 'batu' hok lain tu! ya ampun, lawak lucah di sini!!!!

eh, yatie pernah gi lisbon eh? tinggal la tips on tmpt or xtvt menarik bole? saya nak gi april ni :D

transformed housewife said...

knur vote utk gambar pege "b*** P*** tu. hahahaha. (tlg klik HB utk Tie sokmo2)

Ummi Salsabila said...

kahkahkahkah! lawak lah.u make me happy.:)

nak like semua.bestnya merata tmpt pi noo...

atoyis said...

ahahahaha...
jawapan:

Tempat pertama -> statue dari Malaysia adlh yg paling lawak..nnti nk try jugak buat cm tu kat klcc hehehe

Tempat kedua -> gambar yg hopefully your MIL tak tengok tu

Tempat keetiga -> yg jadi samurai tu..terlalu khusyuk menjiwai watak samurai..bravo2

.m.u.n.i.r.a. said...

sooo cute la yatie!
kalau ai, posing ngan statue pung, peluk-peluk je!
tak tepikir pulak nak tiru gaya statue nih ye!
errr harus jalan banyak-banyak tempat *macam u* lagik nih hehehehehehehe

MyKhalish said...

ahahah...xpernah tpkr nak bergambo dgn statue.. tp statue yg tettttt plg terserlah. hahaha... but i loike yg lasst skali... sgt bersungguh ok.. hehehe

yatie chomeyl said...

Nadiah : menarik tak hobi ni? eheh

umi nuha : tu buke statue, tu seluar yg di pakai kn secara sengajo kepada teddy SL :p

i-sofia >> hehe, pic penuh penghayatan tu ye? ekekeke

yatie chomeyl said...

Aleyn >> nasib baik hubby i sedia maklum perangai tak semenggah bini dia, maka nya emakin menjadi2 lah pernagai ku ini ngeee

nurulzia >> kdg2 menyegal , err tak; I mmg selalu menyegal bila posing :p

nieda >> tu la pasal, kalah statue tu eheh

yatie chomeyl said...

isabelle >> takpe babe, I feel u ekekekek

angah >> bagus, mari lah sama2 kita mnyemarakkan lg hobi ini ngeeee

jiji >> masa gi Paris wax museum, aku buat jugak perangai x semengah ni :p

yatie chomeyl said...

fa10 >> menarik kan? jom buat jd hobi jugop ekekke

ddini >> try gn xtry, pastu share kat blog mu retep.leh aku komen retep ngeeee

hanis >> ore dh e-mal ko hanis. if xdpt; ni alamat e-mail oghe dasar_chomeyl@yahoo.com

yatie chomeyl said...

Oyis >> nanti ore buat entry pasal lisbn tu deh. insya Allah mggu depe ore try update kat blog, eekend ni buleh mengarang :D

k/nur >> hahha, menarik key gmbr tu? :p

US >> thanks sbb suka semua gmbr and thank sbb ckp i make u happy; terus buat i rasa happy jugak! :) merata tmpt pergi sbb ada tahi lalt kat kaki ngeeee.

yatie chomeyl said...

AToyis >> nanti cari la yea patug tu, ada kat aquaria KLCC. share gmbr dgn I if dh pose kat situ nanti eheh

munira >> harussss. lepas ni poisng gini dan jadikan hobi bersama okeh! ekekeke

mykhalish >> sbrnya i xsedar pun hubby snap gmbr tu, i tgh main2 je mas atu. sbb tu la penuh penghayatn gila2 tu ekekeke

kakyong said...

hahahah... habi yg tak boleh blah... unik..

CatlinaFly said...

adeh2 ...gmbr last tu lawak..dgn gmbr yang..tut!!hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...